Welke planmethodes wil ik nog eens proberen?

We naderen langzaam het einde van Focus Februari en nu heb ik al een aantal planmethodes uitgelicht waar ik zelf als eens mee hebt gewerkt of waar ik op het moment mee werk. Buiten deze planmethodes, zijn er ook nog een heleboel andere manieren om je leven te plannen en gestructureerd te werk te gaan. Ik licht je vandaag een aantal planmethodes toe die ik nog niet heb geprobeerd, maar wel graag zou willen proberen. 

Bullet journal als planner

In februari ben ik begonnen met het bijhouden van een bullet journal. Ik ben dit puur begonnen om mijn creativiteit kwijt te kunnen, verhaaltjes te schrijven en als brain dump plek. Je kunt de bullet journal ook gebruiken als planner/agenda en dit is niet waar ik hem nu voor gebruik, maar die mogelijkheid is er wel! Dit lijkt me leuk om eens te proberen en hoe dit dan in zijn werk gaat. Zelf heb ik een bullet journal van MUS in gebruik, maar ik heb ook nog twee bullet journals van de Action liggen die ik wil gaan gebruiken om te oefenen met handlettering, tekenen, schilderen en eventueel als planner kan gaan gebruiken.

Purpuz Planner

De Purpuz planner staat denk ik wel bovenaan mijn lijstje van planmethodes die ik wil gaan proberen. De Purpuz planner is erop gemaakt om jouw doelen voor ogen te houden en deze te behalen, maar daarnaast ook het combineren van werk en privé en meer rust en overzicht te vinden in je leven. In je Purpuz plannner maak je gebruik van maandplanningen en weekplanningen en ga je maandelijks terug kijken op de afgelopen maand. Maar daarnaast ga je ook heel erg naar jezelf kijken, wat kost je energie en welke dingen geven je energie en hoe ga je stapsgewijs naar je doel toewerken. De Purpuz planner is hier te bestellen of verkrijgbaar bij de boekhandel voor €34,99. Het kan zo zijn dat hij voor 2018 is uitverkocht, maar voor 2019 is hij wel al te bestellen.

Milly Pie Planner

De Milly Pie planner kun je geheel naar wens inrichten. De planner bevat een ringband, waardoor je alle vrijheid hebt om pagina’s te verschuiven of notitiebladen toe te voegen. Ook de Milly Pie Planner is heel erg gericht op doelen waarmee je aan de slag gaat. Je begint hiermee de planner ook, om je doelen of het gebruik van de planner duidelijk te krijgen. Vervolgens ga je over op het maken van je verdere doelen voor de maanden, weken en dagen. Je werkt vervolgens met weekkalenders die je kunt invullen en daarnaast zitten er heleboel leuke lijstjes in die je kunt invullen. De Milly Pie Planner is hier te bestellen voor €49,95 inclusief verzendkosten naar Nederland.

Passion Planner

De Passion Planner lijkt me ook een leuke planner. Hij knalt als het ware van je bureau af! Je hebt verschillende varianten van de Passion Planner, met en zonder datum en verschillende lijnen, zoals de academic lijn. In de planner ga je ook aan de slag met het behalen van je doelen voor het komende jaar. Vervolgens bevat elke maand een maandplanning en weekoverzichten die je gaat gebruiken. Hierbij ga je ook heel erg je doelen voor ogen houden en het einde van de maand sluit je af met een reflectie. Ik vind deze planner veel weg hebben van de Purpuz Planner, hij werkt op de volgende wijze heb ik het idee. Ik heb ze beide nog niet in handen gehad, dus ik weet niet of het ook daadwerkelijk zo is. De Passion Planner is hier te bestellen vanaf $25,00, omgerekend €20,24 (dit is afhankelijk van de soort planner die je kiest).

Day By Day 13 weken actie-planner

Over deze planner heb ik nog niet ontzettend veel gehoord, maar het lijkt me wel een leuke om eens uit te proberen. Je gaat je 13 weken lang focussen op een actie. Deze planner bevat ook maar 13 weken, waardoor hij heel anders is dan de andere planners. Je gaat door middel van vragen je dromen en doelen beschrijven waarmee je vervolgens aan de slag gaat. Vervolgens ga je de weken indelen en aan de slag met je doelen en blik je wekelijks terug door middel van een reflectie. De Day By Day 3 weken actie-planner is hier verkrijgbaar voor €26,95.

Dit zijn de planners die ik nu nog wel eens zou willen proberen. Ik ben erg benieuwd welke verschillende planners er volgend jaar allemaal verkrijgbaar zijn en welke mij daar interessant van lijken.

Welke planner zou jij nog wel eens willen proberen?

No Comments

Leave a Reply