Story time | Mijn 20e verjaardag

Op Youtube zie je regelmatig storytime verhalen voorbij komen. Iemand gaat voor de camera zitten en vertelt een persoonlijk verhaal. Nu vind ik dat geweldig om te kijken, maar zelf wil ik niet met mijn gezicht op Youtube en vind ik het ook leuk om dit soort verhalen te lezen en zelf te schrijven. Voorheen heb ik een serie gehad op de blog waarin ik korte dagboek verhaaltjes deelde en het leek me leuk om dit weer op te pakken. Dit keer een dagboek verhaaltje van mijn 20e verjaardag. 

Op donderdag loop ik altijd stage en dat was vandaag ook zo. Ik had op stage niet verteld dat ik jarig was, want ik loop maar één dag in de week stage en vond het een beetje too much als ik ook daar voor gebak en traktaties voor de kinderen moest gaan zorgen voor die ene dag die toevallig mijn verjaardag was. Dit voelde op het moment trouwens wel heel vreemd!

‘s Ochtends stond ik op tijd op en kwam op de overloop mijn vader tegen (die kom ik trouwens daar nooit tegen in de ochtenden, meestal is  hij al lang weg, dus dit was al speciaal haha!) en daar kreeg ik een slaperige ‘goeiemorgen’ en ‘gefeliciteerd, hé’ van. Ook mijn moeder kwam even om het hoekje van de deur kijken en feliciteerde mij van een afstandje en voor de rest deed ik rustig mijn make-up en pakte ik mijn spullen en stapte ik op de scooter naar stage toe.

Eenmaal daar op stage werd ik verwelkomt door een vervanger die vandaag in mijn groep stond, want mijn stagebegeleider was wederom ziek. Dit is de laatste tijd zo vaak, dan ga je elke keer al met een ander gevoel naar stage, afwachtend wie er nu weer zal zijn die dag. Opzich was de vervanger in de groep prima. Met hem had ik al eens gewerkt en dat beviel me toen heel erg goed. De kinderen vonden het toen ook prima met hem als leerkracht, maar toch was het dit keer allemaal wat anders. Alles verliep minder soepel, omdat er al de hele week wisselingen waren in de groep en dat zorgde voor een hoop onrust! Uiteindelijk een prima dagje gehad op stage en kon ik gelukkig op tijd weer naar huis.

Daar werd ik dan eindelijk écht gefeliciteerd en dan krijg je pas het verjaardagsgevoel, vind ik. Ik heb de hele dag door wel berichtjes gehad van iedereen, maar als je dan eindelijk echt een hand en drie kussen krijgt, voelt het pas als echt. Ik heb toen thuis nog wat gerommeld en mijn make-up opnieuw gedaan en mezelf in mijn nieuwe outfit gehesen en toen konden we lekker gaan eten.

Ohja, vooraf kreeg ik natuurlijk nog cadeautjes van mijn ouders en mijn zusje en later ook van mijn broertje. Ik heb een hele wasmand vol met spullen voor de uitzet gekregen (glazen vaas, wasknijpers, aardappelschilmesjes, messenset, mokken, dunschiller, noem maar op) en van mijn broertje en zusje heb ik vier grote (thee/soep)mokken gekregen.

‘s Avonds hebben we gegeten en daarna kwam het bezoek en opzich viel het wel mee met het aantal mensen en dat vond ik wel fijn. Het was een rustige verjaardag, niet te druk, zodat je ook nog gesprekken kon hebben met iedereen en je zelf ook rustig een stukje gebak kon eten met een drankje. Van nog wat andere familieleden kreeg ik een set met handdoeken, van mijn vriend kreeg ik een leuk boek en een bestekset en natuurlijk een heleboel paaseieren, want het was tenslotte bijna Pasen!

Iedereen ging gelukkig redelijk op tijd naar huis en uiteindelijk lag ik rond middernacht in mijn bed in een af redelijk netjes opgeruimd huis! De volgende ochtend werd ik helaas mijn bed uit gebeld en heb ik daarna snel het huis opgeruimd en voor de rest aan school gewerkt en tussen de middag geluncht met mijn moeder en zusje en toen kon het weekend alweer beginnen.

Dit was mijn verjaardag afgelopen donderdag. Mocht je het nou leuk vinden om zulke storytime verhaaltjes te lezen, laat het me dan weten, dan kan ik dit misschien wel vaker doen.

Hoe was jouw Paasweekend?

No Comments

Leave a Reply