10 dingen die ik altijd uitstel!

Er zijn dingen waarmee ik het liefst zo snel mogelijk aan de slag ga. Het gebruiken van een nieuwe highlighter, daar kan ik echt niet op wachten of het schrijven van een blogpost waar het ideaal al helemaal uitgewerkt van is in mijn hoofd. Als dat ideaal eenmaal rond dwarrelt in mijn hoofd, dan spring ik het liefst ‘s nachts mijn bed uit om ermee aan de slag te gaan. Er zijn alleen ook dingen die ik het liefst zo lang mogelijk uit stel, het uitstel gedrag van generatie Y. Generatie Y is de generatie die geboren is tussen 1980 en 2000 en generatie Y staat erom bekend liever lui dan moe te zijn. Vandaag vertel ik je waar mijn uitstel gedrag voornamelijk ligt. 

Naar de tandarts gaan
Ik heb hier zo’n hekel aan! Ik heb echt een haat aan de tandarts, niet perse omdat ik het eng vind, maar het is altijd wel iets bij mij. Ik stel het dus zo lang mogelijk uit om die afspraak te maken en nu is het ook het moment dat ik weer een afspraak moet maken.. argh!

Mijn zooltjes vervangen
Al jaren heb ik steunzolen en eens in de zoveel tijd moet ik terug om ze te laten controleren en eventueel nieuwe zooltjes te laten maken. Ik heb hier zo’n hekel aan, want ik heb niet het idee dat ze minder goed zijn. Dit is zo’n klusje wat je moet doen, maar zelf geen erg in hebt.

Mijn kwasten reinigen
Dit is ook zoiets, ik moet echt bekennen dat ik het minder doe dan het zou moeten. Ik heb mijn kwasten nu zo gesorteerd met kwasten die ik (bijna) elke dag gebruikt en kwasten die ik nauwelijks gebruik en uiteindelijk moet ik ze wel wassen, want anders zijn mijn kwasten vies van die ene kleur blush en wordt het lastigere om met een totaal andere kleur blush te gaan werken. Hetzelfde geldt voor de andere kwasten, dus nu moet ik wel.

Terug gaan voor een nieuwe bril/nieuwe glazen /oogmeting
Dit is een klusje wat je misschien wel zelf in de gaten hebt, maar er telkens niet van komt. Ik roep het echt al weken dat ik terug moet voor een oogmeting, maar elke keer verzin ik wel een reden dat het niet hoeft en ook heb ik er nog weinig tijd voor gehad (al duurt het maar heel eventjes).

Onbelangrijke mailtjes beantwoorden
Mijn mail, zeker mijn schoolmail, komt langzaam vol te staan met mails die niet voor mij bedoeld zijn, maar voor andere leerjaren. Toch moet ik deze elke keer verwijderen en dat stel ik ook heel erg uit. Dit is ook met mijn andere mailaccounts en het is zo fijn als het leeg is, maar de weg er naar toe…

Mijn gezicht reinigen
Laten we voorop stellen dat ik mijn gezicht elke dag reinig! Het is net als het moment dat je weet dat je uit bad of uit de douche moet stappen, maar je weet dat het dadelijk koud gaat zijn als je er eenmaal uit bent. Dit gevoel heb ik een beetje bij het reinigen van mijn gezicht. Je ligt lekker warm in bed met een serie en dan moet je met water langs je gezicht. Brrr!

Stofzuigen
Dit vind ik een van de vervelendste klusjes in het huishouden. Na een stagedag moeten we ook altijd stofzuigen en ik ben zo blij dat in mijn groep er op de donderdag (de dag dat ik stage loop) iemand komt stofzuigen! Dan hoef ik het niet te doen en kan ik het aan iemand anders overlaten.

Bestanden en foto’s op de harde schijf zetten
Ik weet dat ik dit eens in de zoveel tijd moet doen en hoe belangrijk het is, maar het daadwerkelijk doen… Herkenbaar wellicht? Maar het is bij zoiets, het hoeft maar één keer mis te gaan en je doet het voortaan altijd héél trouw! Reminder voor mij om dit nu ook mooi te doen.

Mijn schoenen opruimen
Mijn schoenencollectie staat op de zolderkamer, maar na een tijdje verzamelen mijn schoenen zich allemaal op de slaapkamer. Mijn meest gedragen schoenen van dat moment staan altijd op mijn slaapkamer (dit zijn zo’n drie paar schoenen die ik een langere periode veel draag) en de rest staat op zolder, maar als ik een keer een andere schoen aan heb dan die drie, dan blijft hij ook erg lang op mijn kamer hangen. Ik moet ze dan aan het einde van de week allemaal naar zolder brengen en netjes opbergen, maar … uitstelgedrag!

Mijn bril poetsen
Je zult denken dat je hier last van hebt, maar na een tijdje wennen je ogen aan die vieze glazen van je bril. Zeker op de zaterdagen dat ik aan het werk ben, kan ik mijn bril blijven poetsen van alle broodkruimels en pof. Op een gegeven moment ben je dat helemaal zat en laat je het maar zo. Ik poets nu (meestal) ‘s ochtends mijn bril en op het moment dat er iets op zit waar ik echt last van heb en de rest van de tijd laat ik het maar zo.

En dit zijn de 10 dingen die ik altijd uitstel, de een is misschien nog geen grote ramp, maar de ander kan voor iets meer problemen zorgen dan dat je in eerste instantie denkt. Gelukkig heb ik het met zulke dingen en kan ik me (vaak) wel goed tot schoolwerk zetten. Natuurlijk zijn er altijd momenten dat je denkt: mweh en je liever terug in je bed kruipt met een serie!

Wat is een typisch uitstel ding voor jou?

No Comments

Leave a Reply