Een groente pasta met courgette

Ik hoor het mijn vriend alweer zeggen als ik roep dat ik vanavond pasta eet, ‘Pasta is niet gezond!’. Deze gelukkig wel! Je hebt het idee dat je pasta eet, zo ziet er ook uit en het is super gezond. Groente speelt hier de overhand en jij hebt het idee dat je een pasta naar binnen werkt. Ook een ideaal recept dus als kinderen niet willen eten!  

Zelf kwam ik de spaghetti van courgette kant en klaar tegen bij de Albert Heijn en heb ik zelf dus geen werk gehad met het maken van de spaghetti en heb ik het alleen maar hoeven op te warmen en de rest (de overige groente en gehakt) moeten maken. We zijn, nadat we het gegeten hadden en het was goed gekeurd, meteen gaan kijken bij de Blokker voor een spaghetti maker, zodat we volgende keer zelf de spaghetti konden maken van een courgette.

Wat heb je nodig:

 • Courgette (of kant en klare courgette spaghetti)
 • Basilicum (klein gesneden)
 • Cherrytomaten
 • Paprika (bij voorkeur geel en rood)
 • 200 gram Runder- / half of half gehakt
 • 1 teen knoflook, geperst
 • Pastasaus (wij gebruikten tomatensaus met basilicum)
 • Olie (om in te bakken)

Zo maak je het

1. Verwarm twee eetlepels olie in een wokpan en wok vervolgens de geperste knoflook. Voeg vervolgens het gehakt toe en zorg dat deze in kleine stukjes gewokt wordt.

2. Snijd in tussentijd de cherrytomaten in tweeën en snijdt de paprika in kleine stukjes. Voeg de cherrytomaten als eerste toe (op het moment dat het gehakt gaar is) en laat deze zacht worden en even goed wokken. Voeg later de paprika toe en wok deze ook goed.

3. Voeg vervolgens de pastasaus toe, deze kies je naar eigen voorkeur, zelf hebben wij gekozen voor een pastasaus met basilicum, maar dit is helemaal aan jou. Je kunt zelf namelijk bij een andere pastasaus ook nog basilicum toevoegen, dit is ook echt een aanrader! Laat de pastasaus even goed warm worden.

4. Nu is het moment om de courgette spaghetti aan te zetten. Dit is het moment waar je ook zeker bij moet blijven. Kookt de spaghetti te lang, dan is het direct snot en dit moment is heel snel. Doe een klein beetje water in de pan met de courgette en zet dit op het vuur. Op het moment dat het water een begint te schuimen / koken, is het vaak al tijd om het vuur uit te zetten en het water af te gieten en dan is het al klaar. Schep de spaghetti op een bord en doe vervolgens het sausje met gehakt en groente erbij en garneer eventueel nog met basilicum.

Een heerlijke en gezonde pasta! Ik heb wel ontdekt dat het super makkelijk is om dit te maken (zeker omdat wij de spaghetti kant en klaar gekocht hebben de eerste keer) en je hebt een gezonde maaltijd in een mum van tijd op tafel staan. Maar zo probeer je wel van alles uit als je al voorbereiden dingen uit de winkel meeneemt en hoef je niet alle tools al in huis te halen. De volgende keer zal ik de spaghetti helemaal zelf maken met een courgette.

Heb jij weleens courgette spaghetti geprobeerd?

1 Comment

 • Reply
  Jessica J.
  september 12, 2017 at 11:29

  Ik heb die courgettepasta ook weleens kant-en-klaar gekocht bij Albert Heijn! Ik moet me ook maar eens zo’n spiraalsnijder aanschaffen. Op termijn is dat veel goedkoper!

 • Leave a Reply