Inspirerend boek voor perfectionisten

Wellicht ben jij net zo’n perfectionist als ik. Iemand die alles op orde wil hebben, geen genoegen neemt met een half opgeruimde kamer of een 6 voor een toets. Na het lezen van dit boek heb je echter misschien iets meer vrede met genoeg is genoeg. Het slaat namelijk nergens op om steeds maar door te willen gaan voor het beste, al is het wel heel mooi achteraf. Lagom, de Zweedse kunst van een leven in balans, want goed is goed. 

Lagom

Lagom is de Scandinavische lifestyle-trend waar je dit najaar waarschijnlijk nog wel meer over gaat horen. Als je spreekt over Lagom, spreek je over een leven in balans en alles wat hierbij hoort. Lagom betekent in die zin dan ook ‘niet te veel, niet te weinig, precies goed’. Als je dit vervolgens toepast in jouw leven, heb je en mooie balans tussen werk, school en privé, heb je genoeg momenten voor jezelf en ben je een veel gelukkiger persoon.

Lagom kun je betrekken op verschillende levensdomeinen, namelijk interieur en design (de mooie Scandinavische clean rooms), mode, vrije tijd, eten en drinken, relaties, werk en een betere wereld. Dit klinkt als muziek in de oren, dit willen we toch allemaal! Ikzelf werd in ieder geval heel erg benieuwd naar het boek, want hoe kun je dit toepassen in je leven en vervolgens een veel gelukkiger mens zijn en toch alles goed doen.

Lianne Dunne

Lianne Dunne is de vrouw achter dit boek en zij leeft haar leven op een lagom manier. Ze is geboren in Zweden en schreef rond haar vijftiende al voor de lokale krant. Jaren later vertrok ze naar Ierland en heeft daar haar studie Journalistiek gevolgd. Op dit moment woont ze in Dublin en schrijft ze voor verschillende Ierse nieuwsbladen over moederschap, vrouwenrechten (een echte feminist), maar daarnaast ook over Scandinavische cultuur en trends. Een druk bestaan kun je dus wel zeggen en daarom komt Lagom zo van pas.

Zelf heeft het boek mij echt geholpen, althans voor hoe ver dat kan als je een echte perfectionist bent. Ik ben me in ieder geval veel bewuster van het feit dat me-time zo ontzettend belangrijk is! Ik hou altijd al een planner bij en ik ben nu ook echt me-time aan het inplannen in mijn planner. Gewoon iets wat op het to do lijstje staat, dus een momentje voor een maskertje, nagels lakken of uitgebreid in bad zijn heel belangrijk en worden gewoon ingepland. Zo vergeet je het ook nooit en maak je echt tijd voor jezelf vrij.

Daarnaast heb ik nog veel meer dingen geleerd van het boek, maar ook een beetje van de Zweedse cultuur en zo ben ik ook wel een beetje benieuwd geworden naar Zweden! Echt een heel leuk en interessant boek en door de illustraties in het boek, leest het ook heel makkelijk weg!

Ben jij je bewust van het effect van me-time?

2 Comments

 • Reply
  Jessica J.
  september 13, 2017 at 09:30

  Ik heb mijn hart verloren aan Zweden. 🙂 Dit lijkt me een erg mooi boek. Ik zet het op m’n lijstje!

 • Reply
  Saskia
  september 13, 2017 at 21:23

  Lijkt me een heel tof boek!

 • Leave a Reply