Sporten in een warmtecabine

Suzanne en sporten. Dit rijmt totaal niet. Toch ben ik dit jaar begonnen en ik moet zeggen dat ik het leuk vind! Ik ben aan het einde van het jaar opzoek gegaan naar verschillende soorten sporten die ik kon gaan doen en zo kwam ik uiteindelijk uit bij Get Shaped. Bij Get Shaped sport je in een warmtecabine, waardoor je jouw spieren en gewrichten niet belast. Ik heb het nu een paar keer gedaan en ik wil mijn eerste ervaringen delen. 

Waarom in een warmtecabine?

Bij Get Shaped kun je alleen sporten in een warmtecabine. Je maakt hiervoor een afspraak (want de cabine wordt voor je gereserveerd) en dit zorgt ervoor dat je ook echt gaat. Sporten in warmte is goed voor de doorbloeding, heeft een reinigend effect, is fijn voor de spieren en stimuleert de vetverbranding. Doordat je in warmte sport, sport je ook minder lang en ben je zo’n 30 tot 45 minuten bezig en dan heb je voldoende sporten gehad voor die dag.

Tijdens het sporten lig je, waardoor je rug en gewrichten worden ontzien, ook ideaal voor mensen met gewrichtsklachten of rugklachten. Daarnaast is de infraroodstraling voor meer dingen goed; het werkt diep in op de spieren, waardoor je geen last hebt van spierpijn, het heeft een positief effect op stress, vermoeidheid en stoelgang en verlichting van veel reumatische- en gewrichtsklachten.

Geen spierpijn?

Geen spierpijn? Dat klinkt wel prettig! De eerste keer kan er wel spierpijn optreden en dat heb ik ook wel gemerkt. Zeker als je langere tijd niet hebt gesport (zoals ik!), is het weer even wennen voor je spieren. Ik heb na de eerste keer zo’n 1,5 dag spierpijn gehad, voornamelijk in mijn buik. Het was daarnaast ook geen hele heftige spierpijn.

Vorige week ben ik ook weer twee keer gaan sporten, dit is trouwens ook mijn doel, twee keer per week sporten. Tijdens het sporten had ik echt het gevoel dat ik weer super veel spierpijn zou krijgen, maar totaal niet. Ik heb me na het sporten warm aangekleed en ben toen naar huis gegaan. Daar ben ik onder een fijne temperatuur douche gegaan en vervolgens weer warm aangekleed en een schaaltje magere kwark gegeten. Ik denk vooral dat het warm aankleden na het sporten erg belangrijk is, want je hebt in een warme ruimte gelegen en die kou daarna is niet goed voor je spieren.

Wat doe je dan?

Mijn vriend vroeg het ook al toen ik zei dat ik ging sporten in een warmtecabine, maar wat doe je dan? Ik dacht dit vooraf ook, maar goed, wie niet waagt, wie niet wint. Uiteindelijk blijk je nog best veel te kunnen liggend en in zo’n cabine. Je traint namelijk heel veel! We hebben ons de eerste les voornamelijk gefocust op de buik en deze voelden we daarna ook! Dit kan door verschillende oefeningen. Daarnaast zijn we ook aan de slag gegaan met de billen, de benen en zelfs met de armen. Je bent voornamelijk oefeningen aan het doen met je eigen lichaam, zonder materialen en af en toe komen er gewichten aan te pas. Je kunt dus, zelfs liggend in een cabine, heel veel spieren trainen.

Mijn ervaringen

Ik ben echt super positief en dat had ik echt nooit verwacht! Ik ga nu twee keer in de week sporten en ben dan een uur kwijt aan het sporten (inclusief het er naar toe gaan), omdat je relatief kort bezig bent. Ik vind het eerlijk gezegd ook wel prettig, dat het zo kort is. Daarnaast vind ik het ook prettig om te gaan, het is geen sportschool en je krijgt echt goede begeleiding, waardoor je ook echt werkt aan hetgeen wat jij prettig vind en rekening wordt gehouden met zwakke plekken.

Ook scheelt het dat het op afspraak is. Je gaat hierdoor veel gemakkelijker sporten, omdat het vast gaat. Ook ga ik elke keer met plezier erheen en dat is ook heel belangrijk.

Ben jij bekend met sporten in warmtecabines?

5 Comments

 • Reply
  Hoe ik sporten leuk ben gaan vinden - Suzanne Elisa
  april 18, 2018 at 06:06

  […] super leuk. Ik vertelde in deze post al uitgebreid wat ik voor sport doe, ik sport namelijk in een warmtecabine. Ik had hier zelf nog nooit van gehoord, heb een proefles genomen en ik was om! Ik heb besloten om […]

 • Reply
  Lonneke
  september 25, 2018 at 11:05

  Fijn dat het iets voor jou is! Mij leek het ook wel wat. Net herstellende van een operatie dacht ik dit is een goede manier om weer een beetje in shape te komen. Echter bleek dat ik de leg raises beter niet had kunnen doen met mijn syndroom van acnes. Daarom ben ik er uiteindelijk mee gestopt. Maar voor mensen met reumatische klachten denk ik dat het echt een oplossing kan zijn. En voor jou dus ook!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   september 25, 2018 at 13:29

   Wat vervelend dat het voor jou uiteindelijk toch niet de juiste manier was.

 • Reply
  Moe & gaan sporten? (& sport wishlist) - Suzanne Elisa
  maart 27, 2019 at 09:10

  […] is niet dat ik op dit moment helemaal niets doe aan sport. Ik sport in een warmtecabine, waar ik hier al eens eerder over heb verteld. Dit is sporten in een cabine van 37 graden, waardoor je flink gaat […]

 • Reply
  Mijn LASCANA sport wishlist - Suzanne Elisa
  mei 19, 2022 at 19:06

  […] in de hal om vervolgens in een fijne sportoutfit naar de sportschool te gaan. Dit keer niet om te sporten in een warmtecabine, maar in een sportschool met gewichten, harde muziek en vervolgens dagenlang spierpijn. Maar zoals […]

 • Leave a Reply