Hoe een halfjaar pedagogiek bevalt

Gisteravond zei ik het tegen mijn vriend, we zijn alweer een halfjaar verder met school. Nog een halfjaar en het eerste leerjaar pedagogiek zit er alweer op! Dan heb ik 1/4 al gehad en hoef ik nog maar drie jaar. Mijn gedachte dwaalde al snel af naar hetgeen wat ik nog allemaal moet doen voor school op dit moment. We gaan namelijk weer een drukke periode tegemoet met tentamens en opdrachten, een goed moment om eens terug te blikken.

De eerste periode

De eerste periode zit al een hele tijd achter de rug. We naderen zelf al het einde van periode 2. De eerste periode ging eigenlijk alles super. Ik hield alles goed bij, bereiden mijn college’s voor en maakte een goede start met mijn stageopdrachten. Hierin was ik zelf nog wel heel erg zoekende, doe ik alles goed? Doe ik alles zoals er van mij verwacht word? Uiteindelijk bleek dat ik het nog niet zo verkeerd deed en heb ik alles ook in de eerste periode gehaald! Een prima start en dat betekent dat ik me ook geen zorgen meer hoef te maken om dingen die ik niet gehaald heb. Dit heb ik nu afgesloten en hup, verder naar periode 2!

De tweede periode

Periode 2 verloopt tot nu toe ook nog allemaal prima. Ik ben bezig met de laatste dingen voor mijn opdrachten, heb de helft van mijn stageopdrachten af en mag nu weer flink aan de bak met studeren. Over een week heb ik namelijk mijn tentamen er weer op zitten en daar moet ik nog even volle bak voor knallen. Ik merk overigens wel dat het leren me deze periode een stuk gemakkelijker af gaat, je krijgt er nu na zoveel weken een routine in en het is niet meer nieuw. Ook voor stage ben ik nu flink bezig, want einde van de maand heb ik mijn tussenevaluatie en wordt ik dus al beoordeeld en weet ik waar ik nog heel hard aan moet gaan werken. Ook hier wil ik dus nog even de puntjes op de i gaan zetten!

Twijfels?

In het allereerste begin had ik een beetje twijfels, twijfels of ik het allemaal wel ging halen, echter ging dit vrijsnel weg en vond ik mijn eigen weg in het studeren, opdrachten en de hele school. Verderop in mijn studie kreeg ik toch wel twijfels, niet om de studie zelf, maar of ik het in combinatie met mijn gezondheid wel ging halen. Ik wist het eventjes niet meer en ik was na een dag zo gesloopt, dat ik het liefst in mijn bed wou kruipen en even niet meer aan school wou denken. Ook die periode heb ik gehad, althans, de twijfels. Nu heb ik zoiets; we gaan er voor! We gaan weer plannen, we proberen in de avonden rustig aan te doen (wanneer dit kan) en ik pak op tijd mijn rust en de rest van de tijd besteed ik onder andere aan school.

Eigenlijk gaat het dus allemaal goed tot nu toe. De komende week zit ik nog even flink in de boeken en op deze manier hoop ik dat ik het ook deze periode weer allemaal kan afronden en verder kan naar het tweede deel van leerjaar 1.

Studeer jij nog en hoe gaat het daar?

No Comments

Leave a Reply