Travel diary | Citytrip Londen in November

Vorig weekend zat ik samen met mijn moeder in Londen en dat betekent dat ik weer heel wat te vertellen heb over ons tripje naar deze stad! We hebben ontzettend veel geshopt en gedaan en vandaag wil ik je vertellen wat we precies hebben gedaan de dagen dat wij in Engeland waren en de stad mochten gaan ontdekken. We zijn vertrokken op de donderdagavond en kwamen maandag weer moe thuis, ik vertel je wat wij allemaal hebben gedaan.

De eerste avond

Het was volgens mijn moeder een hele beleving en bij mij was het ook van mijn gezicht af te lezen! We moesten vanaf de luchthaven naar het hotel met openbaar vervoer. Op zich geen probleem, echter was het avond, twee vrouwen, we hadden het er niet zo op. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en zijn we relatief snel in ons hotel aangekomen. Echter, het was toch niet heel prettig, zeker het stukje lopen naar het hotel á 6 minuten. Ik heb me wat om me heen gekeken en met mijn tas en koffer stevig vast. Eenmaal in het hotel hebben we een kopje thee gedronken en zijn we gaan slapen. Het hotel zag er trouwens super hip uit, ik vertel je binnenkort nog uitgebreid waar we overnachten en hoe het er van binnen uit zag, maar hier alvast een kleine sneak peek!

Shoppen in Londen!

De volgende ochtend zijn we eerst richting het centrum gegaan en hebben we ontbeten bij de McDonalds. Zelfs de McDonalds is al helemaal in kerstsfeer, kijk zelfs deze leuke beker van mijn chocomelk! Dit moest gewoon op de foto.

Na het ontbijt hebben we ons gewaagd aan Oxford Street en Regent street. Een hele beleving en mijn ogen glunderde elke keer opnieuw als ik een winkel binnen stapte. Alle make-up, kleding, schoenen en kerstversiering! Zelfs de buitenkanten van de winkels waren helemaal in kerstsfeer, zo ontzettend leuk om te zien! We hebben echt ontzettend veel gewandeld in deze straten en ik heb zelfs een jas gekocht op Oxford street! Daarnaast zijn de etalages van de warenhuizen ook zo ontzettend mooi, echt een sprookje!

Vervolgens zijn we door Hyde park gelopen, waar we langs het water afliepen en de eenden, duiven en ganzen zagen (een hele overwinning voor mij om hier  langs te lopen, ik vind deze beesten namelijk doodeng!). Door Hyde park zijn we naar Harrods gelopen en hier begon ik weer opnieuw te glunderen. Wat is dit groot, duur en heel leuk om allemaal te bekijken! Zelfs op de roltrappen wordt je verwonderd door de mooie dingen om je heen! En ik kocht in de straat richting Harrods toch iets duurs!! Mijn eerste Furla tas!

Daarna zijn we weer via Hyde park terug gelopen en hebben we op Regent Street een broodje gepakt en zijn we terug gegaan naar het hotel, omdat we moe waren van al het lopen en alle indrukken. Eenmaal op de hotelkamer hebben we ons heerlijke broodje kippenborst met honing-mosterd saus gegeten en een kopje thee verlekkerd voor een kerstfilm!

Shoppingmall

Op de zaterdag zijn we de bezienswaardigheden gaan bekijken. Allereerst zijn we naar Buckingham Palace gegaan waar we foto’s hebben gemaakt. We wilden eigenlijk de hele parade om het hele Buckingham Palace wachten, maar helaas was de Koningin niet thuis en werd er niet van wacht gewisseld. Wel heel leuk om te zien! Vervolgens zijn we doorgelopen naar de Big Ben, zijn we langs de buitenkant van Sea Life gelopen, bekeken we Westminster Brigde en London Eye, zijn we doorgegaan naar Palace Of Westminster, hebben we een blik geworpen op Trafalgar Square en daarna werd het helaas slecht weer, waardoor we wederom moesten gaan shoppen.

We zijn toen richting het Westfield winkelcentrum gegaan en man, wat is dat toch groot! Je hebt hier, meen ik, 400 winkels zitten en overal eettentjes waar je verschillende gerechten kunt vinden om heerlijk van te snoepen. Het leuke van in Londen shoppen op dit moment is dat je hele leuke kortingen hebt. We hebben hier echt iets te veel geshopt, maar wel onwijs leuk! Daarnaast vind je hier ook de gekste dingen en vaak ook prijzige items,  maar heel leuk om te kijken.

‘s Avonds hebben we ook weer op de hotelkamer films gekeken in kerstsfeer met een broodje en een yoghurtje erbij en al onze make-upjes weer bekeken!

Bezienswaardigheden

Zondag zijn we weer verder gegaan met onze bezienswaardigheden, helaas reden er op dat moment geen treinen en moesten we alles met de bus doen, waardoor het veel en veel langer duurt om ergens te komen. Maar onderweg zie je trouwens ook wel veel, het is wel leuk om een keer in een rode bus te zitten! Op de zondag zijn we naar de Tower of London gegaan, de Tower Bridge en St Pauls Cathedral en hebben we daar een kaarsje aangestoken. Dit is echt een ritueel van mijn moeder, op elke vakantie moet er wel een kaarsje aangestoken worden!

We wilden eigenlijk op de zondag nog naar Kensington Palace gaan, maar dat was niet te doen door alle bussen (heel vaak overstappen!). We zijn toen terug gegaan naar Harrods want we moesten daar toch nog een keer goed rondkijken en shoppen!

En op de maandag vlogen we weer terug naar huis, met twee jassen aan en twee volle koffers met vuile kleren en gekochte spullen! Het was me het weekendje wel! We hebben beide flink spierpijn gehad van het vele sjouwen en korte nachtjes door een ander bed, maar het was super leuk!

Ben jij ooit in Londen geweest?

3 Comments

 • Reply
  Simone
  november 24, 2017 at 15:57

  Superleuk allemaal! Ik ben gek op Londen, het begint gelijk weer te kriebelen om ook te gaan!

 • Reply
  Jessica J.
  november 24, 2017 at 16:08

  Ik ben nog nooit in Londen geweest! Daar moet toch eens verandering in komen. Ik hou trouwens niet van McDonald’s, maar die beker vind ik dan weer gewéldig! Zo schattig, haha!

 • Reply
  Lieke
  november 26, 2017 at 00:07

  Ik ben in 2011 met school naar Londen geweest, maar het lijkt me ook erg gezellig om een keer rond de kerstperiode te gaan. Gelukkig zijn jullie samen veilig aangekomen in jullie hotel.

 • Leave a Reply