Mijn maandplanning voor februari

Afgelopen week vertelde ik je al hoe je een maandplanning maakt en waarom dit zo handig is in gebruik. Ik maak al jaren elke maand een maandplanning en waarom het zo prettig werkt, kun je hier lezen. Ik heb je dus al verteld hoe je het kunt doen en vandaag laat ik mijn maandplanning van deze maand zien. Het is geen geweldige bullet journal pagina, maar op een simpele manier wat ik op dit moment fijn vind. Hier komt mijn maandplanning van februari!

Ik maak mijn maandplanningen op dit moment in een notitieboek. Het lijkt me heel fijn om een grote agenda/planner te hebben waar ik ook dit soort maandplanningen in kan gaan maken, maar die heb ik op dit moment niet in bezit. In dit notitieboek krabbel ik eigenlijk van alles. Ik heb voorin mijn jaarplanning van 2018 zitten, vervolgens komt natuurlijk de maandplanning van januari, vervolgens zitten er pagina’s in met blogpost ideeën, random to do lijstjes, inpaklijst voor bepaalde dagjes weg, uitwerkingen van Focus Februari en nu zijn we aanbeland bij de maandplanning van februari 2018. Mijn maandplanning neemt vaak een bladzijde in beslag van het notitieboekje en ik maak hem aan het begin van de maand.

Bovenaan de pagina heb ik een maandoverzicht. Hierin zie ik overzichtelijk het aantal dagen en welke afspraken op welke dag vallen in de maand. Naast mijn maandoverzicht heb ik namelijk mijn afspraken en deadlines die al gepland staan aan het begin van de maand beschreven. Dit zijn er deze maand niet zo veel, het is namelijk een vrij rustige maand en dat betekent dat ik veel aan de site kan werken voor de Focus Februari blogposts. Zo schrijf ik hier neer wanneer ik moet werken, wanneer er verjaardagen zijn en afspraken en deze maand een mooie dag en dat is Valentijnsdag. Dit soort “feest”dagen markeer ik altijd met roze, zodat ze lekker opvallen. Daarnaast markeer ik ook de data met een kleur die gekoppeld is aan de soort afspraak die erachter staat. Zo is werken paars en verjaardagen blauw gemarkeerd.

Onder de geplande afspraken en het maandoverzicht, komen mijn taken en doelen. Deze zet ik in een mindmap nee, dit vind ik namelijk zelf een handige manier van werken. Mijn doel voor het hele jaar is om 12 boeken te lezen en omdat februari een rustige maand is en er een weekje vakantie in zit, wil ik er deze maand twee lezen. Daarnaast wil ik deze maand mijn stageopdrachten afronden, stage voor leerjaar 2 regelen, een weekje of weekendje weg plannen, op tijd op staan om productief te zijn, kijken voor de vakantie en als grote doel: in februari elke dag een blogpost online voor Focus Februari! Dit zijn allemaal grotere taken die ik deze maand wil doen en die ik op deze manier in het zicht houd en in kan plannen in mijn week- of dagplanningen.

En dan is dit mijn maandplanning voor deze maand. Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze maandplanning vinden, doen jullie het op dezelfde manier of een totaal andere manier? Laat het me vooral weten! 

1 Comment

  • Reply
    Mijn maandplanning voor maart - Suzanne Elisa
    februari 28, 2018 at 06:01

    […] en dat was ook echt nodig. Heb je mijn maandplanning van februari nog niet gelezen? Dan kun je hem hier […]

  • Leave a Reply