Spullen opbergen, zo vergeet je ze niet!

Verschillende spullen hebben bij mij allemaal hun eigen plekje. Wanneer het winter is, ligt al mijn zomerkleding bijvoorbeeld apart van mijn winterkleding opgeslagen. Ook mijn decoratiespulletjes, zoals kerstspullen, liggen apart in dozen opgeslagen waardoor ik met kerstmis precies weet welke dozen ik nodig heb. Als je spullen allemaal apart van elkaar opslaat, kan het nog wel eens voorkomen dat je bepaalde spullen vergeet. Zelf heb ik gemerkt dat het toepassen van een aantal kleine veranderingen ervoor kan zorgen dat je spullen minder snel uit het oog verlies. Vandaag leek het me omtrent Focus Februari erg leuk om een aantal van mijn tips met jullie te delen!

De belangrijkste reden waarom ik dit ben gaan doen, is dat ik niet onnodig dingen ga kopen. Het is me in het verleden wel eens gebeurd dat ik dacht dat ik niet veel zomerkleding meer had, omdat ik totaal geen inzicht meer had in wat ik al bezat. Dit kan erin resulteren dat je (onnodig) geld uit gaat geven wat je beter ergens anders voor had kunnen gebruiken.

Werk met foto’s

Al mijn schoenen heb ik doorgaans gewoon in de doos zitten en logischerwijs kan het dan wel eens gebeuren dat je niet meer goed weet wat voor schoenen er in welke doos zitten. Het allerfijnste om dan toch structuur te krijgen in mijn schoenenstash, is het maken (en printen) van foto’s van de schoenen. Deze foto’s plak ik vervolgens op de desbetreffende doos en op deze manier weet je dan precies welke schoenen er zich in de doos bevinden. Hier ben je misschien even mee bezig, maar er zitten echt heel veel voordelen aan. Ik vergeet geen schoenen meer, heb bij het uitkiezen van een outfit meteen goed beeld van de keuze aan schoenen en door gebruik van dozen zijn mijn schoenen ook nog eens veilig en efficiënt opgeborgen. Dit kan je uiteraard ook doen met bijvoorbeeld kerstballen als ze geen doorzichtige deksel hebben, of met spullen voor je uitzet. Het ideale geval zou zijn dat je een grote kast hebt waar je alle schoenen in kwijt kunt, maar helaas heb ik daar de ruimte niet voor om al mijn schoenen kwijt te kunnen naast de schoenen van de rest van het gezin.

Houd een notitieboekje bij

Inmiddels ben ik al een hele tijd bezig met items sparen voor mijn uitzet. Aangezien je letterlijk zo goed als alles nieuw moet kopen wanneer je op jezelf gaat, kan het soms erg onoverzichtelijk zijn als je al een tijdje aan het sparen bent. Mijn tip is dan ook om een notitieboekje aan te schaffen en die in te delen in verschillende hoofdstukken. Onder het hoofdstuk ‘keuken’ kan je bijvoorbeeld een theedoos noteren, zodat je aan het eind van het liedje niet met zes theedozen de deur uitgaat. Het is ook mogelijk om dit in je telefoon tussen notities te zetten, maar persoonlijk vind ik een notitieboekje net iets handiger. Op deze manier weet je ook precies wat je nog nodig hebt en dat is bijvoorbeeld weer fijn voor een verjaardag.

Gebruik een app!

Tenslotte gebruik ik de app Closetspace van Stylitics inc. die me erg veel inzicht biedt in wat ik in mijn kast heb hangen. In deze app noteer je door middel van gemaakte foto’s alle kleding, schoenen en accessoires die je in je bezit hebt. Zelf vind ik het fijn om deze app erbij te houden als ik eens in de zoveel tijd (online) ga shoppen. Op deze manier ga je tegen dat je veel dezelfde dingen gaat kopen en krijg je inzicht dat je je geld beter aan een ander item kan uitgeven. Er zijn meerdere apps met hetzelfde idee als Closetspace, maar persoonlijk vind ik deze erg goed bevallen.

Dit zijn de drie verschillende manieren waar ik gebruik van maak om te onthouden welke spullen ik allemaal heb opgeborgen om ze niet te vergeten. Toch kan het altijd nog gebeuren dat ik niet wist dat ik dat ook nog had en dan is het ook makkelijk dat je er door anderen aan herinnert wordt! Het beste is om al je spullen in het zicht te houden, maar dat wordt zo’n grote puinhoop, dan ben je opnieuw het overzicht kwijt.

Vergeet jij wel eens welke spullen je allemaal hebt?

 

 

 

No Comments

Leave a Reply