Hoe ik zorg voor sterke nagels

Mijn nagels zijn niet de sterkte, absoluut niet zelfs! Mijn nagels scheuren snel, breken af en zijn heel gemakkelijk te buigen. Toch heb ik een manier gevonden om mijn nagels sterk te houden en waardoor mijn nagels en mijn handen er altijd mooi en verzorgd uit zien. Vandaag deel ik je mijn tips wat mij helpt om ze er stevig en mooi uit te laten zien.

Mooie verzorgende nagels

Mooie nagels vind ik belangrijk. Het ziet er direct fris en verzorgd uit. Je nagels hoeven niet perse lang te zijn, maar als er (zichtbaar) viezigheid onder zit dan scheelt het al heel veel. Zorg er dus voor dat je nagels schoon zijn! Daarnaast vind ik nagellak ook altijd heel verzorgend, zelf mag ik op mijn werk geen nagellak dragen, omdat dit af kan brokkelen. Echter is het zo dat mijn nagels sowieso heel snel breken. Sinds een tijdje draag ik gelnagellak (wat ik laat zetten bij een salon/iemand die ervoor geleerd heeft) wat wordt gehard door een uvlamp. Hierdoor worden mijn nagels een stuk sterker omdat er een laagje overheen ligt, breken mijn nagels niet meer af, ziet het er altijd verzorgd uit en je nagels blijven zuurstof krijgen ondanks de gellak.

Oenobiol Beauty Support

Daarnaast gebruik ik elke dag Oenobiol Beauty Support. Dit zijn voedingssupplementen die voor een mooiere huid zorgen, sterk haar en sterkere nagels. Over een tijdje zal ik hier een uitgebreide review over schrijven en kan je al mijn ervaringen met Oenobiol Beauty Support lezen, maar in het kort is het een supplement die je iedere dag inneemt en die, naast een gezonde levensstijl, een bijdrage kunnen leveren aan huid, haar en nagels. Dit alles komt door de ingrediënten die in de supplementen zitten. Er zitten namelijk vitaminen en mineralen in, aangevuld met aloë vera, druivenpittenextract, biotine, cysteïne en het is op basis van avocadopittenolie. Dit alles draagt ook bij aan gezonde en sterke nagels.

Verzorging van de handen

Daarnaast dragen je handen ook bij aan het aanzicht van je nagels en is verzorging van je handen ook erg belangrijk. Ik smeer elke avond en ochtend (en soms ook nog eens tussendoor) mijn handen in met een handcrème. Op dit moment gebruik ik de handcrème van Etos uit de Botanical Boost lijn met Orange Blossom & Ginger (limited edition van vorig jaar) en deze verzorgt mijn handen, laat ze heerlijk ruiken en maakt ze zacht. Daarnaast gebruik ik meerdere keren per dag Dadi’Oil Nagelriem Olie. Dadi’Oil Nagelriem Olie is een verzorgende nagelolie die zorgt voor flexibiliteit, stevigheid en glans aan de nagel en nagelriem. Wat zo ontzettend fijn is van deze olie, hij wordt snel opgenomen door de nagel/huid en is totaal niet vet. Het is een mengsel van 21 essentiele oliën, waaronder avocadopittenolie, olijfolie en jojoba olie en natuurlijk vitamine E.

Dit alles zorgt er samen voor dat mijn nagels er altijd netjes uitzien, mijn handen verzorgd en zacht zijn, mijn velletjes als sneeuw voor de zon verdwijnen en mijn nagels een stuk sterker zijn dan voorheen.

Wat doe jij om je nagels sterk te houden?

2 Comments

 • Reply
  Daphne
  november 18, 2017 at 10:46

  Handige post dit! Ik heb zelf laatst een hoop nagelverzorging ontvangen die ik wel kan gebruiken met mijn zwakke, makkelijk scheurende nageltjes!

 • Reply
  Jessica J.
  november 19, 2017 at 19:35

  Goh, ik doe eigenlijk niets bijzonders, al zou ik dat beter wel doen. Mijn nagels buigen ook gemakkelijk. Ze breken niet erg vaak – alleen als ze te lang zijn –, maar ze splijten wel… Ik smeer m’n handen geregeld in met Lemony Flutter van Lush en dat helpt wel, maar ik denk er lang niet elke dag aan.

 • Leave a Reply