8 goedkope hotels in Londen centrum

De eerstvolgende citytrip zit er weer aan te komen, ditmaal naar Londen samen met mijn moeder! Onwijs leuk en ons hotel is al geboekt, maar dit was nog een hele zoektocht. We wilden namelijk niet al te veel geld uit geven, maar wel een fijn hotel en een beetje centraal gelegen om Londen te bezichtigen. 

Alle hotels die in dit rijtje staan, zijn te reserveren via Booking.com en liggen in het centrum van Londen en hebben van beoordelaars of reizigers minimaal een 7 of hoger gekregen. Een hotel voor een echte budget prijs (voor een paar tientjes) ga je niet gemakkelijk vinden in Londen en zeker niet in het centrum, maar juist daarvan heb ik de goedkopere weer proberen te vinden, maar toch ook goed! Alle hotels zijn bekeken op een willekeurige doordeweekse dag en waren op dat moment te reserveren voor minder dan €150 per nacht. Dit kan in eventuele drukke periodes afwijken.

Kip Hotel

Dit is het hotel waar wij verblijven in Londen! Geen idee of het wat is, maar het lijkt mij echt een heel mooi hotel (aan de foto’s te zien) en het doet me een beetje denken aan het hotel dat we hadden in Milaan. Bij het hotel zit helaas geen ontbijt, maar hier hebben we even over nagedacht en voor die paar dagen is het ook wel lekker om buiten de deur te eten én mijn moeder en ik zijn niet zo’n grote ontbijters, dus niet zo’n heel groot probleem.

Meer informatie over het Kip Hotel, vind je hier, maar daarnaast ook allemaal mooie foto’s van het hotel!

The Jade

The Jade ligt in de trendy wijk Kensington en is een prima hotel voor een budget prijs. Het hotel heeft een eigen badkamer (dit was trouwens in veel hotels ook nog een dingetje, namelijk gedeelte badkamers!) en een mini keukentje met koelkast. Je kunt dus ‘s avonds je flesje drinken meenemen naar de hotelkamer en daar nog wat drinken en de dag afsluiten.

 

Meer informatie over The Jade, vind je hier.

St. George’s Pimlico

Een hotel met wel elke ochtend een ontbijt en een echt Engels oud hotel. Ik vind het onwijs leuk om te zien en het is ook echt een oud, gerestoreerd gebouw. Oude elementen zie je zo ook nog terug in de hotelkamers, bijvoorbeeld de hoge plafonds. Het centrum van Londen kan in minder dan 10 minuten worden bereikt vanaf het metrostation Pimlico.

Meer informatie over St. George’s Pimlico vind je hier en dit is nou echt zo’n schattig hotel!

Lidos Hotel

De slaapkamers zien er misschien niet al te hip uit, maar het heeft wel zeker iets. Het voornaamste in de commentaren van de gasten was dat het heel netjes en schoon was en dat vind ik zelf nog het alle belangrijkste! Bij de bushalte aan de voorzijde van het hotel vertrekken regelmatig bussen naar Trafalgar Square, Leicester Square en Camden.

Meer informatie en prijzen over het Lidos hotel, vind je hier.

Best Western Victoria Palace

Een hotel met een ontbijt erbij (ligt er wel aan hoe je deze kamer boekt, bij het een is het inbegrepen en bij de ander moet je er voor €14 een ontbijtje bij boeken). Daarnaast ligt het echt op een top locatie. Het Best Western Victoria Palace ligt op 10 minuten lopen van Buckingham Palace, de Big Ben en de Houses of Parliament. De London Eye en de Koninklijke Parken van Londen bevinden zich allemaal dichtbij.

Meer informatie over het Best Western Victoria, vind je hier.

Avni Kensington Hotel

Dit hotel ziet er alleen al van de buitenkant echt super leuk uit! Voor de sfeer van de buitenkant zou ik alleen al dit hotel kiezen. Daarnaast ziet het er ook van de binnenkant erg leuk en netjes uit en een prima hotel voor een tripje naar Londen. Het hotel is daarnaast ook voorzien van een ontbijtje en reactie gaven aan dat er genoeg keuze was!

Meer informatie over Avni Kensington Hotel en om nog meer foto’s te bekijken, verwijs ik je door.

Columbia Hotel

Dit hotel ziet er zo knus en gezellig uit. Net alsof je in een oude Engelse film stapt, daar doet me dit echt aan denken! De binnenkant ziet er heel ouderwets en roze uit en ook de kamers zijn in dat thema doorgezet. Althans, de badkamer die ik zag op de foto’s is groen betegeld. Daarnaast heb je in dit hotel ook een ontbijtje om de dag fris te beginnen.

Meer informatie over het Columbia Hotel, kijk dan eventjes hier.

The House of Toby

Ook het laatste hotel doet mij een beetje denken aan ons hotel in Milaan. Het is heel donker en netjes ingedeeld, maar heeft ook weer een hele strakke uitstraling. Ik verlang echt nog steeds naar zo’n douche zoals wij hem in Milaan hadden, wie weet vind je hem wel hier! Een prima hotel, volgens mij, met een beoordeling van 8,3.

Meer informatie en foto’s van The House of Toby, vind je allemaal hier.

En dit waren de acht goedkope hotels in Londen die ik met je wilde delen. Zelf ben ik dus gegaan voor het eerste hotel en dat ga ik ook met eigen ogen ondervinden hoe dit bevalt. Wie weet schrijf ik er tegen die tijd nog een leuke blogpost over of het ook echt de moeite waard was.

Ben jij ooit in Londen geweest?

2 Comments

 • Reply
  Danielle
  oktober 13, 2017 at 07:41

  Wat een leuke tips! Ik vind dat soms best lastig om in het buitenland een goed hotel te vinden.

 • Reply
  Ivon
  oktober 13, 2017 at 18:59

  Ohh, ik krijg van dit artikel helemaal zin om een city tripje naar Londen te boeken!

 • Leave a Reply