Londen reisgids

In mijn traveldiary heb je al van alles kunnen lezen over ons tripje naar Londen, maar na een tripje moet ik ook een reisgids maken (of aanvullen, mocht de reisgids al bestaan). Van Londen komt er een compleet nieuwe reisgids online, want ik ben nog nooit eerder in Londen (of Engeland) geweest. Alles over Londen wat ik heb ontdekt, prettig vond of gewoon met jou wil delen.

Bezienswaardigheden en winkels

Mijn moeder wou een aantal dingen (en ik ook) echt zien, dit echte bezienswaardigheden zoals Buckingham Palace, Big Ben (die trouwens op het moment dat wij er waren in de steigers stond), Londen Eye, House of Parliaments, Tower Brigde, Tower of Londen, Trafalgar Square, St Pauls Cathedral (waar heel veel mensen ook trouwen op het moment dat wij er waren).

Daarnaast moet je ook zeker naar Oxford Street en Regend Street! Dit is zo leuk shoppen en hier hebben we ook het meeste geld uitgegeven. Zeker bij Reserved was het heel leuk shoppen! Ik heb daar een jas gekocht voor een prikkie! Daarnaast zitten daar ook allemaal leuke warenhuizen met leuke aanbiedingen!

Wat je ook zeker niet mag missen is Harrods! Dit is zo magisch! Heel erg leuk om te kijken en wil je nog zo’n heaven van winkels en wat ook nog redelijk betaalbaar is, dan raad ik je aan om naar Westfield te gaan! Hier zitten meer dan 300 winkels van bekende merken en 70 restaurants! Hier vermaak je je wel op een regenachtige dag!

Openbaar vervoer in Engeland

Oyster kaart

In Londen wordt bijna alles gedaan met openbaar vervoer en er zijn ook verschillende lijnen waar je heel ver mee kan komen. Op elke hoek zit wel een metrostation en je hoeft maar een aantal minuten te lopen om bij bezienswaardigheden te komen. De grootste afstanden leg je dus gemakkelijk af met het openbaar vervoer onder of boven de grond. In Londen hebben ze ook een soort van OV-kaart, dit heet een Oyster kaart en werkt hetzelfde als onze OV-kaart. Je koopt deze kaart voor 5 pond en laat er geld op zetten waarmee je kunt reizen.

Je kunt trouwens heel gemakkelijk via Google maps en anders via de plattegronden in de metro’s te weg vinden. De meeste stops zijn ook vernoemd naar de bezienswaardigheden die bij de stop in de buurt liggen.

Met de rode bus

Wij moesten op de zondag alles met de bus doen, want toen waren ze aan het spoor aan het werken. Dit moet natuurlijk ook een keer gebeuren! Het duurt wel stukken langer om alles met de bus te doen, maar het is wel zeker leuk om een keer in zo’n rode bus te hebben gezeten! Dan pas voelt het echt dat je in Londen bent! Oh en mijn moeder vond dit toch grappig (en ik eigenlijk ook wel), het zijn allemaal dubbeldekker bussen, we zijn dus mooi boven gaan zitten en zo kun je ook alles goed bekijken. De bus kun je trouwens ook met je Oyster kaart betalen.

Vliegen

We zijn zelf vanuit Eindhoven naar Stansted gevlogen. Dit is opzich ideaal, want het kost echt geen drol! Echter, je moet er wel rekening mee houden dat je nog van Stansted naar het hotel moet komen en hier waren wij een uurtje mee kwijt. We zaten zelf in de wijk Hackney en dit duurde een uurtje om naar het vliegveld te komen. Stansted is trouwens echt ontzettend groot! Wij dachten dat het wel meeviel met de grootte en het aantal winkeltjes, maar toen kwamen we om de hoek. Je kunt hier echt ontzettend shoppen nog! Dus, mocht je nog ergens spijt van hebben dat je het niet hebt gekocht, dan kan het daar nog.

Hotel en ontbijt

Wij zaten in het gedeelte Hackney in het Kip hotel. Een heel netjes, schoon, modern hotel! Er zat bij het hotel geen ontbijt, maar dit was opzich geen probleem, want we hadden er een heel fijn adresje voor gevonden. In hotel konden we trouwens elk moment van de dag gratis thee, koffie en warme chocolademelk krijgen en er was altijd iemand beschikbaar. Zo ben ik nog een keer naar de receptie gemoeten om de batterijen van de afstandsbediening te vervangen!

Naast ons hotel zat Costa, hier pakten we elke ochtend ons ontbijtje. Hier pakten we vaak een croissantjes of een bacon roll met warme chocolademelk of een kopje thee. Een goedkoop en lekker ontbijtje en direct naast ons hotel. Costa zit trouwens door heel Londen verdeeld.

En dit was in het kort de dingen die je sowieso moet zien in Londen en een aantal tips voor een ontbijtje en openbaar vervoer.

Heb jij plannen om naar Londen te gaan?

2 Comments

 • Reply
  chucky1012
  december 1, 2017 at 08:13

  Zo leuk en ik was ook heel lang geleden 8n die prachtige city geweest

 • Reply
  Melissa
  december 2, 2017 at 01:00

  Ik ben 24 november geweest als verassing uitke van mijn vriend. Wij vlogen ook naar stansted en verbleven ik Victoria. Nog 2 min van de station af. Alleen was de Inn waar we verbleven heel klein en oud maar je slaapt er toch alleen

 • Leave a Reply