Heerlijke basic & budget bodylotion!

Mijn huid is de laatste tijd ontzettend droog, vooral mijn benen! Hetgeen wat daarbij het beste helpt, is smeren, smeren en nog eens smeren. Zeker nu in de wintermaanden, vind ik het helemaal niet erg om me na het badderen of douchen in te smeren met een heerlijke body lotion en vervolgens lekker mijn badjas aan te trekken en op de bank of in mijn bed te kruipen met een grote kop thee. Laatst kreeg ik een heerlijk pakket van Etos binnen en daar zat deze body lotion in en hij is echt heerlijk! 

De bodylotion die ik met je moest delen, is deze heerlijke bodylotion van Etos uit de body care lijn. Dit is de bodylotion seconde en het voordeel van deze bodylotion is dat hij onwijs snel intrekt en je vlug daarna ook je kleding aan kan trekken, zonder dat je jouw bodylotion uitveegt. Voorheen ging ik altijd ‘s avonds in de douche en gebruikte ik daarna een bodylotion en dook ik mijn bed in. Nu douche ik ook regelmatig overdag, bijvoorbeeld als ik een dagje vrij heb en wakker wil worden met een warme douche of na het sporten. Dan is het echt ideaal als je bodylotion snel intrekt.

De bodylotion trekt snel in huid, maar daarnaast verzorgt het ook de huid. Mijn huid is ongelooflijk zacht na gebruik van de bodylotion en ik kan direct mijn kleding aan, zonder dat het plakt of stroef gaat. Daarnaast ruikt hij ongelooflijk basic, niet vies, maar lekker basic! Ik hou daar zelf wel van. Ik douche ooit met een gehele lijn van producten (zelfde douchegel/-foam en daarna dezelfde bodylotion en zelfs geur), maar soms heb ik daar geen zin in en dan is een basic bodylotion ook fijn, die past namelijk bij alle andere geuren.

Daarnaast vind je op de website van Etos ook hele handige body care tips die ik ook eventjes met je wil delen:

 • Dry brushing is ideaal om je huid van dode huidcellen te ontdoen en de bloedcirculatie een boost te geven. Doe dat door met een zachte borstel of washand zachte, ronddraaiende bewegingen over je huid te maken. Extra voordeel: je wordt er heerlijk zen van en je bodylotion wordt daarna veel beter opgenomen. Een huid vrij van dode huidcellen én daarnaast ook nog goede verzorging.
 • Cleopatra deed het al; baden in melk. Nu jij! Voeg enkele kopjes (geiten)melk toe aan je badwater en relax voor minimaal 10 minuten. De enzymen hebben een exfoliërende werking en de proteïnen voeden je huid. Vergeet niet na te smeren met een body oil.
 • Zet voordat je in bad of onder de douche springt je favoriete bodylotion op de verwarming. Er gaat niets boven je insmeren met zo’n heerlijk verwarmende en verzachtende crème.
 • Extreem droge handen? Smeer ze voor het slapen gaan in met het overnight handserum. De morning after zijn ze zachter dan ooit! (voor je voeten ook een weldaad)
 • Vul een oude handzeeppomp met je favoriete handcrème en zet hem naast de zeep op het aanrecht – én doe hetzelfde bij de wastafel. Zo is de crème altijd ready to use en vergeet je hem veel minder snel.

Het baden in melk heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar lijkt me wel eens leuk om te proberen. Het verwarmen van je bodylotion die je daarna gaat gebruiken, dat werkt echt geweldig! Ik zie altijd op tegen het moment dat ik me na een warme douche moet insmeren met een koude bodylotion en die drempel is nu weg!

Etos Body Care Bodylotion Seconde is verkrijgbaar bij Etos voor €1,99 (250 ml). Daarnaast heb je ook een bodylotion voor intensieve verzorging, met een glittertje en met anti-age Q10. 

Wat vind jij van de bodylotion?

1 Comment

 • Reply
  Jeanelle
  maart 20, 2018 at 16:41

  Hij lijkt me inderdaad ideaal voor na het douchen met een heerlijk geurende douchefoam. Dit omdat hij een basic-geur heeft.

 • Leave a Reply