Hoe je de juiste sport bh type berekent

Sinds januari sport ik vrij intensief (in ieder geval voor mijn doen!). Ik sport nu twee keer in de week en ik merk dat ik het echt heerlijk vind. Toen ik begon met sporten, had ik nog wat kleding in mijn kast liggen. Een sportlegging, een shirtje en een sportbh. Ik kwam er al snel achter dat dit niet genoeg is en dus moest ik opzoek naar extra kleren, omdat ik toch twee keer in de week sport en soms de oefeningen nog eens thuis herhaal. Toch komt bij het uitzoeken van kleding voor het sporten een heleboel kijken en zeker bij de sportbh! Hoe weet je welk type sport bh je nodig hebt? Waarom een sport bh?

Tijdens het sporten maak je hele andere bewegingen dan tijdens je dagelijkse bezigheden. Dit merk je ook wel met je spierpijn. Je gebruikt hele andere spieren, neemt andere houdingen aan en gebruikt je lichaam op een andere manier. Ook je borsten worden meer belast tijdens het maken van deze bewegingen of door de hoeveelheid bewegingen. Daarnaast kun je als je geen of de verkeerde sport bh draagt, sneller last krijgt van je nek of rug of kunnen borsten hun stevigheid en vorm verliezen. Een sport bh is ervoor ontworpen om je borsten te beschermen tegen deze extra bewegingen en biedt een heleboel comfort tijdens het sporten. Je merkt het verschil zo goed als je wel of géén sport bh draagt.

Waar let je op tijdens het kopen van een sport bh?

Als je een sportoutfit gaat kopen, let je op veel verschillende dingen en dit is precies hetzelfde bij een sport bh. Je sportoutfit moet ademend zijn en van snel drogend materiaal. Daarnaast moet het niet schuren en moet het ook comfortabel zitten. Dit is met een sport bh precies zo! Een gewone bh is niet berekend op transpiratie, rekt niet mee tijdens de bewegingen en ademt ook niet. Daarnaast beschermt een gewone bh je borsten maar voor 38% tegen bewegingen en worden je borsten dus veel meer belast tijdens het sporten. De ideale sport bh bestaat uit stevige materialen en bredere banden om je borsten goed mee te laten bewegen met je lichaam en pijnklachten en beschadiging te verminderen.

De verschillende types sport bh’s

Je hebt voor verschillende soorten sporten en soorten borsten ook verschillende soorten bh’s. Niet iedere bh is geschikt voor elke soort borst of voor elke soort sport. Er wordt onderscheid gemaakt in drie levels.

Level 1 support – Level 1 support is geschikt voor cupmaten A tot en met D voor Low Impact sportactiviteiten, zoals pilates en yoga.

Level 2 support – Level 2 support is ontwikkeld voor goede ondersteuning aan cup B tot en met F tijdens Medium Intensity sporten zoals fitness, spinnen en skiën.

Level 3 support – Leven 3 support bh’s geven maximum support en houden alles op zijn plaats tijdens High Intensity sporten als harlopen, boksen of crossfit.

Doe de check!

Ikzelf ben er na wat onderzoek achtergekomen dat ik twee verschillende type sport bh’s in mijn kast heb liggen, waarvan één type totaal verkeerd is voor mijn borsten en mijn sport. Ik kan namelijk beter naar een level 2 bh gaan. Ben jij ook benieuwd welk level sport bh’s het beste bij jou zou passen en welke bh’s daar dan bij aansluiten. Je kunt gemakkelijk via deze tool de check doen en binnen 3 stappen weet je het.

Draag jij de juiste sport bh tijdens het sporten?

1 Comment

  • Reply
    Mariëlle
    oktober 5, 2021 at 09:50

    Korfbal, 3x in de week.
    Twijfel of level 2 goed genoeg is of dat ik naar 3 moet.

  • Leave a Reply