Inspiratie | Muurdecoratie

Een item aan de muur vind ik onwijs leuk! Dit kunnen plankjes zijn, een rek een mooie grote lijst met een foto erin, muurstickers of alle andere dingen die mogelijk zijn. Al deze inspirerende items voeg ik samen in mijn Pinterest boards voor een overvloed aan ideeën en leuke DIY projecten. Vandaag wil ik je mijn Pinterest board met muurdecoratie delen. Lijsten

Eigenlijk heel simpel, maar laten we simpel beginnen. Je ziet op dit moment ontzettend veel fotolijsten terugkomen. Van dat soort hele grote fotolijsten of verschillende maten aan en voor de muur gestald. Ikzelf heb hier wat foto’s van opgeslagen, omdat ik dit echt heel mooi vind. Daarnaast vind je online ook zoveel leuke posters/foto’s voor in de lijsten die perfect bij elkaar kleuren. Ik zie mezelf al wonen in een huis met zo’n hoekje met allemaal lijsten!

Inspiratiewand 

Dit soort inspiratiewanden vind ik te gek! Zeker als je een ruimte hebt waar je zit te werken of creatief bezig bent, zo’n wand sluit dan helemaal aan bij de ruimte. Hier heb je bijvoorbeeld een wand van kurk, zodat je er dingen in kunt prikken, maar er zijn ook nog allerlei andere materialen waarmee je zo’n inspiratiewand kan creëren. Je kunt het zo gek niet bedenken en je kunt het kwijt tegen/bij zo’n muur. Je kunt mooie dingen inlijsten, erop prikken, stickers erop plakken. Een tijd terug kwam ik in een sfeerstudio en daar hadden ze ook zo’n wand en volgeplakt met allemaal stickers met inspirerende quotes en merken waar zij mee samenwerkten. Zo hadden ze een twee grote stickers op de glazen wand en daarom heen allemaal ronde stickers. Mocht je zelf dus aan de slag willen met zo’n wand, kun je gemakkelijk de stickers bestellen via Stickerwinkel hoe jij ze zou willen. Ga je aan de slag met kurk, dan kun je leuke quotes uitprinten en in het kurk prikken en met een magneetwand kun je ze met een magneet vast maken. Je kunt het zo gek niet bedenken en je vindt allemaal inspiratie op Pinterest! Bij dit soort wanden moet je even out of the box denken, want ik had zelf nooit op het stickeridee gekomen als ik het niet had gezien.

Wandrek 

Dit soort wandrekken zie je ook steeds meer terugkomen. Wandrekken zijn altijd wel geweest, maar meestal bleef dit in het hout. Nu zie je heel veel andere materialen terugkomen en hiermee kun je heel veel kanten op. Denk om dingen op te hangen, neer te stallen of gewoon voor de sier! Dit soort metalen rekken geeft trouwens meteen een stoerdere look aan je interieur, maar een wit rek tegen een witte muur is daarentegen een stuk rustiger. Kijk eens bij Blokker of Kwantum voor dit soort rekken, hier hebben ze vaak verschillende maten en varianten.

Muurstickers

Muurstickers vind ik zelf erg leuk! We hebben zelf jaren een muursticker in de keuken gehad met een tekst en ook nu zie je het weer heel veel terugkomen. Als ik op Pinterest kijk, zie ik prachtige plaatjes van kinderkamers voorbijkomen en heel vaak komt er een muursticker in terug. Heel erg leuk om de muur te decoreren, want voor de rest hoef je dan niet meer veel aan de muur te doen aan decoratie!

En voordat je het weet, heb je een heel board vol met leuke plaatjes en foto’s en weet je niet waar je moet beginnen met het aanpakken van je interieur! Door Pinterest kom ik trouwens ook op hele andere, leuke ideeën waar ik zelf nooit aan gedacht zou hebben. Zeker de moeite waard om even te kijken en daarnaast kun je mijn verzamelde plaatjes vinden via mijn Pinterest account.

Hoe heb jij jouw muren gedecoreerd? 

No Comments

Leave a Reply