Zo vind je jouw perfecte bh

Het vinden van de perfecte bh kan nog wel een struggle zijn. Je hebt verschillende soorten borsten, maten en ook wil dit allemaal nog wel eens veranderen. De zoektocht naar de juiste bh voor jouw borsten, is een beetje hetzelfde als de zoektocht naar de perfecte jeans of schoen. Ik geef je een aantal tips hoe je de perfecte bh vind en waar je op moet letten.

Lingeriespeciaalzaak

Advies krijgen is het aller belangrijkste hierin. Je hebt verschillende soorten borsten, maar het gaat ook om het effect dat je wilt uitdragen. Bij een lingeriespeciaalzaak weten ze je het beste advies te geven over de maat en de soort bh die jij het beste zou kunnen dragen met jouw borsten. Dit wordt vaak nog gezien als een taboe, in je bh in de winkel staan en adviezen moeten vragen. Probeer dit meer als iets leuks te zien en besteedt er ook goed aandacht aan, want je hebt daarna weer een hele tijd plezier van mooie bh’s!

Zorg er tijdens het passen wel voor dat de borst ook goed in de bh zit, niet te hoog, maar ook niet helemaal onderaan. Zo merk je al snel of de bh te klein, te groot of goed is. Tijdens het passen kun je het beste de omvang op het wijdste haakje doen, de bh wordt tijdens het dragen/wassen toch nog ruimer, waardoor je hem altijd nog strakker kan maken.

De basis moet goed zijn

Bij een bh is het heel belangrijk dat de basis goed is. Dit gaat niet om een basic bh, maar de omvang van de bh. Een bh bestaat uit de cup, de rugomvang en de schouderbandjes. De basis bestaat uit die cup en de rugomvang, deze moeten beide goed zijn, wil je bh netjes zitten. De schouderbandjes, een veel gemaakte fout, bieden vrijwel geen support en zijn er echt alleen om de bh op zijn plek te houden en niet om het geheel te liften. Ook in een lingeriespeciaalzaak weten ze precies wanneer die basis goed is. Hierbij moet je ook opletten dat de bh niet in je borst snijdt/drukt, waardoor je een dubbele borst krijgt. De basis kan daarnaast ook bestaan uit verschillende soorten bh types, misschien is dit een balconette, een push-up bh of een t-shirt bh.

Het wassen van de bh

Je hoort hier ook heel veel verschillende dingen over, maar het uitgangspunt moet zijn dat je een bh twee dagen draagt en hem vervolgens wast. Door transpiratie wordt het materialen en de elastiek aangetast en dat zou alleen maar sonde zijn. Handwas is eerlijk gezegd het beste voor de bh’s, maar daar nemen we niet de tijd voor, daarom is het belangrijk om een fijn wasprogramma te gebruiken bij het wassen van de bh’s.

Daarnaast is het ook heel belangrijk met verschillende bh types te spelen en is het fijn om verschillende types met de juiste maat in je kast te hebben liggen. Vraag ook goed advies in de lingeriespeciaalzaak en heb je de juiste maat gevonden en eventueel een merk dat je goed ligt, dan kan je dat ook voortaan goed aanvoelen. Wil je toch liever online lingerie shoppen, dan raad ik je aan om bij LASCANA te kijken. Hier vind je verschillende merken en types en heb je toch nog twijfels over de maat, bestel er dan wat meer (misschien dezelfde) in verschillende maten. Je kunt op die manier op je gemak thuis passen en kijken welke het beste past en de rest stuur je weer terug.

Waar houd jij rekening mee met bh’s shoppen?

1 Comment

  • Reply
    Jessica J.
    december 6, 2017 at 10:46

    Ik moet nodig eens naar een lingeriespeciaalzaak. Ik draag al een eeuwigheid dezelfde maat en op zich zit die wel goed, maar ik zou me toch eens willen/moeten laten opmeten.

  • Leave a Reply