Bar cart in huis | How to style

Het kan je zeker niet zijn ontgaan, de trend van een bar cart in huis. Ik zelf vind het echt een super leuke trend om een trolley in huis te hebben staan en deze leuk te stylen met planten, potten en gekkigheid. Ik vind het echt super leuk om op deze manier je spullen tentoon te stellen aan de rest van de mensen die in jouw huis komen en ik heb al op veel plekken verschillende varianten gezien. Vandaag deel ik verschillende manieren hoe je een bar cart kan stylen.

In verschillende winkels zie je de bar cart of trolley terugkomen, niet alleen in interieurwinkels, maar ook in leuke boetiekjes die het gebruiken als verkoophoekje. Het geeft namelijk een hele leuke sfeer als jij items op de trolley zet. Het heeft iets knus, iets ouderwets en volgens mij houden wij daar allemaal wel van. Zo zag ik laatst in een winkeltje met allemaal verzorgingsspulletjes, tassen en sieraden dat ze een trolley gebruikte om daar de pronkstukken op te zetten die een vrouw heeft. Dat en nog veel meer manieren en tips wil ik vandaag met je delen.

In de woonkamer of keuken

In de meeste gevallen wordt een trolley geplaatst in de woonkamer of keuken. Een centraal gelegen plek in het huis waar iedereen kan. Naast dat een trolley er heel knus uitziet, kan het ook een gemakkelijke opbergplek zijn voor leuke spulletjes. Als je voor een knusse trolley wilt gaan, kun je voor onderstaande setting gaan. Zo kun je erbij bijvoorbeeld een leuk plaid op leggen, wat je er in de avond bij kan pakken als het koud wordt op de bank en een sierkussen. Heb je eventueel nog rommeltjes of nog meer plaids, dan kun je deze wegstoppen in een mand die je onder op de trolley zet en voor de rest kun je het leuk aankleden met een tafellamp, een plantje en een foto in een staand fotolijstje.

Zo ga je voor een knusse setting in je woonkamer, maar je kan ook voor een stoerdere setting gaan.  In dat geval is het leuk om ook daadwerkelijk verschillende flessen drank op de bar cart te zetten, chique glazen en een oude radio. Zo krijg je echt een stoere look en ook dit is makkelijk (als je van drank houdt) dat je alles binnen handbereik hebt.

In de slaapkamer

In de slaapkamer is een bar cart ook heel leuk, al krijgt hij dan een hele andere uitstraling. Ik zou het zelf heel leuk vinden om een bar cart in mijn kamer te hebben (maar daar heb ik iets te weinig plek voor helaas) en deze zou ik helemaal girly inrichten. Dan is het leuk om een mooie grote bos bloemen in een vaas erop te zetten, je favoriete boeken er op te plaatsen, een sieradenrekje met sieraden en eventueel een designer tas of een prachtig paar schoenen. In een kinderkamer is het ook super leuk om met wat leuke items te combineren, een cactus, een leuke mand met speelgoed, noem maar op. Je kunt het echt zo gek niet bedenken.

Tips

Toch heb ik nog een aantal tips waar je rekening mee zou kunnen houden met het stylen van een bar cart of dingen die echt super leuk zijn.

  • Als je de bar cart gebruikt om ook echt te verschuiven, let dan op met laminaat. De wielen van een bar cart maken krassen als het lichtgewicht is en dat is sonde van je vloer.
  • Heb een opvallende bar cart, maak dan gebruik van eenvoudige items als de rest van je interieur ook al vrij druk is. Dit kan namelijk te overheersend zijn.
  • Als je er dranken in/op zet, zorg er dan voor dat de bar cart niet in de felle zon staat of gebruik de drank alleen als decoratie.
  • Wil je de bar cart niet te druk maken, gebruik dan materialen die hetzelfde zijn als de bar cart zelf. Laat dus de kleuren en materialen van de bar cart terug komen, zoals je hierboven in de inspiratiefoto zag.

Om het allemaal nog leuker te maken om items voor je interieur te shoppen, heb ik van Wants&Needs een kortingscode. Alle items die ik namelijk in deze blogpost gebruikte, komen van deze webshop en met gebruik van de volgende code krijg je korting bij jou aankopen: WE-LOVE-TO-SHOP 

Wat vind jij van een bar cart in huis?

No Comments

Leave a Reply