Zo deel ik mijn agenda in (met weekoverzicht)

Iedereen heeft een eigen manier van het indelen van de agenda. Ik gebruik altijd al een papieren agenda, daarnaast gebruik ik op dit moment ook een digitale agenda (zo weet ik altijd en overal welke afspraken ik heb en mijn papieren agenda bijvoorbeeld niet bij heb). Toen ik op de middelbare school zat, gebruikte ik vaste kleuren voor bepaalde taken en afspraken. Huiswerk dat ik af had, markeerde ik met een oranje markeerstift en toetsen of inlevermomenten waren roze gemarkeerd. Vandaag vertel ik en laat ik je een weekoverzicht zien van hoe ik mijn agenda indeel.

Ik heb sinds januari 2018 de agenda van JAN. Dit is een hele fijne agenda, hij is erg overzichtelijk, stijlvol en met prachtige foto’s erin! De agenda werkt met simpele weekoverzichten zonder poespas. De week die ik je nu laat zien, heeft wel allemaal poespas die ik zelf heb toegepast, omdat ik daar nou eenmaal zin in had. Meestal laat ik het zo clean, maar ditmaal had ik zin om wat plaatjes toe te voegen aan mijn agenda.

Schooltijden/werktijden

De eerste regel van elke dag schrijf ik de tijden die ik in ieder geval al niet thuis ben vanwege school en werk op. Maandag was ik toevallig vrij en dit laat ik zien door middel van een V, dit geeft aan dat ik die dag vrij ben en zo weet ik ook dat ik het niet ben vergeten op te schrijven wat de tijden van die dag zijn. Een tijdje heb ik ook de tijden van de bus opgeschreven, hoe laat ik de bus moest hebben om op tijd te komen, maar ik heb gemerkt dat ik dit toch niet zo prettig vond en ik nog wel eens wou wisselen van de tijden die ik had opgeschreven. Deze tijden markeer ik met roze, dit is ook de enige marker die ik gebruik in mijn agenda!

Sporten

Daarnaast sport ik twee keer in de week en dit markeer ik met een zeeblauw stickertje uit de Stickerbook van Studio Stationery. Hierdoor valt het toch meer op in je agenda en zeker in weken dat er heel veel in mijn agenda staat geschreven. Daarnaast kan ik op deze manier makkelijk terugtellen hoe vaak ik de afgelopen maand heb gesport of hoeveel ik nog kan sporten met mijn abonnement.

To do

In mijn agenda schrijf ik eigenlijk alleen afspraken en deadlines die staan. Toch vind ik het soms prettig om de taken op te schrijven die ik moet doen. Dit doe ik door een to do sticker te plakken, ook deze komt uit het stickerbook. Hiermee valt het op en zeker als ik deadlines heb staan, waarvoor die taken belangrijk zijn, is het handig om dit ook in te plannen in je agenda.

Deadlines

Rondom school en de site werk ik met deadlines en die moeten in mijn agenda ook opvallen. Voorheen markeerde ik deze altijd, maar toch vond ik dit niet prettig. Nu schrijf ik het op en onderstreep ik het, zodat het nog meer opvalt. Deze deadlines neem ik ook altijd mee in mijn maandplanningen die ik er ook elke keer bij pak als ik aan het werk ga of mijn agenda weer ga bijwerken voor de komende weken.

En dit is dan hoe mijn weekoverzicht uitziet. Ik ben zelf heel fanatiek aan de slag gegaan met de plaatjes in de maand februari, maar uiteindelijk vind ik het er toch een beetje druk uitzien en hou ik het voorlopig toch weer bij simpele weekoverzichten.

Hoe deel jij je agenda in?

No Comments

Leave a Reply