5 nieuwe beauty gewoontes en ontdekkingen

Iedereen heeft zo zijn eigen beauty rituelen en gewoonten en ik vond het leuk om die van mij eens te delen. De afgelopen maand heb ik een aantal dingen omgegooid in mijn rituelen en gewoonten en zo ben ik tot een aantal nieuwe ontdekkingen gekomen. Dit komt mede doordat het nu beter weer wordt en ik in de lente vind dat ik meer met kleur mag werken in mijn make-up en mijn huid er de laatste tijd weer een stuk beter uit ziet. Ik deel vandaag dus mijn 5 nieuwe beauty gewoontes en ontdekkingen. 

Alle dagelijkse verzorging in een toilettas

Sinds een tijdje heb ik een nieuw systeem bedacht. Als ik ‘s avonds wil gaan douchen, loop ik altijd tig keer op en neer van de badkamer naar mijn slaapkamer om alles mee te nemen. Shampoo, deodorant, conditioner, een borstel, een haarserum, bodylotion, noem maar op. Ik heb altijd mijn spulletjes in mijn slaapkamer staan en gebruik ook altijd mijn eigen spulletjes. Ik heb bijvoorbeeld zilver shampoo, die de rest van het gezin niet gebruikt en zo is dat eigenlijk met alles. Ik heb dus bedacht; wat nou als ik al deze spulletjes in een toilettas doe en die telkens meeneem! Dan hoef ik maar een keer op en neer te lopen en heb ik altijd alles bij de hand. Zo sta je niet onder de douche voor verrassingen dat je de shampoo bent vergeten! Ik heb wel gemerkt dat je gelijk iets aan moet vullen als het op is gegaan, want anders vergeet je dit wel!

Mijn haren opsteken

In september heb ik mijn haar een stuk korter geknipt, omdat het onderste deel erg droog was. In januari heb ik het toen nog korter geknipt, dom dom dom! Maar nu is het alweer een stuk langer en elke keer als ik dan thuis kom, steek ik snel mijn haar op. Even met een klem of een elastiekje vast zetten en ik heb er de rest van de dag geen last van én ik zit er niet meer zoveel aan, waardoor het ook niet sneller vet wordt. Voorheen kon ik mijn haar niet opsteken en daarvoor deed ik het ook niet heel vaak.

Sudocrème voor mijn gezicht

Sudocrème wordt gebruikt voor babybilletjes, maar is voor zoveel meer goed. Het heeft een verzachtende werking voor de huid en daarnaast bevat het zink. Zink is goed voor de huid, want het heeft een herstellend vermogen, het speelt een rol bij huidvet en gaat het juist tegen en helpt het bij het afweren van infecties en bacteriën. Als ik een acne aanval heb dan smeer ik sudocrème op mijn gezicht en binnen no time is het verdwenen of is de huid al iets rustiger. Ik gebruik het niet elke dag en ook niet elke keer over het gehele gezicht, maar ik stip de acne aan en laat het rustig in trekken gedurende de nacht/dag.

Handcrème en lipbalm naast mijn bed

Handcrème en lipbalm wil ik nog wel eens  vergeten. Ik heb het nu standaard naast mijn bed op mijn nachtkastje gezet en elke avond voordat ik ga slapen, smeer ik mijn handen en lippen even in. ‘s Ochtends begin ik ook met het insmeren van mijn lippen, mijn handen sla ik dan even over, omdat ik eerst mijn make-up doe en mijn haren en het dan nog wel eens wil vergeten. Maar de avond pik ik zo al goed mee! Vergeet ik het in de ochtend, ik heb altijd een backup in mijn tas zitten.

Revolution Iconic Lights & Countour Pro palette

Wat is dit toch een fijn palette! Ik heb het over Revolution Iconic Lights & Countour Pro palette. Ik kwam laatst bij de Etos en daar kwam ik meerdere palette van Revolution tegen en er was toen een super actie. Zo kocht ik dit palette en een blush palette en op beide ben ik echt verliefd. Vooral het contour palette is heel erg fijn. Het palette bestaat uit twee matterende poeders (een roze en een gele ondertoon), twee highlighters en vier contourkleuren. Hierbij moet ik zeggen dat ik alle contourkleuren en beide highlighters erg mooi vind. Ik gebruik zelf niet alle kleuren uit het palette, want de donkerste highlighter is voor mij (nu nog) iets te donker en hetzelfde geldt voor de contourkleuren. Maar het is echt een goed palette en werkt heel prettig!

Dit zijn mijn vijf beauty ontdekkingen en nieuwe gewoonten en rituelen van de afgelopen tijd die ik nu nog steeds doe of gebruik. Wellicht is het leuk om dit eens in de zoveel tijd te blijven delen! Mocht je dit leuk vinden, dan laat het even weten.

Wat is jouw beauty ritueel of nieuwste ontdekking?

 

No Comments

Leave a Reply