12 reizen die ik nog zou willen maken

Ik was nog niet thuis van mijn citytrip en ik was alweer aan het fantaseren waar ik de volgende vakantie graag door zou willen brengen. Misschien weer naar Parijs, de stad van de liefde of een tripje naar Zweden. In ieder geval genoeg plekken waar ik nog heen zou willen, tijd om die eens met je te delen! 

Uiteindelijk zijn het twaalf reizen geworden die ik nog graag zou willen maken, waarschijnlijk komen er nog wel meer reizen bij die ik zou willen maken of plekken die ik zou willen bezoeken. Het zijn voornamelijk steden waar ik nog heel zou willen, maar ook een aantal landen (waarvan ik graag delen wil zien, maar nog niet zo goed weet wat) en een aantal eilanden waar ik graag heen zou willen.

Londen

Aller eerst Londen en ik hoop hier zo snel een einde aan te kunnen maken en deze van mijn bucketlist af te kunnen strepen. Deze staat er al zo ontzettend lang op en het liefst ga ik deze citytrip samen met mijn moeder doen dit najaar. Samen shoppen, gezellig rondkijken, wandelen, eten, theetjes drinken, samen kletsen. Deze reis moet er echt komen.

Åland eilanden

Als tweede en dit komt voornamelijk door de blogpost van Explorista zijn de Åland eilanden. Dit is een groep eilanden die tussen Finland en Zweden liggen. Het is echt net een sprookje als je de foto’s ziet en bedragen zit je ongeveer hetzelfde als in Nederland, maar het is er zo rustig en mooi! Helaas is het wel wat moeilijker om er te komen en dit maakt de reis dan ook iets duurder, maar wel ontzettend leuk, denk ik, voor een à twee dagen. Benieuwd geworden, kijk dan zeker even de blogpost van Explorista voor foto’s en bezienswaardigheden!

Kopenhagen

Next one, Kopenhagen! Misschien wat prijzig, maar het lijkt me ontzettend leuk om daar een keer te zijn geweest! Alleen al die gekleurde huisjes, ik moet denk ik van elke kleur wel een foto hebben! Daarnaast ben ik ook heel erg benieuwd naar het winkelgebied Strøget, hier moet je als vrouw toch zijn geweest tijdens zo’n tripje! En daarnaast het heerlijk genieten van het moment dat je ergens anders bent. Ik wil hier graag heen!

Formentera

Ik wil hier echt naar toe als ik de foto’s googlen. De mooie witte stranden, de blauwe zee, de blauwe lucht. Formentera is het kleinste bewoonde eiland van de Balearen. Het is het kleine zusje van Ibiza en is zo’n 19 km lang! Ondanks dat het een stuk kleiner is dan Ibiza, moet het een hele fijne, ontspannen sfeer hebben. Vanuit Ibiza ben je met een boot binnen 35 minuten op dit eiland en dus ideaal om te combineren met een tripje Ibiza! Ik zie me hier al een zomer doorbrengen in bikini!

Helsinki

Een  super veilige en leuke stad waar de haven centraal staat. Wij hebben thuis met het gezin verschillende vakanties gehad aan de Côte d’Azur en hier moesten we ook elke haven gezien hebben. Het zit er bij mij dus een beetje in dat ik op vakantie een haven moet zien, haha! Voor de rest zijn er ook prachtige kerken te zien en  heerlijk eten! Daarnaast is het ook handig dat heel veel mensen hier Engels praten.

Vancouver

Canada en dan ook nog de hipste stad van Canada is mij verteld. Vancouver ligt tussen de bergen en de zee en is dus helemaal één met de natuur. Voor ons Nederlanders ligt het wel een heel eind weg, ruim 7700 kilometer! Vancouver is nog een vrij jonge stad en daarnaast heeft het een prachtige skyline van hoge gebouwen! Wil ik dus een flink bedrag uitgeven aan een reis, dan wordt het deze!

Majorca

Majorca is het grootste eiland van de Gymnesiae en de Balearen en behoort tot Spanje. Majorca is een echte toeristenplek en daar worden ook de meeste inkomsten uit geworven, maar de binnenstad heeft nog wel zijn eigen karakter weten te behouden. Het is een ideale vakantie voor zon, zee en strand en daarnaast ook niet heel ver van huis. Een hele leuke plek om even tot rust te komen en te genieten van het strand en een geluk voor de mannen die niet van shoppen houden, je hebt hier winkeltjes waar je je dagelijkse boodschappen kan doen, maar verder niet zo heel veel meer.

Singapore

Misschien is Singapore wel de schoonste stad van de wereld, de boetes van een peuk op straat gooien of eten in de metro zijn namelijk behoorlijk hoog en dit is hier ook gewoon not done. Singapore bestaat uit heel veel leuke bezienswaardigheden en met slecht weer kun je altijd nog de vele moderne winkelcentra in gaan die er in Singapore t vinden zijn. Ik ben al helemaal klaar voor die 13 uurtjes vliegen naar Singapore!

Hong Kong

Nu ik deze blogpost aan het schrijven ben en net bezig ben met mijn stukje over Hong Kong, hoor ik allemaal nieuws over Hong Kong en een tyfoon. Voorlopig zullen we deze reis dus nog maar even niet maken, maar het is wel iets wat ik heel graag zou willen doen. Hong Kong is een combinatie van Chinese tradities met westers kapitalisme. Weer opnieuw iets magisch, iets wat je gezien moet hebben en iets wat je hier in Nederland (of in Europa) niet zo snel tegen zult komen. Daarnaast kent Hong Kong ook 262 eilanden, dit wist ik voorheen helemaal niet. Ideaal om dus te combineren met je reis naar de drukte van Hong Kong en daarnaast ook de rust van de (sommige onbewoonde) eilanden.

IJsland

Eerlijk gezegd weet ik niet waarom IJsland op dit lijstje staat, ik heb er namelijk geen idee van hoe ik me dit moet voorstellen of waarom ik er zo graag heen wil. Het lijkt me een fantastische, indrukwekkende en heerlijke plek om eens te zijn geweest en te genieten van de rust en de mooie dingen die je daar allemaal tegenkomt.

New York

Dit is denk ik toch een droom van iedereen om een keer naar New York te gaan. Ik weet dat mijn ouders hier over twee jaar heel willen gaan en ik ben zo jaloers! Ik zou zelf die reis namelijk ook heel graag willen maken, maar eerst nog even flink sparen. Lijkt me gewoon magisch om daar heen te gaan en nu ik ook niet meer kan zeggen dat ik vliegen en vind, waarom dan niet, toch? Central park, Times Square, het Vrijheidsbeeld en heerlijk eten en shoppen!

Ibiza

Eigenlijk hetzelfde verhaal als Formentera, ik zou nog hier gewoon heel graag heen willen en een combinatie van deze twee eilanden is toch super leuk voor een vakantie! Gewoon de heerlijke cultuur van rustig aan, lekker luieren aan het mooie strand met een cocktail in je hand. Wie wil dit nou niet? Ik vind het heerlijk om een stad te bezoeken, maar lekker luieren aan het strand met een boek erbij, is ook wel iets voor mij!

2 Comments

 • Reply
  Mike
  september 20, 2017 at 13:39

  Wat een leuk lijstje. Ik vraag me alleen af, ik zie vier landen uit scandinavië ertussen staan. Ik mis eigenlijk Noorwegen. Of ben je hier al eens eerder geweest?

 • Reply
  Joyce rdt
  september 24, 2017 at 18:28

  Wat een heerlijk lijstje! IJsland staat ook heel hoog op mijn lijstje, lijkt me zo mooi! Liefs.x

 • Leave a Reply