Leuke productivity Instagram’s

Instagram is zonder twijfel het social media platform waarop ik het meest te vinden ben. Toen ik laatst een beetje aan het scrollen was, kwam ik ineens achter een aantal hele leuke accounts die in het teken stonden van productiviteit. Het is nog steeds Focus Februari en het leek me dan ook heel erg leuk om een aantal van deze accounts met jullie te delen. Ze zijn namelijk allemaal op hun eigen manier onwijs inspirerend! 

Juniorincollege

Bij het instagram account juniorincollege staan overlays helemaal centraal, die ik zelf ook altijd onwijs leuk vind. Eve, de eigenaresse van het instagram account, is naar een zogenaamde ‘art high school’ gegaan en heeft zich daar vooral gefocust op het onderwerp Design. Dit kan je erg goed terugzien in de creativiteit die ze verwerkt in haar instagram posts. Naast overzichten van to do lists, plaatst ze regelmatig inspirerende quotes in mooie handschriften en hier en daar deelt ze ook wel eens een tekening. Het leuke aan dit account vind ik dat ze alle foto’s zelf heeft gemaakt. Door haar leuke vormgegeven planningen wil je zelf ook zo aan de slag!

Chicoffice

Waar juniorincollege vooral foto’s van haar planningen plaatste, is het instagram account chicoffice meer bezig met je leer- en/of werkomgeving. Het zijn vooral foto’s van opgeruimde bureau’s met leuke accessoires die mijn aandacht trekken op dit account. Zelf vind ik het onwijs leuk om me bezig te houden met interieur en wat voor invloed het heeft op je humeur. Van zulke opgeruimde werkplekjes krijg je meteen helemaal zin om met een grote kop thee je planning af te ronden!Chicoffice is voor mij echt een onwijs motiverend en inspirerend account. Ik vind het heel leuk om te zien dat ze ook echt verschillende stijlen delen; zo zitten er echt hele zoete bureau’s bij, maar ook iets stoerdere met heel veel plantjes. Super tof!

Marysiasstudytips

Dan komen we aan bij marysiasstudytips; een account met nog niet heel veel bekendheid en volgers, maar naar mijn mening erg inspirerend! Op dit account wordt iedere dag een tip gedeeld rondom studeren. De ene dag is het een motiverende quote om je aan te houden als je moet studeren, maar er komen ook daadwerkelijke tips voorbij. Zelf vond ik het erg leuk om te zien dat er dingen werden gedeeld die ik al toepaste, maar dat ik ook dingen te weten kwam die ik nog niet wist. Tip 38 is bijvoorbeeld een tip die ik gaf in het artikel ‘Een planning maken in vier stappen.’

Beproductive

Tenslotte is het instagram account beproductive zeker een account wat ik jullie niet wil ontnemen. Op dit account staat de Productivity Planner, waar ik eerder in Focus Februari al een artikel over schreef, centraal. De vormgeving van het account is heel divers wat ik heel tof vind! Er worden bijvoorbeeld inspirerende quotes geplaatst, maar er komen ook veel overlays en foto’s van werkplekken voorbij. Het enige wat ik op dit account nog een beetje ‘mis’ zijn daadwerkelijke tips om productiever te zijn. Het account was voor mij echt perfect geweest als deze er nog aan waren toegevoegd, maar dat neemt niet weg dat ik het nu ook al een heel tof account vind!

Zoals jullie hebben gezien zijn er Producitivy instagram accounts in allerlei soorten. Het leuke aan het hele concept ‘productiviteit’ is dat voor iedereen iets anders inspirerend of motiverend kan zijn. Zelf vind ik het account juniorincollege heel tof, omdat je bij dit account als enige meer te weten komt over de eigenaresse. Het is sowieso echt onwijs leuk dat alle planningen, tekeningen en quotes op de foto’s zelf zijn gemaakt. Dit zorgt er toch voor mij voor dat het een beetje dichter bij me staat omdat het persoonlijker aanvoelt. Daarnaast vind ik marysiasstudytips een fijn account omdat het echt praktische tips geeft om je productiviteit tijdens het studeren te vergroten. Zoals ik al zei verschilt het van persoon tot persoon wat helpt om ons te motiveren en zal bij iedereen iets anders motiverend werken. Ik denk echter dat er op deze accounts voor iedereen wel iets inspirerends te vinden is. In ieder geval is het erg leuk om eens een kijkje te nemen!

Wat motiveert jou om productiever te zijn? 

1 Comment

  • Reply
    Roos | Soitsrose
    februari 20, 2018 at 20:15

    Altijd leuk om nieuwe instagram accounts te ontdekken!

  • Leave a Reply