Werkboek voor structuurjunkie in spe

Focus Februari kon niet voorbij gaan zonder dat ik Werkboek voor structuurjunkie in spe van Cynthia Schultz zou reviewen en uitgebreid mijn (enthousiaste) mening met je zou delen. Cynthia Schultz, voorheen bekend als Miss Lipgloss, heeft een werkboek geschreven voor ons structuurjunkies. Cynthia is een echte productiviteitsgek en wil graag efficiënt en gestructureerd werken en daar is dit boek ook op gebaseerd.

Cynthia is al jaren lang blogger, voorheen deed ze dit onder de blognaam Miss Lipgloss en ondertussen heeft ze haar eigen lifestyle blog; Cynthia.nl. Cynthia heeft een enorm druk leven met haar blog en alles wat daar bij komt kijken. Cynthia heeft verschillende methodes uitgeprobeerd en met verschillende technieken haar eigen werkmethode gecreeërd en die wil ze delen aan de hand van dit werkboek; Werkboek voor structuurjunkie in spe.

Hoe ziet het werkboek eruit?

Het werkboek heeft een heerlijk formaat, lekker groot waardoor je flink kunt schrijven en er heel veel informatie in kan! Het werkboek heeft een mintgroene kaft en het is zowel van de buiten- en binnenkant strak vormgegeven. Het lettertype dat wordt gebruik in het werkboek is heel erg duidelijk en leest fijn. Daarnaast komen er ook nog andere lettertypes terug in de quotes. De quotes maakt het allemaal nog leuker! De achterflap heeft een vakje/envelop waar je eventueel printables in kwijt kan of andere lijstjes die je eventueel nodig hebt als je gaat werken in het werkboek. De laatste bladzijdes van het werkboek zijn gevuld met mooie bladen met quotes. Deze bladen bevatten een perforatierand, waardoor je ze makkelijk uit het boek kunt halen en eventueel kunt inlijsten.

Hoe is het werkboek opgebouwd?

Structuurjunkie in spe is opgedeeld in vijf hoofdstukken die je doorloopt om vervolgens een echte structuurjunkie te zijn. In het eerste hoofdstuk ga je aan de slag met het bepalen van je doelen, dit ga je doen door te bedenken waar je gelukkig van wordt aan de hand van verschillende opdrachten. Deze opdrachten zijn vrij simpel, maar laten je wel nadenken over jouw geluksmomenten en hier bij stil te staan. Uiteindelijk ga je dit omzetten in concrete doelen en een plan van aanpak.

Het tweede hoofdstuk bestaat uit efficiënt en productief werken, hoe werk je namelijk efficiënt en productief. Ik vind dit zelf heel erg interessant, want hoe kun je het snelste, maar toch goed werk leveren? Vervolgens ga je verder met hoofdstuk 3, het hoofdstuk over plannen. Hier begint het bij mij ook te kriebelen, want hoe kun je het beste plannen en waar moet je rekening mee houden. Hier zitten ook allerlei opdrachten bij en weekplanningen die je in kunt vullen.

Vervolgens komt er een hoofdstuk over mail en lijstjes, hoofdstuk 4 en 5. In het hoofdstuk mail staat heel veel beschreven over hoe je minder kunt mailen en het lijstjes hoofdstuk staat alles beschreven over het belang van lijstjes en hoe je deze kunt gebruiken.

Het werkboek is volledig opgebouwd uit opdrachten en korte stukjes informatie waarin alles wordt toegelicht. Daarnaast staat er ook hele wijze woorden in van onder andere Cynthia en anderen. In het werkboek vind je genoeg ruimte om te schrijven en daarnaast vind je online printables om met nog meer doelen aan de slag te gaan.

Wat vind ik van het werkboek?

Ik vind het zelf een heerlijk boek om in te werken. Het is een heel fijn formaat, waarmee je aan de keukentafel gaat zitten en zo wat leuke opdrachten kunt maken, maar ondertussen ook bezig bent met uiteindelijke doelen of productiever werken. Het werkt op een hele fijne manier en daarnaast kun je ook met meerdere opdrachten/hoofdstukken tegelijkertijd bezig zijn. Ik vind het heerlijk om met het boek bezig te zijn en ik vind het jammer als het dadelijk helemaal doorlopen is. Daarnaast is het ook prettig dat je printables kunt printen om met nog meer doelen of nog meer weekplanningen aan de slag te gaan. Een heel leuk boek om jezelf of een ander cadeau te doen en mee aan de slag te gaan.

Werkboek voor een structuurjunkie in spe is verkrijgbaar voor €24,99 via Bol.com of andere boekhandels.

Wat vind jij van dit werkboek van Cynthia?

2 Comments

 • Reply
  Jessica J.
  februari 13, 2018 at 15:23

  Ik heb het niet zo met werkboeken, maar vind dit er wel erg tof uitzien. En Cynthia blijft natuurlijk een kanjer. 🙂

 • Reply
  lameredith
  februari 27, 2018 at 14:23

  Thanks for hosting this fabulous party. So much inspiration.Hugs,Bev

 • Leave a Reply