Keune Care Tinta Color Shampoo & Conditioner

Ik merk dat er de laatste tijd regelmatig shampoo reviews te vinden zijn op de blog, echter is het toch niet zo dat ik heel veel verschillende shampoo’s door elkaar gebruik. Ik wil namelijk ook een beetje vastigheid voor mijn haar, zodat ze aan een product kunnen wennen en dat de werking ook goed op mijn haar kan aanslaan. Maargoed, vandaag de review van Keune Care Tinta Color Shampoo & Conditioner. Ik ben echt fan van producten van Keune, dus ik ben super benieuwd naar deze shampoo en conditioner.

Er zijn maar weinig merken waar ik de conditioner ook echt helemaal van op maak. Een shampoo maak ik eigenlijk altijd wel op of het moet zo zijn dat ik hem echt niet fijn vind en dan wordt hij door de rest van het gezin opgemaakt, maar een conditioner maak ik toch niet altijd op, behalve die van Keune.

De Tinta Color lijn van Keune is volledig sulfaat-, parabeen- en glutenvrijen bestaat uit een shampoo en een bijpassende conditioner. De shampoo en conditioner zorgen ervoor dat het gekleurde haar langer mooi en verzorgd blijft. Zelf heb ik al jaren gekleurd haar (in allerlei kleuren) en op dit moment heb ik het geverfd naar mijn eigen haarkleur met een flinke grijze gloed. Dit is een kleur die je heel goed moet bijhouden en ik kan nu al niet echt meer zeggen dat het nog grijs is, maar het is nog wel redelijk koel.

De formule van de shampoo en conditioner is gebaseerd op zijdeproteïnen om het haar te herstellen. Daarnaast bevat het ook Solamer, dit is zonnebescherming tegen UVA- en UVB-stralen. Deze stralen zorgen ook dat de kleur sneller vervaagd en dat zou de shampoo door de bescherming ook tegen moeten gaan. Daarnaast bevatten de producten zonnebloemzaa- dextract en de kleurstabilisator LP300, om de kleur lang mooi en stralend te houden.

De flacons van Keune zien er altijd prima en strak uit. Ik vind ze alleen niet altijd handig werken, want je moet behoorlijk kracht zetten om er product uit te krijgen (zeker op het moment dat er niet heel veel meer in zit). De dop is in ieder geval wel makkelijk dan een draaidop, want die laat ik altijd vallen of er komt perongeluk water in, dat gedoe heb je in ieder geval niet.

Keune Tinta Color Care shampoo

De Tinta Color Care Shampoo schuimt wat minder dan andere shampoo’s die ik gebruik. Hij schuimt echter wel, dus dat frisse gevoel is zeker aanwezig. De substantie van de shampoo is iets steviger dan ik ze gewend ben van Keune (en andere merken). Dit vind ik eerlijk gezegd nog niet heel verkeerd, zo loopt de shampoo niet direct uit je hand, maar beland het ook echt op je hoofdhuid.

Keune Tinta Color Care conditioner

De conditioner is zoals hij altijd is bij Keune. Een heerlijke, bijna lotionachtige substantie die zich makkelijk laat verdelen in de haarpunten. De substantie is niet te dun, niet te dik, maar precies goed en brengt fijn aan in de haarpunten. Tijdens het verdelen over het haar, voel je het haar zachter worden met het toppunt op het moment dat je ze uitspoelt. Daarnaast zetten deze stralende lokken en intense zachtheid zich voort op het droge haar.

Beide producten vind ik heerlijk ruiken en ze zijn daarnaast in gebruik ook heerlijk! De producten maken mijn haar zacht en laten het stralen! Of de kleur ook daadwerkelijk langer wordt behouden, geen idee, dit vind ik ook moeilijk te achterhalen, maar mijn haar ziet er in ieder geval mooi stralend uit, voelen zacht aan en dat alles zonder te verzwaren.

De Keune Tinta Color Care Shampoo is verkrijgbaar voor €19,75 (300 ml) en de Keune Tinta Color Care Conditioner is verkrijgbaar voor €20,50 (250 m). Keune verkrijgbaar bij de salon, klik hier om het dichtstbijzijnde verkooppunt voor jou te vinden.

Ben jij bekend met de Keune Tinta Color Care lijn?

No Comments

Leave a Reply