Mijn hobby’s en bezigheden

Op stage werk ik met kinderen met leerachterstand of achterstand op sociaal-emotioneel gebied. Ik werk heel graag met deze kinderen een op een aan hun ‘probleempjes’ en vind het belangrijk dat zij vooraf goed weten wie ik ben en wat ik wil gaan doen met ze en hoe ik dat wil gaan doen. Meestal doe ik dit op creatieve manieren en stel ik me eerst voor aan de hand van een tekening en teken ik hierbij mijn belangrijkste kenmerken én mijn hobby’s en bezigheden. Goed om daar eens over na te denken; wat zijn zoal mijn hobby’s en bezigheden? 

Koken en bakken

Ik vind het heerlijk om te koken en te bakken en ben de laatste tijd ook steeds meer bezig met het uitproberen van nieuwe gerechten en ingrediënten! Zo probeer ik ook steeds vaker andere dingen door gewoon wat bij elkaar te gooien; oh daar kan nog wel wat puntpaprika bij, daar wat spinazie of dat gerecht smaakt toch beter met rijst. Ik vind het ook totaal niet erg om te koken en ik vind het zelfs gezellig om met z’n tweeën in de keuken te staan en daarna op te eten!

Bakken vind ik daarnaast ook heel leuk, maar dit doe ik iets minder vaak. Hier neem ik toch minder vaak de tijd voor en wanneer eet je het allemaal ook op?! Ik blijf hier vaak ook op dezelfde dingen hangen en probeer hier iets minder vaak uit en varieer minder snel in mijn baksels. Wellicht ook leuk om dat meer te gaan doen dit jaar.

Schrijven

Schrijven is altijd al mijn hobby geweest! Ik schreef gedichtjes en verhaaltjes; schriften vol! Ik had hierin een hele rijke fantasie en dat schrijven is nog steeds gebleven. Ik schrijf nu ook gemakkelijk een aantal kantjes vol aan verhaaltjes, daarnaast maak ik hele lange to do lijsten en schrijf ik natuurlijk mijn blogposts. Waar iedereen een hekel heeft aan het schrijven van werkstukken, ik vind dit eerlijk gezegd leuk! En het schrijven gaat me dan ook gemakkelijk af.

Projecten en plannetjes uitwerken

Ook vind ik het leuk om projecten en plannen uit te werken. Dit kan van alles zijn. Zo heb ik een leuk project op gezet op stage waarmee ik aan de slag ben en dit heb ik vooraf helemaal uitgeschreven wat ik wil gaan doen, wat het doel is en nu ben ik daarmee al een aantal weken bezig. Voor mijn blog is dit precies hetzelfde en vind ik het leuk om vanalles uit te werken. Ik ben benieuwd wat het volgende project gaat zijn!

Lezen

Lezen is ook een van mijn hobby’s, dit kan gaan om boeken en blogs van anderen. Ik heb dan ook een aardig gevulde boekenkast en nog een aantal boeken die op mijn lijstje staan die ik nog wil gaan lezen. Dit jaar heb ik het doel op 12 boeken gezet en ik ben benieuwd of ik dit ga halen!

Wel een van mijn bezigheden op dit moment is sporten en wie mijn jaarplanning heeft gelezen, weet dat ik twee keer in de week wil gaan sporten. Ik kan het op dit moment nog niet echt een hobby noemen, maar ik moet zeggen dat ik het tot nu toe wel heel erg leuk vind en er elke keer met plezier na toe ga. Wellicht dat ik het over een tijd echt als hobby kan bestempelen. Met de andere hobby’s wil ik komend jaar ook meer mee aan de slag gaan, ik ben benieuwd of dat gaat lukken!

Wat zijn jouw hobby’s en bezigheden?

No Comments

Leave a Reply