Le Creuset Koekenpan Review | Koken met Suus

Ik hou echt ontzettend van koken! Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan, nieuwe gerechten uit te proberen en een avondmaal te maken. Daarnaast ben ik wat spullen voor mijn eigen uitzet aan het sparen. Zo schaf ik van alles aan, vraag ik met mijn verjaardag spulletjes voor mijn uitzet en sommige van deze items kan ik niet laten liggen tot ik een eigen huisje heb en moeten vooraf even uitgeprobeerd worden. Vandaag probeer ik de Le Creuset Koekenpan uit! Le Creuset

Eerlijk gezegd had ik nog nooit gehoord van het merk Le Creuset. Zo thuis ben ik nog niet in dat wereldje, misschien is dat een excuus. Le Creuset levert sinds 1925 topkwaliteit braad- en stoofpannen. Het merk heeft hoogwaardige producten die gemakkelijk met een origineel design. De braadpannen worden daarnaast nog met de hand geëmailleerd! Op dit moment verkoopt Le Creuset verschillende pannen, waaronder braad- en koekenpannen, messen, servies, keukengerei en nog veel meer. De items van Le Creuset zijn verkrijgbaar via CookingLife.

Le Creuset Les Forgées Koekenpannen

De koekenpannen waar ik het vandaag over ga hebben zijn de Le Creuset Les Forgées koekenpannen. Het is een aluminium koekenpan geschikt voor alle warmtebronnen (gas, elektrisch, halogeen, keramisch, inductie en oven). Je bakt met gemak aardappels, vis of vlees in de koekenpan en daarnaast kan hij tot wel 260°C in de oven en met deksel tot 220°C. Een ideale pan voor heel veel dingen. Zelf weet ik niet of ik hem veel zal gaan gebruiken in de oven, maar het is wel gemakkelijk als je iets warm moet houden en geen plek hebt op je fornuis en eventjes de oven in kan schuiven.

Mijn ervaringen

De rest van de pannen staan al eventjes op het vuur en nu is het tijd om de spek te gaan bakken. Ik vind de koekenpan super matchen bij de andere pannen, maar wel was ik er een beetje bang voor dat het handvat erg warm zou worden. Dit is gelukkig totaal niet het geval!

Het bakken met de pan gaat echt super gemakkelijk! De pannen die wij in huis hebben, beginnen van de onderkant heel glad te worden en kunnen dan zo het fornuis afschuiven. Het fijne van deze nieuwe koekenpan is dat het niet gebeurd! Hij blijft mooi op het fornuis staan en daarnaast bakt ‘ie ook prima! Dit keer ben ik dus aan de slag gegaan met het bakken van spek en dit gaat prima. De spek blijft niet vastzitten aan de pan en laat zich gemakkelijk omdraaien. Dit vind ik echt het meest vervelende als dat gebeurd! Als de spek lang genoeg heeft gemakkelijk, kunnen we aan tafel en de spek smaakte verrukkelijk met de stamppot! De Le Creuset Koekenpan Les Forgées is me echt super bevallen en ik ga hem heel veel gebruiken!

Ik heb zelf de Le Creuset Koekenpan Les Forgées Ø 30 cm en deze is via CookingLife afgeprijsd naar €99,99 en daarnaast heb je levenslange garantie. Daarnaast heb je ook nog grotere en kleinere koekenpannen, mocht je opzoek zijn naar een andere maat.

1 Comment

  • Reply
    Jessica J.
    maart 17, 2018 at 13:05

    Ik wil al zooo lang zo’n prachtige Le Creuset-stoofpan met deksel. Mijn collega’s die in de horeca gewerkt hebben, zijn er lyrisch over. Alleen vind ik het ontzettend veel geld voor een pan, maar als je het product goed onderhoudt, hebt er natuurlijk wel een leven lang plezier van.

  • Leave a Reply