Inspiratie | Wereldkaarten aan de muur!

Sinds dat mijn vriend en ik praten over huizen en interieur, praten we ook over een wereldkaart aan de muur. Misschien zelfs al eerder, maar het staat in ieder geval vast dat wij een wereldkaart aan de muur willen hebben hangen. Er zijn alleen zo ontzettend veel mogelijkheden, dat we ook niet meer weten wat we precies willen. Wil je een wereldkaart op houten planken of een wereldkaart met houten stukken tegen de muur? Moet je er iets op kunnen prikken of moet het een poster zijn, die je eventueel ook nog weg kan halen? Vandaar deze inspiratiepost en ik bespreek met je hoe ik het zou willen en hoe ik het zo stylen in de woonkamer. 

De laatste tijd ben ik een beetje aan het rondkijken en van alles op aan het slaan in mijn Pinterest board. Ik kom overal zulke leuke plaatjes tegen, dat ik het allemaal wil bewaren, maar dit maakt het ook niet makkelijker! Ik kom zelf de meest perfecte foto’s tegen waarin de wereldkaart aan de muur perfect matcht bij de rest van de woning en dat is iets wat je wilt, het creëren van een geheel.

Zelf vind ik hout onwijs mooi voor aan de muur en hier gaat ook zeker mijn voorkeur naar uit. Daarnaast hoeft het van mij niet te druk te zijn, zodat ik ook nog kan spelen met accessoires in huis. Ik hou van accessoires en vind het wel leuk als ik qua kleur nog eens kan veranderen en niet vast zit aan een kleur door de wereldkaart die aan de muur hangt. Wat ik daarnaast ook leuk vind ik een wereldkaart in een lijst en meerdere lijsten bij elkaar boven de bank of boven een kast. Hierin vind ik het wel  belangrijk dat het passend is bij elkaar en in een dezelfde kleur of kleurtinten. Bijvoorbeeld een stadskaart van Parijs en een andere lijst met daarin de Eiffeltoren!

In een kinderkamer mag de wereldkaart wel iets meer aanwezig zijn, bijvoorbeeld een hele wand met behang met een leuke speelse wereldkaart of een grote poster aan de muur. Hierin mag van mij ook iets meer kleur terug komen, maar wel zachte tinten, zoals lichtgroen en lichtblauw waar de rest van de kamer op aangepast kan worden. Daarnaast vind ik natuurtinten ook heel mooi, hierdoor kun je een stoere kamer creëren en tegen de wand een houten bed! Ik zie het al helemaal voor me de kinderkamer.

Ik heb in ieder geval verschillende ideeën en ben al aan het rondkijken welke het gaat worden of wat er in ieder geval al direct afvalt. Via Wereldkaarten.nl heb je hele leuke wereldkaarten van verschillende materialen, behang met daarop wereldkaarten, stadskaarten en muurstickers. Zeker de moeite waard om even te kijken als je ook het idee van een wereldkaart aan de muur zo leuk vind.

Wat vind jij van een wereldkaart aan de muur?

No Comments

Leave a Reply