Mijn ervaringen met de Productivity Planner

De afgelopen dagen zijn de woorden plannen en productiviteit al een aantal keer gevallen en dan wordt het nu ook de hoogste tijd om te delen met welke planner ik op dit moment werk. Vandaag zal dus draaien om de Productivity Planner; Hoe werk je met deze planner en wat is mijn mening erover. 

Wat is de Productivity Planner?

De Productivity Planner is een planner gefocust op productiviteit. In de Productivity Planner werk je met to do lijstjes. Je hebt in de Productivity Planner geen week of maandoverzichten. De Productivity Planner bevat allereerst wat uitleg en vervolgens heb je een weekplanning en daar zet je vijftien taken in voor die week en vervolgens hoeveel promodoro’s. Vervolgens maak je onderaan de pagina een soort belofte aan jezelf, wat ga je die week doen om zo productief mogelijk te zijn. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je elke dag om 6 uur op staat om aan de slag te gaan.

Vervolgens zijn er vijf dagindelingen. Ze hebben in de Productivity Planner dus echt gefocust op vijf dagen in de week en de weekenden worden achterwegen gelaten. Elke dag heeft vervolgens plek voor vijf taken. Deze zijn opgedeeld in drie categorieën. Van de meest belangrijke taak (dus als je maar tijd had voor één ding, wat zou je dan doen?), zodra je die hebt afgewerkt ga je verder aan de volgende taak, enzovoorts. De Productivity Planner heeft als ding dat je eerst de bovenste taak moet afronden voordat je verder gaat met de volgende taak, enzovoorts. Dit ook om de productiviteit te vergroten. Hierbij werk je vaste blokken tijd aan de taak (de promodoro’s) en hierbij geef je ook aan hoeveel jij vooraf dacht nodig te hebben en hoe lang je er vervolgens aan gewerkt hebt. Onder elke dag heb je plek voor notities en aan het eind van de dag geef je die dag een cijfer rondom productiviteit en waarom je dat cijfer geeft. Dit herhaalt zich vijf dagen en doe je telkens hetzelfde.

Na de vijf dagen is het tijd om terug te blikken op de week. Elke week heb je dus een aantal vragen die je kunt beantwoorden om te reflecteren op je week. Hierbij kijk je dus terug wat er goed ging, wat er minder goed ging en welke taken je meeneemt naar de week daarop. Vervolgens vul je de weekplanning voor de week daarop in en begin je weer opnieuw en zo kun je een halfjaar met de planner doen.

Hoe werk je met Promodoro’s?

De Productivity Planner maakt gebruikt van Promodoro’s. Promodoro’s zijn tijdsblokken van 25 minuten die je vol aan je taak besteed. Vervolgens heb je 5 minuten pauzes en moet je ook echt iets anders gaan doen en na die 5 minuten, ga je weer verder met het volgende tijdsblok. In het weekoverzicht ga je bedenken en opschrijven hoeveel promodoro’s jij nodig denkt te hebben voor die taak, dus hoeveel blokken van 25 minuten. Ook dit komt in je dagindelingen terug en vervolgens, als je de taak hebt voltooid, schrijf je op hoeveel tijd je er daadwerkelijk aan hebt besteed. Dit doe je zodat je ook bewust weet hoeveel tijd er in bepaalde taken zit, zodat je hier ook rekening mee kunt houden in je planningen. Gedurende die 25 minuten heb je dus telkens een timer staan en ik vind het prettig om dan ook alle social media uit te zetten en vol voor die taak te gaan en in de 5 minuten daarna ga ik wat drinken halen, ruim ik wat op en daarna ga ik weer verder.

Mijn ervaringen

Wat vind ik nu van de Productivity Planner? Ik werk er nu vanaf januari mee en ik ben eigenlijk wel tevreden. Ik vind het fijn werken met de Productivity Planner, maar ik merk dat ik toch tegen een aantal dingen aanloop. Voorheen heb ik altijd met een agenda en losse to lo lijstjes of to do boekjes gewerkt en dit is toch wel een hele verandering. Zo merk ik dat ik het overzicht toch een beetje mis, je hebt namelijk maar plek voor 15 taken per week en 5 per dag. Ik schrijf daarom wel eens taken bij de notities erbij, dit gaat dan vaak maar om kleine taken.

Daarnaast merk ik dat ik de beloftes niet altijd maak aan het begin van de week. Dit komt namelijk neer op vroeg op staan en dit doe ik al zoveel mogelijk en hier komt anders elke week hetzelfde te staan. Ook schrijf ik niet altijd op hoe productief mijn dag uiteindelijk is geweest en sla ik dit ook vaak over.

Daarnaast weet ik niet of dit heel erg geschikt is voor studenten. Ik merk dat ik toch vaak veel doe in de weekenden voor school of voor de blog en die plek heb je niet. Als je inderdaad eigen baas bent en als doel hebt om maar vijf dagen in de week te werken, is een hele handige planning.

De Productivity Planner ziet er daarnaast wel heel leuk uit. Hij is basic zwart met de goudkleurig letters en tussen de weken door staan er leuke quotes of inspirerende verhaaltjes. Dit maakt het geheel tot wat leuker!

Al bij al vind ik het een hele fijne manier van plannen, maar toch mis ik mijn weekoverzichten. Ik gebruik de planner nu met veel liefde, maar ik denk niet dat ik hem opnieuw zal aanschaffen.

De Productivity Planner heb ik gekocht via Intelligent Change, de originele website van de Productivity Planner en andere invulboeken. Ik heb de Productivity Planner voor $24.95 gekocht, daarnaast kun je hem voor €25,95 hier bestellen.

Ben jij bekend met de Productivity Planner en de Promodoro techniek?

3 Comments

 • Reply
  Productief zijn in de avond - Suzanne Elisa
  februari 8, 2018 at 06:00

  […] maak ik takenlijsten voor die dag. Ik doe dit op dit moment met mijn Productivity Planner (lees hier de review van de planner) en hierbij beperk je je tot vijf taken per dag. Dit is eigenlijk wat je ook moet doen in de […]

 • Reply
  Cadeautjes voor structuurjunkies - Suzanne Elisa
  februari 9, 2018 at 06:00

  […] willen allerlei manieren uitproberen, je kunt hierbij denken aan de Productivity Planner (je kunt hier de review lezen), de Passion Planner, de Purpuz Planner of de Happiness […]

 • Reply
  Mijn time savers - Suzanne Elisa
  februari 16, 2018 at 06:01

  […] de eerste week van Focus Februari kwam er al een artikel online over de Productivity Planner, waarin ik uitgebreid uitleg wat het inhoudt en wat mijn ervaring ermee is. De Productivity Planner […]

 • Leave a Reply