OGX Strength & Body + Bamboo Fiber-Full Shampoo & Conditioner

Voorheen had ik altijd een volle bos haar, helaas is dat steeds minder geworden nu mijn haar wat langer is. De onderste punten werden al heel snel broos en verloren hierdoor ook hun volume. Tijd om dus op zoek te gaan naar een geschikte shampoo en conditioner die mijn haar weer zijn veerkracht terug geven, maar het daarnaast ook verzorgen. Zo kwam ik bij de OGX Strength & Body + Bamboo Fiber-Full shampoo en conditioner uit. Tijd om hem te testen en te reviewen!

Note: Ondertussen is mijn haar een stuk korter geknipt (boblijn) en merk ik dat mijn haar ook een stuk gezonder en voller is. Ik heb ook met mijn korte haar al een paar keer de shampoo en conditioner gebruikt en ik merk dat dit heel erg goed werkt op mijn korte haar. De rest van de review is dus ook geschreven met de bevindingen op kort haar. Mijn bevindingen van deze shampoo en conditioner met lang haar waren ook goed, maar de conditie van mijn haar was op dat moment niet heel geweldig (veel knopen en beschadigde haarpunten), waardoor ik toch niet het optimale uit de producten kon halen.

OGX Strength & Body

Zelf ben ik nog niet zo heel lang bekend met OGX, dit is volgens mij mijn eerste echte ervaringen ermee. Ik kende het merk wel van zien, ik zag het altijd staan in de drogisterijen met een hele luxe salon-uitstraling en dat vind ik zelf heel prettig om te zien. Het merk is erg ingrediënt-bewust, je vindt dan ook geen parabenen of SLS in de producten van OGX. Daarnaast zijn de producten niet getest op dieren en zijn de verpakkingen van gerecycled materiaal.

OGX Strength & Body + Bamboo Fiber-Full haarverzorgingslijn is ook gebaseerd op bewuste ingrediëntkeuzes. Zo hebben ze de volledige vezels van de bamboe plant gebruikt, zodat er mee frictie ontstaat in het haar, waardoor dit ervoor zorgt dat het haar voller lijkt. Dit zorgt er onder andere voor dat het haar niet zo slap op het hoofd ligt en dus veel meer tot zijn recht komt. Daarnaast zorgen de producten ervoor dat de elasticiteit wordt verbetert, haarbreuk wordt voorkomen en het haar sterker wordt.

OGX Strength & Body + Bamboo Fiber-Full Shampoo

Ik was zelf mijn haar eens in de drie dagen (soms zit er wat langer tussen en soms wat korter) en dit werkt voor mijn haar prima. Hierin is het wel belangrijk dat je goed naar jouw haar kijkt, de een zweert erbij om elke dag zijn of haar haar te wassen en de ander kan juist nog veel langer verder zonder het te wassen. Dit is heel erg afhankelijk van het haartype en daarnaast ook wat een shampoo voor jou haar doet.

De shampoo heeft een heerlijke geur en daarnaast een groene kleur, het is een heerlijke substantie om je haar mee te wassen en zorgt voor een fris gevoel. De shampoo schuimt goed en ik heb hier zelfs maar een klein beetje shampoo van nodig om mijn volledig haar mee te wassen en schoon mee te krijgen.

OGX Strength & Body + Bamboo Fiber-Full Conditioner

Voor mijn haar is het heel belangrijk om een conditioner te gebruiken. Toen het haar nog een stuk langer was, was het echt een must. Ik kon mijn haar anders totaal niet door borstelen door de grote knopen in mijn haar. Nu mijn haar wat korter is, gaat dit al stukke makkelijk, maar toch vind ik het fijn om in de punten een conditioner te gebruiken voor de extra verzorging en de doorkambaarheid van mijn haar. Daarnaast zorgt een conditioner er ook altijd voor dat mijn haar niet pluist en is het in de winter ook minder statisch.

Ook de conditioner heeft een groene kleur en een heerlijke geur. Het voelt net alsof ik in een tropisch regenwoud verblijf. Een heerlijke, frisse geur. De conditioner laat zich heel gemakkelijk door mijn haar verdelen en maakt het absoluut niet zwaar, maar geeft wel de verzorging en zorgt ervoor dat ik er gemakkelijk doorheen kom na het wassen met de borstel.

Beide producten bevallen mij heel goed en samen zorgt het voor een mooie volle bos haar die goed verzorgt is, flexibel is, maar toch ook de veerkracht heeft. Een goede combinatie voor op mijn haar en de geur is echt heerlijk. De geur is niet te overheersend, maar je haar ruikt wel dagenlang lekker. Naast de shampoo en de conditioner bevat de lijn ook nog een Thickening Root Booster, deze heb ik zelf niet geprobeerd, maar met deze twee producten gaat het mijn haar al heel goed af.

De OGX Strength & Body + Bamboo Fiber-Full shampoo en conditioner kosten €10,99 per stuk (385 ml) en zijn verkrijgbaar bij onder andere Kruidvat, Trekpleister, DA, DIO.

2 Comments

 • Reply
  Eveline Fleur
  september 22, 2017 at 15:47

  Klinkt heerlijk! De root booster maakte me overigens ook wel nieuwsgierig. 😉

 • Reply
  OGX Pink Sugar Plum Shampoo & Conditioner | Limited Edition - Suzanne Elisa
  november 4, 2017 at 06:00

  […] tijdje terug heb ik de eerste kennismaking gehad met OGX en toen vertelde ik je wat ik van deze shampoo vond. Sindsdien ben ik verrast en ben ik helemaal om en nu ga ik mijn […]

 • Leave a Reply