Cadeautip voor scholieren & pubers

Ik ben altijd al bezig geweest met plannen, lijstjes maken, huiswerk op tijd af. Nu zit ik op het hbo en doe ik het alleen nog maar meer! Soms is het misschien een beetje overdreven al die lijstjes die ik maak en de plekken waar ik dingen opschrijf (lees: agenda, planner, word document met alle college’s en literatuur). Ik merk dus dat ik zelf baat heb bij het plannen en alles in lijstjes ordenen en dat is eigenlijk bij de jongste scholieren belangrijk en voornamelijk bij pubers! Vandaag deel ik je deze cadeautip voor scholieren en pubers super leuk voor de decembermaand en vertel ik er uitgebreid over. 

Het school-pakket

Het school-pakket bestaat uit alles wat jouw pubber/scholier nodig heeft. Ik zelf zou de huiswerkplanner nog super leuk vinden zelfs en het boek wil ik ook met alle liefde gebruiken en er dingen uit halen die ik kan toepassen op mijn stage (en later: op mijn werk). Ik loop namelijk nu stage op speciaal onderwijs en zij hebben nog geen huiswerk, maar het is wel belangrijk om ze alvast voor te bereiden op de middelbare school. Ik heb al een beetje verraden wat er in zit, maar wat zit er nu allemaal precies in?

• Het boek Plannen met Pubers. Dit is de ideale huiswerktool voor je puber, maar ook voor jou. Het geeft namelijk tips en musthaves hoe een puber gemakkelijk kan plannen, organiseren en basiskennis van school. Daarnaast geeft het jou als ouder (of eventueel begeleider) inzicht in het puberbrein en hoe jij hem of haar hier mee kan ondersteunen.

• De Huiwerkplanner-scheurblok. Was dit in mijn tijd er maar, ik moest namelijk altijd zelf dit soort dingen maken. Het is een blok met 50 vellen waarmee je elke week een frisse planning kan maken voor je huiswerk, toetsen en werkstukken. Nooit meer stress om huiswerk en geen tijd en je kunt er een heel schooljaar mee vooruit!

•  Dit is zo leuk, de Puber Peppers! Het zijn allemaal lieve kaartjes gebaseerd op het leven van een puber en dat gaat niet alleen maar over rozen. Heel leuk om zo’n kaartje cadeau te geven of om een grote discussie te doorbreken.

• En deze super leuke miniposter is ook onwijs leuk! Op de miniposter staat de tekst ‘I will always love you’. Een hele belangrijke tekst en een leuke reminder voor op je kamer!

Waarom plannen zo belangrijk is?

Plannen is super belangrijk. Wellicht heb je er goede ervaringen mee en kan je het als een pro, maar wellicht ook nog niet. Dit kan met heel veel dingen samenhangen, maar waar het op neer komt. Het is belangrijk. Op de basisschool zag ik het zelf altijd al voorbij komen. We kregen huiswerk mee, ik maakte het direct en het ging ook direct weer mee terug naar school, maar er waren toen als klasgenoten die hier niet zo goed mee om gingen en het vergaten om het mee te nemen waardoor het te laat was. Niet zo heel gek, want als kind ben je daar nog niet mee bezig, maar het is wel al een begin wat met plannen te maken heeft.

Vervolgens kwam ik op de middelbare (we hadden op de basisschool nooit iets aan plannen gedaan) en toen kreeg je ineens huiswerk, toetsen, noem maar op! Hiervoor maakte ik altijd lijstjes en schreef ik notitieblokken vol met schema’s en to do lijstes. Ik vond het super leuk om dit soort dingen te maken en het zorgde ervoor dat ik altijd op tijd was met huiswerk en leren.

Vervolgens ging ik naar het mbo en wordt het allemaal niet meer zoveel voorgekauwd als op de middelbare school en moet je dus zelf deze schema’s maken en bedenken hoeveel tijd je er in moet stoppen en noem maar op. Hier gaan ook heel veel dingen door elkaar lopen; verschillende vakken, stages en herkansingen (al heb ik die niet gehad). En nu het hbo en dan moet je het echt helemaal zelf uitzoeken en wordt niks meer voorgekauwd. Alleen al op school is het dus super belangrijk, maar daarnaast lopen er ook nog een heleboel dingen omheen. Ik heb namelijk school (en verschillende opdrachten), stage (waar ook vanalles bij komt kijken), mijn blog, bijbaantje en ook nog (leuke) dingen die ik er ook in wil houden. We hebben met z’n allen maar een druk leventje en daar is plannen heel belangrijk voor, anders gaat alles door elkaar lopen en ben je het overzicht helemaal kwijt!

Pubers

Ik ben altijd al veel bezig geweest met plannen en lijstjes maken, maar de meeste puber is hier nog helemaal niet mee bezig. Dit is totaal niet omdat ze het niet willen dat alles op tijd af is en netjes is, maar hun brein beheerst nog niet alles om dit daadwerkelijk te kunnen doen. Het stukje plannen, organiseren en structuur aanbrengen in je leven wordt namelijk pas als laatste toegevoegd aan je brein en dat is pas na de puberteit. Echter, het brein van een puber is wel super flexibel, het aanleren van nieuwe dingen gaat daardoor ook makkelijk. Dit school-pakket geeft manieren aan hoe je kunt plannen en organiseren met behulp van tips en schema’s, waardoor de puber er al wel mee bezig kan zijn en het kan leren.

Een onwijs handig pakket voor de pubers en scholieren en ideaal om cadeau te geven tijdens de feestmaand (of op een ander moment). Daarnaast ook ideaal voor jou als ouder om inzicht te krijgen in je puber en ik ga het zeker meenemen voor mijn stages (en later voor mijn werk).

Het school-pakket is verkrijgbaar via SKUR voor €45,00 en hiervoor krijg je een boek, de huiswerkplanner, kaarten en een miniposter voor jouw puber! Op deze pakketprijs bespaar je 15% op de som van de losse producten!

Hoe ben/was jij bezig met plannen?

No Comments

Leave a Reply