Jeans Blauwe Kamer | Inspiratie

Ik ben al een poosje bezig met de room make-over van mijn slaapkamer en het schiet al aardig op! Op dit moment ben ik bezig met de laatste dingen en dat is het stylen van de slaapkamer. Binnenkort zal ik je daar nog veel meer over vertellen in een aparte blogpost. Op dit moment ben ik dus nog opzoek naar de laatste dingen; de aankleding van de kamer, wel of geen andere gordijnen en wat leuke decoratie. Vandaag wil ik je een beetje meenemen in het proces van het zoeken naar deze items. 

Ik liet je een tijd terug in een blogpost mijn slaapkamer zien in de originele staat, mocht je dat nog niet gezien hebben, je kunt die blogpost hier lezen. Nadat ik de foto’s voor die blogpost heb geschoten, ben ik meteen aan de slag gegaan en heb ik alles leeggehaald en zijn we begonnen met het schilderen van de muren. Daarna is het aankleden begonnen en heb ik internet afgestruind en ben ik naar verschillende winkels gegaan om inspiratie op te doen.

De slaapkamer heeft uiteindelijk één donkerblauwe muur gekregen, jeansblauw, echt onwijs mooi! Wat betreft de aankleding is het vervolgens nog een beetje hetzelfde gebleven met accessoires, zodat ik ook kon kijken met de kleuren. Uiteindelijk zijn er een aantal kleuren naar voren gekomen waar ik mee wil gaan werken en dat zijn jeansblauw, grijs, oudroze, donkergroen en heel zacht groen/blauw. Dit zijn de kleuren die je terug gaat zien in de accessoires en vandaag laat ik je een aantal dingen zien die ik heel tof vind voor een kamer met jeansblauwe muren. Ik vind het belangrijk bij de kamer dat ik voor zachte tinten gaan die niet te opvallend zijn, geen felroze of felrood bijvoorbeeld, maar eerder voor poederroze. Dit omdat de muur al vrij aanwezig is en ik voor de rest rust wil behouden in de kamer. Hierbij wil ik wel gebruik maken van verschillende materialen, zo vind ik de leren stoel van Nordal heel erg tof voor aan mijn bureau! Dit geeft een hele stoere vibe aan de kamer en stiekem hou ik hier wel van, alleen weet ik niet of ik dit met zoiets ook daadwerkelijk aandurf.

Daarnaast vind ik het ook leuk om met handige en leuke accessoires te werken, zoals de opbergmand van Madam Stoltz. Dit vind ik namelijk een nette manier van het opbergen van mijn sjaals en het ziet er knus uit in de kamer.

Ik vind het spelen met licht ook een leuke bezigheid in de kamer. Zeker omdat de muur zo donker is, is het creëren van licht erg belangrijk, anders oogt het altijd zo donker. Ik maak zelf heel graag kaarsjes aan en vind het leuk om hoekjes te creëren met daar een leuk lampje. Ik ben zelf nog echt aan het zoeken naar de meest geschikte lampen voor op de kamer en ik vind deze lichtgrijze lampenkap van Ferm LIVING een echte eye catcher voor in de kamer! Wel is hij prominent aanwezig en vraagt toch veel aandacht. Misschien iets om te overwegen, maar zeker heel tof! Als we het dan toch over hoekjes hebben, het lijkt me zo leuk om een hoekje te creëren met een leuke poef, deze is toevallig van Bloomingville. Eventueel iets waar je daadwerkelijk op kan zitten om even de dag te laten bezinken of als gezellig, knus hoekje en om je outfit voor de volgende dag neer te stallen.

Alle items die in de blogpost naar voren zijn gekomen, zijn afkomstig van de webshop Deens.nl. Deens.nl is een hele leuke webshop met leuke interieur items van verschillende toffe merken. Binnenkort zie je het eindresultaat op de blog van hoe de uiteindelijk kamer is geworden en welke items en materialen er aan te pas zijn gekomen!

Wat vind jij van een jeansblauwe kamer?

1 Comment

  • Reply
    Nienke
    december 14, 2017 at 00:12

    Die poef en mand zijn wel erg leuk! Ben benieuwd hoe de kamer er verder uit gaat zien.

  • Leave a Reply