5 dingen waar ik in de winter naar uitkijk voor de lente (& andersom)

Ik hou echt enorm van de lente en de zomer! Aan het begin van de herfst kijk ik alweer uit naar het mooie weer, het buiten zijn en de vogeltjes die fluiten. Als de winter een tijdje aan de gang is en we veel koud weer hebben, hunker ik echt weer naar de lente en er zijn dan 5 dingen (nog wel meer hoor, maar voor deze blog 5) waar ik naar uit kijk voor de lente en de zomer, maar ook andersom, wat ik eigenlijk fijn vind aan de winter. 

 

Vrolijke jurkjes en topjes aan

Ik hou echt van de zomerse topjes en jurkjes met vrolijke printjes en kleurtjes. Ik ben wat dat betreft echt een zomermens! Ik geef er ook niets om om blote benen te hebben (zolang het weer het toe laat) en mijn kast hangt vol met jurkjes. Voor de winter heb ik natuurlijk ook leuke kleren, maar die vind ik allemaal een stuk saaier en minder vrolijk en jurkjes heb ik voor de winter amper! Het fijne aan de winter vind ik dan weer de heerlijke dikke sweaters, waar je in weg kunt kruipen.

Op blote voeten lopen

Altijd als het richting de zomervakantie loopt en we heel mooi weer hebben, vind ik het hartstikke fijn om thuis te komen van school en stage en mijn schoenen uit te doen. Meestal doe ik mijn schoenen uit, loop ik naar buiten en ga ik met de hond op het gras liggen knuffelen en stoeien. Daarnaast is het ook heerlijk als je buiten in de zon hebt gezeten, dat je daarna met blote voeten naar binnen loopt en je verkoeling kan zoeken op de tegels binnen in huis. Terwijl ik in de winter vloerverwarming heerlijk vind! Ik kan genieten als ik een tegel in huis vind die enorm warm is en het liefst ga ik er dan op zitten en kom ik er niet meer vanaf.

Naar buiten gaan en eropuit trekken

In de winter blijf ik altijd liever binnen. Lekker warm bij de kaarsjes, een film aan met een warme kop thee, terwijl ik het in de lente heerlijk vind om er even op uit te trekken. Een stuk te wandelen, ‘s avonds nog even een ijsje halen of naar de supermarkt gewoon om een stukje te lopen en een frisse neus te halen. Ik loop daarnaast elke dag van het station naar school en nu het lente is, vind ik dat totaal niet erg, terwijl ik in de wintermaanden hier iets minder vrolijk van word.

Felle make-up en nagellak

In de lente en zomer vind ik het heerlijk om voor een felroze lipstick te gaan, een ooglook met aardetinten en een fel kleurtje op mijn handen. Dit is dan helemaal Suus! Dit mag van mij eigenlijk elke dag wel, terwijl je in de winter toch eerder gaat voor een zwoelere look met iets minder kleur en iets donkerder. Ik vind trouwens bordeaux nagels ook prachtig en dit past dan weer meer bij de winter.

Zomerparfum

Parfum is niet goed voor je in de zomermaanden met de zon en hier zijn speciale zomergeurtjes voor die niet schadelijk zijn in combinatie met de zon. Ik hou echt van dit soort geurtjes, want ze zijn lekker luchtig, ruiken heerlijk zoet en bloemig en zijn niet schadelijk (maar bovenal heel lekker). Ik kijk er altijd naar uit als ik weer die geurtjes mag gaan dragen, omdat ze zo lekker zijn! In de winter scheelt het wel dat je niet op hoeft te letten met parfum en gewoon alles kan dragen wat je lekker vindt.

Dit is waarom ik altijd uit kijk naar de lente en de zomer, maar natuurlijk heeft de herfst en de winter ook zo zijn charme. Wat vind jij leuk aan de lente en de zomer?

1 Comment

  • Reply
    Jeanelle
    mei 10, 2018 at 12:32

    Heerlijk om de ramen en deuren weer open te kunnen zetten!

  • Leave a Reply