Oenobiol skin support sun Autobronze Teint REVIEW

Een aantal maanden geleden ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met beauty supplementen. Supplementen die zorgen voor een mooie huid, haar, nagels of net waar jij naar opzoek bent. Ik ben toen begonnen met drie verschillende supplementen en eerder reviewde ik al een supplement die de huid beschermd en voorbereid voor de zon en nu een supplement die de huid vanzelf een mooie zongebruinde teint geeft, zonder dat het schadelijk is voor de huid. Benieuwd? Lees dan vooral verder. 

Oenobiol komt oorspronkelijk uit Parijs. De Parijse dames (en heren) zijn wat dat betreft veel gemakkelijker met het slikken van supplementen die bijvoorbeeld de huid er beter uit laten zien, wij als Nederlanders zijn daar nog iets voorzichtiger mee. Langzaam begint daar meer verandering in te komen en durven wij dit ook steeds meer. Oenobiol is nu ook sinds een tijdje in Nederland en komt met beauty supplementen met uitgebalanceerde combinaties.

Er zijn vijf verschillende lijnen binnen Oenobiol, deze zijn als volgt:

 • Beauty support
 • Hair support
 • Silhouette
 • Skin support
 • Skin support sun

Elke lijn bestaat uit een aantal verschillende producten. Beauty support bestaat uit twee verschillende supplementen, waarvan ik er een aan het proberen ben. Beauty support zorgt voor een mooie, stralende huid, haar en nagels en daarnaast bestaat er binnen deze lijn ook supplementen voor mensen boven de 45, deze ondersteunt bij de eerste zichtbare tekenen van huidveroudering.

De hair support lijn bestaat uit ook twee soorten supplementen. Het eerste supplement heet Oenobiol Paris Veerkracht en zorgt voor mooi en glanzend haar en daarnaast heb je Oenobiol Paris Volume en deze zorgt voor mooi, sterk en vol haar.

Dan heb je de silhouette lijn en deze heeft alles te maken met het ondersteunen van afvallen. Deze lijn bestaat uit supplementen en tabletten en dit wekt toch ook wel mijn aandacht moet ik zeggen. Aller eerst Oenobiol Paris Boost, dit zorgt ervoor dat jij 400 kcal extra verbrand per dag. Oenobiol Paris Capteur 3-in-1 zorgt ervoor dat vet meer wordt geabsorbeerd. Oenobiol Paris Support Energie zorgt ervoor dat je meer energie hebt en Oenobiol Paris Verminder Tussendoortjes zorgt ervoor dat je drang naar tussendoortjes wordt weggenomen en tussendoortjes niet meer lekker zijn.

Dan heb je de skin support lijn deze bestaat uit verschillende supplementen die stuk voor stuk zorgen voor een stralende huid voor bepaalde huidtypes. Zo heb je voor de ietsjes oudere huid, voor de jonge huid, voor gevoelige huid en op momenten van stress. Voor elke huid is er iets anders nodig en dat vind je terug in deze supplementen.

Van de skin support sun lijn ben ik zelf twee verschillende supplementen aan het testen, waarvan ik de Oenobiol Paris Autobronze Teint vandaag uitgebreid ga behandelen en al eerder heb ik een blogpost geschreven over de Oenobiol Paris Sensitive Skin supplementen, deze bereidt de huid voor op de zon, daarnaast heb je Oenobiol Paris Age Protect die doet vrijwel hetzelfde als Sensitive Skin Sun Support, maar dan voor de oudere huid.

Bij alle supplementen geldt dat het zowel wetenschap is als voeding, verzorging en beweging. Als jij de huid niet goed verzorgt door het niet elke avond (en het liefst ook elke ochtend) te reinigen dan kan een supplement ook niet optimaal helpen bij het creëren van een stralende huid. Doe er dus zelf alles al aan om je huid te verzorgen, te bewegen (om calorieën te verbranden) en bescherm jezelf altijd goed tegen de zon met andere producten en gebruik dit als extra support voor dat extra beetje van binnenuit. Daarnaast is het wel zo dat je niet direct resultaat merkt na een supplement of tablet. Je moet een product langere tijd gebruiken voordat je er resultaat van merkt en dit is hetzelfde bij het aanpassen van je voeding, levensstijl of medicijnen. Je lichaam heeft even tijd nodig om er aan te kunnen wennen.

Oenobiol Skin Support Sun Autobronze Teint

Mijn huid is ontzettend bleek en gevoelig voor de zon en daarnaast gebeurt er vrijwel niks in de zon met mijn huid (behalve dat het schadelijk is) dan het vormen van sproetjes. Ik word namelijk niet bruin in de zon en dit resulteert dus dat ik er zeker in de winter nog veel bleker uit zie en ik van mijn moeder wel eens krijg te horen dat ik er ‘ziekig’ uit zie. Een teintje donkerder zal dus ook niet verkeerd zijn bij mij, maar hoe doe je dit zonder dat het schadelijk is voor de huid? Daar is Oenobiol Autobronze Teint ideaal voor!

Oenobiol Skin Support Sun Autobronze Teint geeft je huid een mooie, natuurlijke zongebruinde teint zonder dat je daarvoor in de zon hoeft te komen en zonder dat het een oranje uitstraling heeft! Ideaal dus als je geen zonvakantie hebt gehad, in de winter nog een stuk bleker bent (zoals ik) of gewoon net iets extra’s wilt.

Oenobiol Autobronze Teint is op basis van vijf zorgvuldig geselecteerde natuurlijke pigmenten die door planten wordt afgegeven, samengesteld. Je huid kan op twee manieren een bruine kleur krijgen, namelijk door aanmaak van melanine (dit gebeurt onder invloed van de zon) of door inname van caroteen dat voorkomt in ons voedsel. Echter krijgen we maar weinig caroteen binnen waardoor er ook bijna geen effect op de huid is. Oenobiol Autobronze Teint stimuleert het kleuren van de onderste huidlagen en door de huidcelvernieuwing komt deze getinte huidlaag naar boven. Doordat er geen bètacaroteen is toegevoegd, zorgt het ervoor dat je géén oranje gloed over je huid krijgt.

Na de zomer ben ik meteen aan de slag gegaan met het testen van Oenobiol Autobronze Teint. Ik ben in de zomer nauwelijks verkleurd en ook dat laatste teintje was al snel verdwenen. Na een periode waarin ik elke dag een supplement heb geslikt, kreeg ik zelfs te horen dat ik een hele mooie bruine teint had! Ik, zo wit als iets normaal gesproken, kreeg gewoon opmerkingen over mijn mooie, gezonde teint! Ik zag na een periode gebruiken wel degelijk effect op mijn huid. Het effect was subtiel, maar zeker te zien en heel erg netjes! De teint komt heel erg geleidelijk opzetten en het is niet dat je ineens tig teinten donkerder bent dan je oorspronkelijke huidskleur! Daarbij moet je het wel goed blijven gebruiken (elke dag één supplement) en dit een langere periode volhouden, voordat je het gewenste resultaat hebt bereikt.

Zou je meer informatie willen over de verschillende supplementen, kijk dan zeker even op de website van Oenobiol voor meer informatie en een productoverzicht.

Wat vind jij van dit soort supplementen?

4 Comments

 • Reply
  Daphne
  oktober 25, 2017 at 11:03

  Fijne review!

 • Reply
  Manon
  oktober 26, 2017 at 11:27

  Ergens vind ik het heel raar maar ook wel weer mooi en logisch… Haha ik heb nu nog een mooi bruin kleurtje, dat blijft altijd redelijk lang zitten maar in maart begint iedereen altijd massaal te vragen of ik ziek ben.. Ik heb door de zon wel vaak snel last van pigmentvlekjes, ga eens kijken of dat bij dit niet zo is.
  Supplementen voor mijn haar slik ik trouwens wel maar hier had ik nog nooit van gehoord!

 • Reply
  Ly
  mei 28, 2018 at 19:39

  Ik slik het nu 2 weken en heb allemaal rood bultjes in gezicht en hals en het jeukt.
  Is dit een reactie op een van de stoffen in het product? Of combi met in de zon zitten.

 • Reply
  Wendy
  juli 2, 2018 at 19:54

  Fijne review aangezien ik vandaag begonnen ben! Ben erg benieuwd!

 • Leave a Reply