Nadenken over samenwonen?

Ik heb altijd al gezegd dat ik er naar uit kijk om op mezelf te gaan wonen of samenwonen, nog veel leuker! Mijn eigen plekkie te hebben en mijn eigen interieur! Zo ben ik bezig met al een aantal dingen verzamelen die ik mee kan nemen als ik uit huis ga en dan niet meer alle grote aankopen hoef te doen, lees: handdoeken, ovenschalen en bestek. Zo zijn er al een heleboel dingen waar je over na moet denken voordat je het huis uit gaat en/of gaat samenwonen. Vandaag neem ik je mee in het begin van dit proces.

Alleen of samenwonen?

Hier kan ik heel snel op antwoorden.. Ik zou het liefst willen samenwonen en nu is het mij gegund dat ik een hele leuke vriend heb en dat deze mogelijkheid er in principe is, maar anders zou ik ook heel graag op mijn mezelf willen gaan wonen. Ik vind het heerlijk om mijn eigen plekje te kunnen inrichten en als ik heel lang zou moeten wachten op Mr. Right, dan had ik er ook niets om gegeven om op mezelf te moeten wonen. Maar het liefst dus gewoon direct samenwonen!

Waar ga je dan wonen?

Hier heb ik het met mijn vriend ongetwijfeld over gehad, want waar gaan we dan wonen. Het liefst blijven we allebei in de woonplaats waar we nu wonen (allebei ergens anders dus), maar ik ben al zover dat ik (eventueel) wil toegeven om toch mijn woonplaats te verlaten en naar hem toe te komen, mits we een leuk huisje vinden binnen ons budget tegen die tijd. Tegen die tijd moeten we er nog even goed over praten, maar wellicht ga ik met hem mee!

Kopen of huren?

Als het mogelijk is willen we toch het liefst kopen. Het kost dan wel een heleboel geld, maar huren is ook maar elke maand geld weggooien. Een grote stap dus om allebei, voor het eerst, op eigen benen te staan en te gaan samenwonen en dan ook nog eens een huis kopen! Ik ben er bijna zeker van dat de eerste twee dingen moeten gaan lukken en de derde zullen we tegen die tijd moeten gaan ondervinden, maar ook dat zal wel goed gaan komen!

En de inrichting dan?

De inrichting kan nog wel eens een dingetje worden! We hebben wel al eens samen rondgekeken naar wat we leuk vinden en daar komen toch wel wat gelijkenissen naar voren, maar er zijn ook nog dingen waarvan ik denk.. liever niet, of natuurlijk andersom. Ik ben zelf heel erg van de aankleding en decoratie in huis en mijn vriend wil dit totaal niet, nee, alles moet een functie hebben in huis. Zelf vind ik landelijke keukens ontzettend mooi en zijn Siematic keukens totaal niet mijn ding. Het liefst wil ik een bad in huis en mijn vriend gebruikt deze nauwelijks. Zo zijn er allemaal van die dingen waar we nog eens goed naar moeten gaan kijken en ellenlange discussies over zullen gaan hebben voor het zover is.

Dit zijn de dingen waar wij op dit moment mee bezig zijn, nadenken over de grote dingen, wie, waar, wat, wanneer en hoe. Dingen die natuurlijk ook heel belangrijk zijn en later in de puntjes worden uitgewerkt, maar nu nog even flink studeren!

Denk jij wel eens na over samenwonen?

1 Comment

  • Reply
    Jessica J.
    november 15, 2017 at 09:24

    Mijn vriend en ik wonen intussen al drie jaar samen in het centrum van Antwerpen. De tijd vliegt zo ontzettend snel! Alvast veel plezier met de voorbereidingen, hehe. ­čśë

  • Leave a Reply