Op de helft van Focus Februari | Hoe bevalt het?

We zijn vandaag precies op de helft van Focus Februari en ik ga je vertellen hoe het allemaal is gegaan de afgelopen tijd en hoe het me eigenlijk bevalt. Mocht je nu nieuw zijn op de mijn blog of de afgelopen maand even gemist hebben, in februari 2018 komt er elke dag een blogpost online op de blog in de thema’s productiviteit, focus, mindstyle, timemanagement en opruimkriebels. Zo zijn er de afgelopen tijd al blogpost online gekomen over productief zijn in de avond, hoe je omgaat met opruimkriebels en wat ik zoal doe op een stagedag. Vandaag dus meer over de achtergrond van Focus Februari, namelijk hoe het mij bevalt tot dusver.

Inspiratieloos?

Toen het idee ontstond voor Focus Februari, heb ik een lijstje gemaakt van alle dagen van de maand en heb ik daar ideeën voor blogposts achter geschreven. Ik had dus voor de maand begon alle ideeën voor de 28 dagen al op een rijtje en dit heeft heel erg veel geholpen bij het schrijven van de artikelen van de afgelopen tijd. Ik heb de ideeën allemaal in een middag en avond bedacht en kort een beetje uitgewerkt en ik zat toen helemaal in de flow. Dit heeft er voor gezorgd dat afgelopen weken toch iets makkelijker verliep! Daarnaast komen er de afgelopen dagen ook steeds meer ideeën bij die ik echt een plekje wil geven in Focus Februari, dat kan natuurlijk niet allemaal. Ik heb dus nog wat geschoven met de artikelen en er zullen de was dingen anders zijn dan aan het begin van de planning en de blogposts die niet online gaan komen werk ik wellicht nog uit voor een ander moment. Inspiratieloos is dus totaal niet aan de orde!

De planning

Vooraf heb ik dus een planning gemaakt welke artikelen wanneer online zouden komen. Dit is in januari geweest. Januari is voor mij een hele drukke maand geweest met drukke en lange dagen, volle weekenden waarin ik niets kon doen voor de blog en natuurlijk mijn tentamen waar ik alle vrije uren in heb besteed. In januari heb ik dus eigenlijk niets geschreven voor Focus Februari en dit heb ik ook wel gemerkt. Door die drukke maand heb ik amper kunnen vooruit schrijven en dit kwam ik de afgelopen tijd wel tegen. Ik wilde dit zo graag en ik vind het ook super leuk, maar de druk werkt soms wel iets te veel. Ik heb dan ook wat geschoven met artikelen die misschien iets minder tijd kostte en zo is er alsnog elke dag een blogpost online gekomen. Afgelopen weekend heb ik echter wel even de hulp ingeschakeld voor wat support en dit geeft wel een stuk meer rust! Hierbij heeft het vooral gelegen aan het feit dat ik niet hebben kunnen vooruit schrijven, een puntje waar ik dus rekening mee moet houden.

Volgend jaar weer?

In het begin heb ik gezegd dat het mij heel leuk lijkt om Focus Februari als terugkerend project te doen. Elk jaar een maand lang elke dag een artikel online. Dit wil ik het liefst nog! Wel heb ik gemerkt dat het toch veel werk is en je dit heel goed moet plannen en vooraf goed vooruit moet werken en daar is het deze keer een beetje op mis gelopen. Het lijkt me fantastisch om het volgend jaar weer te doen, maar met betere voorbereiding. Lijkt het jullie leuk om het volgend jaar weer terug te zien op de blog?

Wat vind jij van Focus Februari tot nu toe?

 

No Comments

Leave a Reply