Ik kan niet wachten tot …

Herkenbaar wellicht, kijk jij ook altijd uit naar momenten in de toekomst? Ik kan niet wachten tot het weekend, ik kan niet wachten tot de zomer, ik kan niet wachten tot ik eindelijk een bepaalde leeftijd heb behaald. Ik heb dit zelf namelijk wel. Dit is hetzelfde bij kinderen; ik kan niet wachten tot ik naar de middelbare school mag en vervolgens kun je al niet wachten tot je naar een vervolgopleiding mag en daarna staat het werken je niet snel genoeg voor de deur. Vandaag neem ik je mee in deze gedachten in mijn hoofd én vertel ik je waarom ik het zo ook nog wel een beetje prima vind. 

Vorig jaar rond deze tijd schreef ik me in voor mijn hbo opleiding. Vol enthousiasme! Terwijl de meeste klasgenoten niet konden wachten om te gaan werken. Een mooi inkomen elke maand, geen stress meer rondom tentamen en stage en zeurende leraren. Terwijl ik al die tijd niet kon wachten om hoger op te kunnen. Toch kriebelt het bij mij ook en kan ik ook stiekem niet wachten tot ik kan gaan werken. Ondanks dat ik het nog goed naar mijn zin het op school en ik nog wil bijleren, lijkt het me toch ook wel een mooie stap om dadelijk te kunnen gaan werken.

Daarnaast fantaseer ik ook rijkelijk over de toekomst op relatie gebied en alles wat daar bij komt kijken. Zeker als ik door de Hema loopt en alle kinderkleding zie hangen. Ik moet dit echt voorbij rennen om niet te smelten en hierbij komt dus ook dat ik niet kan wachten om samen te wonen en niet kan wachten tot het moment daar is dat we aan kinderen beginnen. Ik weet nu heel goed dat het niet in ons leventje zou passen, althans, mocht het gebeuren dan vinden we daar onze weg ook wel in, maar ik zou het nog niet willen op dit moment. Toch lijkt het me prachtig als we dadelijk ons eigen plekkie hebben, ons eerste kindje mogen ontvangen en we allebei gewoon werken.

Over het samenwonen gesproken, daar fantaseer ik nog veel meer over en dat heb ik jullie ook al een aantal keer laten weten. Ik vind het sowieso heerlijk om mijn eigen plekje te hebben en vind bezig zijn met interieur ook onwijs leuk. Ik vind huishoudelijke dingen leuk (wellicht verandert dat nog wel ooit) en een huis inrichten naar mijn eigen smaak. Daarnaast zijn dit dingen waar ik al langere tijd naar toe leef. Op eigen benen staan, maar ook naar het verzamelen van de spullen voor in huis. Hier ben ik al jaren mee bezig, niet dat ik al jaren uit huis wou, maar omdat dit er een beetje met de paplepel is ingegoten. Ik verzamelde overal wat spullen, uit kerstpakketten van mijn ouders, als ik ooit ergens iets in de winkel zag liggen wat tijdloos is en de laatste maanden is dit alleen nog maar erger geworden en stapelt mijn uitzet zich ook steeds meer op.

Toch is het belangrijk om ook nog te genieten van nu; de avonden bloggen, studeren en projecten uitwerken, kunnen uitslapen en niet wakker worden gemaakt door een huilende baby. Denk jij wel eens na over de toekomst en geniet je te weinig van het nu?

1 Comment

 • Reply
  chucky1012
  januari 20, 2018 at 09:07

  Goed en zo mooi!
  Maar goede papieren voor een baan zijn o zo belangrijk doe niets te snel!
  Nu wordt het al langer ligt buiten dus het voorjaar komt eraan…..

 • Leave a Reply