Ga ik mijn propedeuse halen? – Studie update #1

Afgelopen maandag kwam bij mij het besef, ik ben namelijk begonnen aan het laatste deel van het eerste jaar Pedagogiek. Aankomende periode bestaat nog uit 10 lesweken, een aantal eindopdrachten, een tentamen van drie uur, het afronden van mijn stagedossier en mijn eindgesprek op stage. Ik kreeg een beetje de kriebels, want ga ik het allemaal wel halen?! Het leek me leuk om jullie even bij te praten over mijn opleiding, hoe het tot nu toe gaat en of ik het inderdaad wel of niet ga halen?

Hoe gaat het tot nu toe?

Eerlijk gezegd gaat het tot nu toe heel goed met mijn studie. Gisteren (dinsdag) kreeg ik mijn laatste punt terug van afgelopen periode en dat wil zeggen dat ik nu alles heb behaald van afgelopen periode en het eerste semester. Alles in één keer gehaald en daar ben ik echt super blij mee! Daarnaast vind ik het ook super leuk! Ik heb uitdaging op school, verveel me zeker niet en vind het super leuk om naar stage te gaan en met de leerlingen bezig te zijn. Zeker een goede keus geweest voor mij om aan de opleiding te beginnen!

Nog 1 tentamen en eindopdrachten

Het einde van elke periode gaat gepaard met een tentamen van de stof die je tot dusver hebt gehad en heb je voor een aantal vakken een opdracht die je moet inleveren. Dit is ook aan het einde van deze periode, dus na deze 10 weken. Mocht ik dit niet in een keer halen, dan is het geen probleem en kan ik dit nog gewoon herkansen en maak ik nog steeds kans op mijn propedeuse! Het wordt deze periode nog even knallen met studeren en dan moet het helemaal goed komen!

En mijn stage?

Voor mijn stage moet ik nog even flink knallen en dit komt er niet elke keer van. Ik moet nu echt nog de laatste dingetjes doen, maar elke keer komt er iets anders tussendoor. Ik heb ook echt gepland dat ik vandaag (woensdag) en morgen (donderdag) flink aan stage ga werken en dan ben ik waarschijnlijk ook een heel eind op weg! Uiteindelijk heb ik dan mijn stagedossier waarin de opdrachten zitten en mijn reflectieverslagen en gesprekken die ik heb gehad met mijn stagebegeleider. Daarnaast heb ik uiteindelijk een eindgesprek op stage en wordt ik ook beoordeeld op mijn werkzaamheden op stage. Spannend dus, maar dit gesprek zit er wel aan te komen.

Ga ik dit jaar mijn propedeuse halen? Ik verwacht van wel! Er moeten denk ik hele gekke dingen gebeuren, wil dat niet zo gaan zijn, maar we gaan er nog even heel hard aan werken de komende weken!

Ga jij dit jaar jouw propedeuse halen of over naar het volgende leerjaar?

No Comments

Leave a Reply