Boek review | Bullet journaling: zo doe je dat!

Op Pinterest en Instagram zie ik zo ongelooflijk veel, mooie en organiseerde bullet journals voorbij komen. Ik krijg hier echt de kriebels van (in positieve zin). Het is zo geweldig, die leuke en creatieve wijze om je leven te organiseren, maar buiten dat het een creatieve uiting is, komt er toch nog heel veel bij kijken en daarom is dit boek ook zo geweldig. Dit boek, zowel voor beginners als gevorderden, geeft je handige tips en aanwijzingen aan de hand van illustraties. 

Lona Aalders

Lona Aalders is fotografe, illustratrice en paper lover. Ze woont in een piepklein huisje in Baambrugge, middenin de natuur. Ze eet het liefst taart als ontbijt, droomt van een otter als huisdier en ziet slow living als haar persoonlijke religie. Bullet journaling helpt haar om orde te scheppen en te focussen op de belangrijke dingen des levens. Een creatieve manier om tot rust te komen!

Bullet journaling: zo doe je dat!

Bullet journaling: zo doe je dat! is een inspirerend en praktisch boek om zelf aan de slag te gaan met bullet journaling. Het boek geeft je wegwijs door de verschillende hoofdstukken waar het uit is opgebouwd, namelijk:

 • Wat is een bullet journal?
 • Hoe werkt het?
 • En dan ga je beginnen…
 • Doelen, lijsten & trackers
 • Wat heb je nodig?
 • Hacks, wat zijn dat?
 • Wat doe je met een gemaakte fout?
 • Tot slot: wat extra inspiratie

Het boek is opgebouwd in echt een hele fijne opeenvolging van hoofdstukken. Hoofdstukken waar je echt iets aan hebt, althans ik! Ik had namelijk geen idee wat een bullet journal nou precies inhield, wel een beetje vaag, maar concreet wat het voor mij niet. Aan de hand van duidelijke aanwijzingen en illustraties is het voor mij allemaal duidelijk geworden en lijkt het me heerlijk om hiermee aan de slag te gaan.

Het boek is echt een plaatje om doorheen te bladeren, door de ontzettend inspirerende pagina’s die er stuk voor stuk in staan. Vooraf het hoofdstuk over de foutjes en hoe je daarmee omgaat, heeft echt een plekje in mijn brein opgenomen. Wat een ontzettend handige tips staan er toch in en je ziet er vervolgens helemaal niets meer van.

Ik ben zelf helemaal geinspireerd om aan de slag te gaan met bullet journaling en mijn creatieve ik los te laten in een blanco boek om er vervolgens een waanzinnig gave verzameling van mooie momenten, to do lijstjes en afspraken van te maken!

Ben jij bekend met bullet journaling?

3 Comments

 • Reply
  Dionne
  september 22, 2017 at 10:33

  AAAH! Dat klinkt echt heel goed. Soms ben ik een beetje jaloers op iedereen die het zo mooi en goed invult. Ik ga hem eens opzoeken!

 • Reply
  Forever38.com (Vera)
  september 22, 2017 at 10:54

  Ik heb geen echt bullet journal, maar ik leuk mijn planner wel altijd op met aparte handschriften, plaatjes, quotes, stickers, etc. Een echte bullet journal lijkt me enig, maar helaas heb ik de tijd daar niet voor. Daarom doe ik het maar zo. Ook leuk 🙂

 • Reply
  Marleen
  september 22, 2017 at 21:04

  Ik zie hier zoveel van voorbij komen! Super tof! Ik weet zeker dat het ook iets voor mij is, alleen heb ik het nu zoo druk haha! Maar zeker heerlijk rustgevend om af en toe te doen lijkt me 🙂

 • Leave a Reply