Welke boeken zou ik nog eens willen lezen?

Er zijn zo ontzettend veel boeken op het gebied van productiviteit, focus, een gestructureerder leven en alles wat daar ook maar een beetje mee te maken heeft. Ik lees zelf ontzettend graag en boeken over deze onderwerpen vind ik ook ontzettend interessant. Ik ben altijd zo door dit soort boeken heen en dan moet ik weer beginnen aan de volgende. Ik deel vandaag een lijstje met boeken welke ik nog graag zou willen lezen op het gebied van mindstyle, zelfhulpboeken, productiviteit, focus en een gelukkig en gestructureerd leven. 

Getting Things Done

Het boek Getting Things Done beschrijft een methode, waarmee je ontzettend productief wordt. De methode gaat in op hoe de hersenen werken, want hoe kun je informatie filteren en de relevante informatie toelaten, zodat je hem ook later weer kunt gebruiken. Deze methode is ontwikkeld omdat David Allen merkte dat de bestaande timemanagementmethodes simpelweg niet (meer) aansloten bij de huidige werksituatie. Lijkt me een heel interessant boek en wellicht helpt het nog bij het studeren (welke informatie is relevant en moet ik opslaan?). Getting Things Done is verkrijgbaar via Bol.com en de boekhandel voor €24,95.

De edele kunst van not giving a f*ck

Dit boek kent denk ik vrijwel iedereen wel. Er is heel veel over geschreven en besproken en ik heb hem zelf nog niet gelezen, maar hij staat zeker op mijn lijstje! Zelfs tijdens mijn studie is dit boek naar voren gekomen, er is namelijk zoveel gaande rondom wat andere zeggen en wat wij zouden moeten doen (van anderen) en dit boek geeft juist weer dat het niet moet en dat je er geen f*ck om moet geven. Het boek is een New York Times-bestseller en nu ook in het Nederlands. Het boek gaat erover dat je niet altijd positief hoeft te zijn en je in plaats daarvan leert omgaan met tekortkomingen en tegenslagen. Het boek is wetenschappelijk ondersteunt, maar daarnaast ook vol humor! (Bron: foto). De edele kunst van nog giving a f*ck is verkrijgbaar via Bol.com en de boekhandel voor €19,99.

Een werkweek van 4 uur

Een werkweek van 4 uur, dit klinkt voor iedereen wel als muziek in de oren. Ik ben heel erg benieuwd hoe dit boek dit allemaal voor zich ziet, maar stiekem ben ik wel heel benieuwd. Ik weet dat een werkweek van 4 uur niet realistisch is, maar natuurlijk zullen er genoeg tips in staan waardoor je (als zelfstandig ondernemer) minder kunt werken of productiever kunt zijn. Een werkweek van 4 uur is verkrijgbaar via Bol.com en de boekhandel voor €15,00.

Ikigai

Ik schreef een tijd terug al een review over de Zweedse tradities en dit is een boek waarin de Japanse tradities staan beschreven. Japanse tradities over een lang, tevreden en gezond leven. Ga nooit met pensioen, maar heb altijd een doel waarvoor je ‘s ochtends je bed uitkomt. Dit boek helpt je om je eigen ikigai te vinden en vertelt over de Japanse flosofie die zorgt voor een gezond lichaam, geest en ziel. (Bron: foto). Ikigai is verkrijgbaar via Bol.com en de boekhandel voor €15,00.

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

Koreaanse megabestseller over spirituele wijsheid en het belang om rust te vinden in een drukke wereld. Het is als het ware een handboek voor mindfullness en kalmte met wijze lessen over hoe je rustiger aan kunt doen. Wijze lessen en technieken over verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Hoe moet je bijvoorbeeld omgaan met woede en jaloezie? Ik heb gelezen dat het diepgaand is, maar daarnaast op veel vlakken ook herkenbaar en leerzaam. Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt is verkrijgbaar via Bol.com en de boekhandel voor €15,00.

Miracle Morning – 6 gewoontes om je leven succesvoller te maken voor 8 uur ‘s morgens

Miracle morning is een methode die je kunt gebruiken via dit boek. Het boek introduceert zes simpele gewoontes die je kunt gebruiken om je leven voor 8 uur ‘s morgens te veranderen. Het boek gaat ervoor zorgen dat jij door deze tips in 30 dagen meer focus, productiviteit en regelmaat bezit allemaal voor 8 uur ‘s ochtends. (Bron: foto). Miracle Morning is verkrijgbaar via Bol.com en de boekhandel voor €17,50.

Nooit meer te druk

Marie Kondo zorgt ervoor dat je huis er helemaal clean uit ziet en Tony Crabbe zorgt ervoor dat je meer rust in je hoofd. Het boek nooit meer te druk geeft praktische tips om de problemen van het moderne leven aan ge pakken. We zijn namelijk allemaal erg druk! Ik ben erg benieuwd naar het boek; welke tips en welke problemen worden aangepakt en doet het ook echt iets! Nooit meer te druk is verkrijgbaar via Bol.com en de boekhandel voor €19,99.

Dit zijn de zeven boeken over mindfullness, focus en productiviteit die er op dit moment op mijn lijstje staan. Daarnaast lijkt het me ook leuk om nog eens andere boeken te delen die nog op mijn lijstje staan die ik nog eens zou willen lezen. Mocht je dit leuk vinden, dan schrijf ik ook daar een leuke post over.

Welk boek wil jij graag lezen?

2 Comments

  • Reply
    Jessica J.
    februari 25, 2018 at 14:03

    Oh wauw, die cover van Ikigai! ♡ Goh, ik wil nog zo veel boeken lezen! 😀 Ik heb een to-readlijstje op Goodreads. Momenteel ben ik bezig in The Book Thief, The Life-Changing Magic of Not Giving a F**k en It.

  • Leave a Reply