Hoe houd je notitieboekjes geordend?

Mijn notitieboekjes en alle losse blaadjes. Uiteindelijk zie ik door de bomen het bos niet meer! Ik schrijf overal dingen op die belangrijk zijn, die ik nog moet doen en uiteindelijk weet ik niet meer waar ik nog moet zoeken of waar dat ene belangrijke lijstje in mijn notitieboekje staat. Ik geef je vandaag een aantal tips hoe je je notitieboekjes geordend kan houden. 

Verschillende notitieboekjes

Dit vind ik zelf wel prettig werken, namelijk voor alles een apart notitieboek gebruiken. Voor stage heb ik er een, waar ik alles over bijhoud wat ik voor stage moet doen, hoe ver ik ben met mijn opdrachten, noem maar op. Een schoolboekje, een boekje voor de blog, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een boekje aan wijden. Je hoeft dan ook niet alle boekjes mee te nemen als je naar stage gaat, maar alleen het boekje van stage. Zo heb je alles over een bepaald onderwerp op dezelfde plek en wordt het al minder een chaos.

Gebruik maken van keys

Daarnaast moet je gebruik maken van keys. Degenen die bekend zijn met bullet journaling, zijn ook bekend met de keys. Dit zijn keys die je kunt doen om aan te geven wat voor taak het is, wanneer hij af is of wanneer je een afspraak hebt staan. Dit maakt het al overzichtelijker. Daarnaast kun je ook andere soort keys doen, namelijk wanneer alles op de pagina roze is gemarkeerd, hoef je er niet meer naar om te kijken of wanneer er een groot kruis doorheen is gezet, hoef je er ook niet meer naar te kijken en kan je die pagina overslaan. Kijk hierbij heel goed wat voor jou goed werkt.

Maak een index

Daarnaast kan een index ook helpen. Er zijn namelijk verschillende boekjes die gebruik maken van een paginanummering, waardoor je gemakkelijk een index kunt maken, maar daarnaast kun je dit ook gemakkelijk zelf maken. Hierbij zet je de belangrijke pagina’s met paginanummer in de index en kun je het gemakkelijk terugvinden in je boekje.

In de prullenbak!

Daarnaast kun je ook een boekje kopen/gebruiken waarbij je gemakkelijk de blaadjes eruit kunt scheuren. Zo kun je wanneer het blaadje vol is en niet meer naar gekeken hoeft te worden, uit je boekje scheuren en dit zorgt ervoor dat het geen chaos wordt in je boekje en je alles sneller terug kunt vinden.

Dit zijn mijn tips om je notitieboekje geordend te houden en alle documenten gemakkelijk terug te kunnen vinden in een boekje. Vergeet niet dat je hier echt je eigen manier in moet vinden en wat je fijn vind, kan voor iemand anders totaal anders worden ervaren.

Hoe gebruik jij jouw notitieboekjes?

No Comments

Leave a Reply