Mijn time savers

Waar ik gisteren mijn tips deelde om een goede planning te maken, gooi ik het vandaag over een iets andere boeg. Aan sommige taakjes op je planning wil je nou eenmaal niet teveel tijd kwijt zijn, maar gebeuren moeten ze wel. Vandaag wil ik daarom vier time savers met jullie delen die ervoor zorgen dat ik bepaalde taken sneller van mijn lijstje kan afstrepen.

 

De Productivity Planner

In de eerste week van Focus Februari kwam er al een artikel online over de Productivity Planner, waarin ik uitgebreid uitleg wat het inhoudt en wat mijn ervaring ermee is. De Productivity Planner houdt zich puur bezig met productiviteit door middel van het maken van to do-lijstjes. Je noteert de taken die jouw hoogste prioriteit hebben bovenaan en werkt dan als het ware naar beneden toe. Per taak noteer je hoe lang je denkt ervoor nodig te hebben. Een belangrijk extraatje is dat je aan het einde van de week gaat kijken wat er goed en wat er minder goed ging. Dit geeft je goed inzicht op je productiviteit en jouw vermogen om in te schatten hoe lang je ergens mee bezig bent. Persoonlijk vind ik dit echt een onwijs fijne methode, omdat je bij terugkerende taken (zoals ramen wassen, een opdracht voor school maken of een pakketje op de post doen), van tevoren beter weet wat op een dag past en wat niet.

Meerdere oplaadkabeltjes voor mijn telefoon

Het opladen van je telefoon kan soms nog wel eens wat stress veroorzaken en al helemaal als je geen kabeltje bij je hebt. Mijn tip op dit gebied is dan ook om te zorgen dat je er meerdere hebt, zodat je dit probleem tegengaat. Zelf heb ik er altijd een standaard aan mijn laptop hangen, een ligt er altijd thuis en de andere ligt bij vriendlief, zodat ik overal mijn iPhone kan opladen. Zo kom ik eigenlijk nooit meer in de situatie dat ik hem kwijt ben en ernaar moet zoeken op momenten dat dat niet zo handig is. Naast mijn telefoonoplader heb ik ook standaard wat make-up, kleding en andere verzorgingsproducten bij mijn vriend liggen. Op deze manier ben ik niet wekelijks veel tijd kwijt met het inpakken van mijn tas, maar hoef ik hooguit wat kleine dingetjes met me mee te nemen. Het scheelt sowieso tijd en ook nog eens een hoop sjouwwerk!

Droogshampoo

Sinds droogshampoos op de markt zijn, kunnen we eigenlijk niet meer om dit fenomeen heen. Zelf gebruik ik sinds een tijdje bovenstaande droogshampoo van Batiste en ik ben er heel erg tevreden mee! Hij laat geen witte waas achter, waar goedkopere varianten dat wel eens willen doen. Een droogshampoo is een ideale time saver voor als je nét niet genoeg tijd hebt om je haar te wassen, maar het toch aan de vette kant is. Vooral bij mensen die lang bezig zijn met hun haarverzorging tijdens en na het wassen kan dit echt een uitkomst zijn om sneller de deur uit te kunnen. Naast het feit dat het je haar minder vet maakt, geeft het je ook nog eens een stuk meer volume. Dubbele time saver dus!

Garnier 3-in-1 complete reiniger

Ik denk dat we het allemaal wel eens kunnen zijn over het feit dat gezichtsverzorging aardig wat tijd in beslag kan nemen. Vooral als je een onrustige huid hebt kan dit aardig wat tijd van je vergen. Een tijdje geleden stuitte ik op deze 3-in-1 complete reiniger van Garnier, die zowel een reiniger, scrub als masker is. Je kan dit product dus op drie manieren gebruiken en ook voor mijn gevoelige huid is dit echt een onwijs fijne, tijdbesparende oplossing! Het product doet wat mij betreft echt precies wat het moet doen; hij liet veel viezigheid achter op het washandje en was gemakkelijk van mijn gezicht te halen. Aangezien ik een gevoelige huid heb, was het fijn om te zien dat de 3-in-1 complete reiniger niet prikte en geen (allergische) reactie afgaf op mijn huid. Voor de dames die net als ik last hebben van een gevoelige huid, kan dit product dus een hele fijne en tijdsbesparende werking hebben.

Tijd besparen kan ook voor mij nog wel eens een flinke opgave zijn, vooral omdat ik het soms gewoon onwijs druk heb. Juist is het op die momenten fijn om een aantal kleine time savers te hebben die alles net even wat soepeler en sneller laten verlopen. Het hoeven geen grote dingen te zijn, maar iets zoals een droogshampoo of een extra oplader kunnen je dag soms echt een stuk positiever maken!

Heb jij nog een andere time saver?

1 Comment

  • Reply
    Jessica J.
    februari 16, 2018 at 11:43

    Had ik maar meerdere oplaadkabeltjes. Ik heb een OnePlus en die kan je helaas niet met een gewone micro-USB opladen. Droogshampoo is inderdaad een geweldige uitvinding, ik gebruik die van Colab. 🙂

  • Leave a Reply