Als ik 20 ben, dan …

Over een week word ik 20 en dat heeft mij even aan het denken gezet. Toen ik 4 werd, mocht ik naar de basisschool. Toen ik 16 werd, moest ik nog maar een half jaar wachten voordat ik mocht beginnen met rijlessen en wat als ik 20 ben, wat verandert er dan of wat blijft er allemaal hetzelfde?

Als ik 20 ben, dan …

vind ik mannen in overhemd nog steeds aantrekkelijk

Dit zal denk ik nooit veranderen! Ik weet nog dat ik voorheen met mijn moeder naar films zat te kijken en dat we de mannen altijd zooo aantrekkelijk vonden en al helemaal als ze het meisje meenamen naar een gala en zelf in pak waren! En nog steeds trouwens! Ik blijf hier naar kijken. Nu heb je de afgelopen maanden ook regelmatig artikelen van mij online kunnen zien over mannen in overhemd en zo hangen er nu een heleboel bij mijn vriend in zijn kledingkast en wauw! Deze overhemden zijn trouwens allemaal verkrijgbaar via Overhemden.com. Zelf vind ik vooral de lichtblauwe, donkerblauwe of witte overhemden het mooist en daar kan ik het meest van genieten. De overhemden mogen ook een subtiel werkje/detail hebben in de blouse, maar geen grote bloemen of iets dergelijks! Zo vind ik de Strenströms overhemden heel mooi, vooral de witte met de blauwe knopen! En het overhemd op de foto is van John Miller, ook heel mooi!

behoor ik plotseling tot de categorie ‘twintigers’

Jonkie! Dat krijg ik nu nog wel eens te horen, voornamelijk van mijn vriend! Ik behoor nu (nog een aantal dagen) tot de categorie tieners en dat is dan niet meer! Ik weet nog dat ik het zelf geweldig vond toen ik mezelf eindelijk een tiener kon noemen en nu zie ik dit op stage ook terugkomen. De kinderen die nog 9 zijn die kunnen niet wachten tot ze eindelijk een tiener zijn! En ik ben dadelijk een categorie verder en behoor tot de twintigers.

is het niet meer raar als ik Fuck the quarterlife crisis wil lezen

En als ik dan toch tot de twintigers behoor, is het niet meer raar als ik Fuck the quaterlife crisis van Femke Kamps wil lezen. Het lijkt me gewoon een heel leerzaam boek, maar het voelt nog een beetje raar als ik het al gelezen heb voordat ik 20 ben. Nu kan het dan eindelijk zonder dat ik me er raar over hoef te voelen. Opzich maar het geen bal uit of ik het wel of niet lees, maar het gaat om het idee! Zo zijn er ook dingen waarbij je raar wordt aangekeken als je dat kijkt of doet, lees; High School Musical marathon met mijn zusje! Het blijft leuk en eigenlijk is er geen leeftijd aan gekoppeld of durven we het niet altijd toe te geven.

heb ik een vast contract

Dit heeft eerlijk gezegd niks te maken met dat ik wel of geen 20 ben, maar het komt toevallig zo uit! Een paar dagen nadat ik 20 ben geworden, krijg ik namelijk een vast contract bij mijn bijbaantje! Toch ook een mijlpaal, je eerste vaste contract en toevallig komt dit net overeen met dat ik 20 wordt.

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het eindelijk zover. Ik weet nog dat ik dit altijd een ding vond, jarig zijn, maar ik ben er dit jaar totaal niet mee bezig en heb het idee dat het ook nog heel ver weg is. Misschien hoop ik dat ook, zodat het lijkt alsof mijn tentamen ook nog heel heel ver weg is. Of misschien is dat ook zo’n dingetje, dat je 20 wordt en je ineens geen behoefte meer hebt aan verjaardagen van jezelf. We zullen het zien.

Heb jij ook van dit soort dingen, als ik *leeftijd heb*, dan …? 

1 Comment

  • Reply
    Jessica J.
    maart 23, 2018 at 12:37

    Ik word in augustus al 29! Waarom vliegt de tijd zo razendsnel voorbij?! Het boek van Femke wil ik trouwens ook lezen. Ik ben zo blij dat het e-book er intussen is.

  • Leave a Reply