Dit wil ik meer/vaker doen

Het klinkt misschien heel filosofisch allemaal, maar waar word ik nou echt gelukkig van? Het is misschien ook niet heel gek dat zelfs ik filosofisch ga praten als ik de hele dag bezig ben met studeren van filosofie en daar vandaag meerdere lessen in heb gehad. Toch stond dit idee voor deze blogpost al langer op mijn ‘nog te schrijven’-lijstje en is het niet alleen ontstaan door filosofie. Laatst deed ik iets, ik kan niet eens meer herinneren wat, maar toen dacht ik: ‘Dit moet ik echt vaker doen!’ Herken je dat? Vandaag deel ik de momenten en dingen waarop ik dat denk met je en voor mij is het een reminder dat het soms ook wel mag om dat soort dingen vaker/meer te doen en misschien voor jou ook wel.

Vaker een gezichtsbehandeling doen

Vorige week deed ik eens een gezichtsbehandeling bij een salon en dit is echt al zooo lang geleden dat ik dit heb gedaan. Mijn huid is de afgelopen maanden heel onrustig door hormoonschommelingen en gaat nu langzaam de betere kant op, maar ik dacht dat ik dit wel extra kon stimuleren door het nemen van een gezichtsbehandeling. Niet alles aan de gezichtsbehandeling is even fijn (vooral niet het uitdrukken van ontstekingen), maar er zitten ook fijne dingen bij en het uiteindelijke resultaat (nadat het rode is weggetrokken) is hartstikke fijn! Je huid voelt zacht aan en is weer vrij van mee-eters! Dit is dus iets wat ik echt eens vaker kan doen, echt niet elke week, maar zo eens in de zoveel tijd. Reminder voor mezelf!

Meer recepten uitproberen

Ik wil weer vaker gaan koken en bakken en meer recepten uitproberen. Bij mij is het zo dat ik heerlijke recepten ontdek, deze uitprobeer en bij die recepten blijf hangen en niet meer verder kijk naar andere. Terwijl het vernieuwen en leren van nieuwe recepten ook hartstikke leuk is en wie weet ontdek je zo weer hele andere dingen. Om dit vaker te gaan doen, heb ik nu ook een soepmaker (blender met kookfunctie) aangeschaft, zodat ik vaker verschillende soepen kan maken en hier niet heel veel moeite voor hoef te doen. Het fijne aan de soepmaker is dat je alle groente en benodigheden in de soepmaker gooit (van tevoren wel even fijnsnijden) en dan het apparaat aanzet en vervolgens heb je je soep binnen 21/28 minuten. De soepmaker heb ik nog maar één keer uitgeprobeerd (ik heb hem nog geeneens een week) met recept dat ik al kende en het werkt super goed, dus de volgende keer maak ik een ander soort soep!

Meer tijd nemen om een boek te lezen

Ik vind het heerlijk om te lezen en heb dit vroeger ook heel veel gedaan. Toen is het een tijdje verwaarloosd, maar nu ben ik er weer aan begonnen. Wel merk ik dat ik heel veel met school bezig ben en ik dan ‘s avonds niet zo snel een boek pak, maar nog even voor de tv ga zitten, terwijl ik lezen zoveel fijner vind! Voor mij dus echt belangrijk om het lezen weer terug op te pakken en er de tijd voor te nemen. Zo ben ik laatst begonnen aan een super spannend en leuk boek, ben er nog niet verder in gekomen. Zelfs daarbij heb ik last van uitstel gedrag!

Vaker mijn benen verzorgen

Ik vind dit echt een rot klusje, maar het is zo fijn als je benen helemaal glad en verzorgd zijn! Een tijdje terug had ik mijn benen helemaal glad geschoren en daarna met olie en bodybutter ingesmeerd en het gevoel daarvan is zo ontzettend fijn. Helaas liet ik het weer voor een tijdje en nu zit ik er weer tegenaan te hikken dat ik mijn benen weer moet scheren en verzorgen. Ik vind het klusje gewoon vervelend, maar het resultaat is zo fijn dat ik het gewoon vaker wil doen. Dadelijk in de zomer vind ik het geen probleem, maar in de winter ziet toch niemand het, maar voor jezelf voelt het wel prettig. Suus, vaker die benen scheren en insmeren!

 

Vaker mijn lievelingsgeurtjes gebruiken

Ik heb een aantal favoriete geurtjes in mijn kast en deze probeer ik te vermijden. Ik bewaar ze voor speciale momenten, maar elke keer als het moment daar is, vind ik het weer sonde om hem te gebruiken. Zo heb ik dit met een aantal geurtjes, maar waarom eigenlijk! Ik vind ze heerlijk ruiken en ze geven mij een goed gevoel, dus waarom zou ik ze niet gebruiken? Van mezelf mag ik deze geurtjes vaker gebruiken, gewoon voor een goed gevoel en omdat het kan. Daarnaast geeft dit ook weer genoeg reden om nieuwe favoriete geurtjes te verzamelen als ze bijna op zijn.

Vaker persoonlijke blogposts schrijven

Ik vind het heel leuk om persoonlijke blogposts bij anderen te lezen en vind het ook heel leuk (en soms een beetje spannend) om ze te schrijven, maar het voelt daarna zo goed als ze eindelijk online staan. Dit probeer ik ook vaker te doen en dit moet ik ook echt zeker volhouden van mezelf. Dit is al een begin en wie weet volgen er nog heel veel leuke blogposts.

Dit zijn de dingen die ik vaker en meer wil doen, niet perse allemaal op dagelijkse basis, maar wel wekelijks/maandelijks. Voor mij dus een reminder om al deze dingen vaker te doen en ik ben erg benieuwd welke dingen jij wel vaker of meer zou willen doen. Vertel het me in de comments.

1 Comment

  • Reply
    Dit wil ik meer/vaker doen - Deel 2 - Suzanne Elisa
    mei 15, 2018 at 06:02

    […] zoals vaker mijn benen verzorgen en boeken lezen. Heb je die blogpost nog niet gelezen, dat kun je hier […]

  • Leave a Reply