Waarom Focus Februari?

Er zijn op dit moment al vijf dagen verstreken van februari en dat betekent ook vijf dagen van Focus Februari. Elke dag is er al een blogpost online gekomen over planningen, productiviteit, tijdsmanagement en focus. Maar waarom ben ik met deze maand en dit project op de blog begonnen? Vandaag wil ik je de gedachten van mij achter Focus Februari met je delen. 

Creativiteit

Jaren geleden ben ik mijn blog begonnen om mijn creativiteit erin te kunnen stoppen. Ik vind het heerlijk om te kunnen schrijven, foto’s te maken, bezig te zijn met producten testen, koken en recepten te delen. Deze maand is dus ook een bom aan creativiteit vanuit mij. Ik kan iets doen wat ik ontzettend leuk vind, namelijk het schrijven van blogposts en dat iedere dag! Ik vind het dus heerlijk om hiermee bezig te zijn en nu heb ik een leuk project bedacht waarmee dat kan.

Iets nieuws proberen

Er komt op mijn blog regelmatig een blogpost online over plannen, productiviteit, maar nooit zo op grote schaal. Daarnaast komt er nooit elke dag een blogpost online. Ik wilde op deze beide vlakken dus iets nieuws proberen. Kan ik namelijk zoveel blogposts schrijven en kan ik daarnaast ook zoveel blogposts over deze onderwerpen schrijven. Ik denk van wel, want ik heb genoeg ideeën, maar daarnaast is ook de vraag hoe jullie het vinden.

Grote behoefte aan productiviteit

Toch denk ik ook dat jullie het heel erg interessant vinden om te lezen. We zijn namelijk met z’n allen heel veel bezig met productiviteit, plannen en timemanagement. De hele opkomst van de bullet journal zorgt er namelijk voor dat er social media accounts draaien op alleen dat concept. Dit is een hele grote manier van het ordenen van je leven, wat om heel veel creativiteit vraagt, maar daarnaast ook een stukje tijd. Er zijn hierbij ook andere manieren van plannen en productief zijn en ook daar is behoefte aan en daar probeer ik met deze maand op in te spelen.

Heel veel leren

Daarnaast hoop ik met dit project van de maand februari heel veel te leren. Heel veel onderzoek te mogen doen naar plannen, productiviteit en focus, maar daarnaast jullie ook hier iets over te leren. Ook wordt het stukje plannen nu nog meer op de proef gesteld, want hoe plan ik dat ik al deze 28 blogposts schrijf voor deze maand.

Dit alles zorgt ervoor dat ik ben begonnen met Focus Februari. Daarnaast vind ik het zelf super interessant om  hiermee bezig te zijn en ben ik wat dat betreft een echte structuurjunkie en stippel ik het liefst alles uit!

Wat vind jij van Focus Februari tot nu toe?

No Comments

Leave a Reply