Een nieuwe MAC lipstick! (en twee dupes!)

Het is echt al een hele tijd geleden dat ik echt een lipstick review heb gedaan, dit wordt steeds minder gedaan op blogs, maar ik vond het nu echt de moeite waard, want ik heb weer een nieuwe MAC lipstick! Dit keer is het een matte lipstick, genaamd Mehr. Een hele mooie lipstick en daarnaast heb ik ook nog een leuke dupe voor je! 

MAC Mehr is een matte lipstick uit het vaste assortiment en het is een hele mooie neutrale bruin/roze kleur, waar ik zelf dol op ben! Ik heb zelf meerdere van dit soort bruin/roze tinten in mijn stash, waaronder ook MAC Brave (deze is alleen een stuk koeler dan MAC Mehr), maar ook nog twee dupes!

Een echte bruin/roze lipstick die eigenlijk iedereen goed staat. Het is een neutrale kleur, niet perse koel of warm en daarom is hij ideaal om cadeau te doen of als je op safe wilt spelen met je lipkleur. Voor mij is het wel een kleur die iets meer van mijn lippen af springt dan bijvoorbeeld MAC Brave. MAC Brave is een iets lichtere kleur en past daarom beter bij mijn lichte huidskleur als nude, Mehr is daarentegen iets donkerder en valt dus bij meer op als ‘je draagt echt een lipstick op het moment-nude’.

Nadat Mehr aan mijn stash had toegevoegd, kwam ik twee dupes tegen die echt sprekend lijken op MAC Mehr! Een budget variant en een vergelijkbaar in prijs met de lipstick van MAC. Aller eerst lijkt de Rouge Cream Lipstick van Sephora in R61 Lucky One er ontzettend veel op, alleen verschilt deze in de finish met Mehr. De lipstick van Sephora heeft namelijk een klein glansje erin en Mehr is volledig matt. De ultra matte lipstick van Trend It Up in de kleur 010 lijkt er ook heel erg veel op! Dit is ook een matte lipstick (vergelijkbaar met de structuur van Mehr), maar is net (echt nihil) een beetje koeler dan Mehr. Alle drie dus net ietsjes anders, maar wel heel erg mooi voor alledaags op de lippen.

Ondanks dat de twee lipsticks er heel veel op lijken, vind ik de matte formule van MAC toch wel een van de fijnste. De lipstick blijft zo goed als de hele dag mooi op de lippen en je merkt dat het hele mooie kwaliteit is bij het aanbrengen en de textuur op de lippen.

MAC is verkrijgbaar bij bepaalde Douglas filialen en bij de MAC Counter of online. Een matte lipstick van MAC kost €19,50.

1 Comment

  • Reply
    Daphne
    september 15, 2017 at 11:57

    Mehr is echt mijn absolute MAC favoriet; ik moet ‘m eigenlijk weer eens opnieuw kopen want hij begint ernstig op te raken! Maaar fijn ook dat je die dupes even vermeldt <3

  • Leave a Reply