Mijn eetpatroon veranderen #2

Gezonde voeding, minder suiker, minder vlees en heel veel fruit en groente. Het roer moet een beetje om, had ik mezelf verteld en dat wil ik graag met jullie delen. Vorige maand begon het proces met gezonder eten en deze maand gaan we verder, maar dan gericht op drankjes. Ik ben totaal geen alcohol fan (en het is ook niet goed voor mij), maar een glaasje prik wil er wel in! Hoe ga ik dit veranderen?

Vorige maand schreef ik mijn eerste blogpost over mijn eetpatroon en voornamelijk over het veranderen van dit eetpatroon. Weg met die snoepjes, weg met de zoetigheid en een stuk gezonder eten. Ik maakte voor mezelf duidelijk wat mijn valkuilen waren wat betreft voeding en suiker was een van die grote valkuilen. Zelfs de grootste! Suiker zit helaas in heel veel dingen en ook in drankjes. Ik drink zelf ontzettend graag thee en overdag op school drink ik altijd water. Niks mis mee, maar in de weekenden wil ik graag toch iets anders drinken en dan vind ik een glaasje frisdrank onwijs lekker. Echter is dit ook een bom aan suiker. Daarom leek het me leuk om deze Low Cal drankjes van AriZona te proberen.

AriZona Iced Tea Low Cal Drankjes

Het meest bekende ijsthee merk in Amerika is toch wel AriZona Iced Tea. Lekkere smaken (apartere smaken zelfs dan andere ijstheemerken) met een leuk design, komen ze nu ook met drie bewustere varianten. Heerlijke ijsthee’s maar dan laag in suikers en slecht 20 kcal per fles! Een leuke bijkomstigheid van een heerlijk drankje, dat hij ook nog laag in kcal is en je er dus ongestoord van kan genieten.

De twee bekende varianten Green Tea Honey en Half & Half zijn nu in de Low Cal varianten uitgebracht, maar daarnaast is er ook een geheel nieuwe smaak: Green Tea Citrus.

Alle drie de drankjes zijn ontzettend lekker en fris en ik vind het echt een feestje om de ijsthee’s op te drinken (en daarnaast is het ook een hele fijne fles om vervolgens mee te nemen gevuld met water!). Het is echt een feestje, maar daarnaast wil ik ze ook niet voor evenveel opdrinken. Dit allebei zorgt ervoor dat je het voor een speciaal moment bewaard en dus minder ervan drinkt, maar op het moment dat je het drinkt, is het ook nog niet eens zo ontzettend slecht.

AriZona Iced Tea is onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn & Jumbo voor €0,99 (500 ml) en €1,79 (1,5 liter) en ik zelf vind het ontzettend lekker om te drinken in de weekenden en avonden. Daarnaast is het gelukkig ook nog laag in calorieën en een fijne afwisseling tussen als het water en thee door.

Wat drink jij in de weekenden en avonden graag?

1 Comment

  • Reply
    Silke
    oktober 16, 2017 at 10:48

    Mmm, ik drink graag Arizona, maar wist niet dat ze bezig waren met het verlagen van de calorieën! Goed om te weten 😉 Liefs!

  • Leave a Reply