Bucketlist | Opleiding afgerond, voor het eerst vliegen & Efteling

In de afgelopen maanden ben ik onbewust bezig geweest met het afwerken van een aantal items op mijn bucketlist. Zo heb ik mijn opleiding afgerond, heb ik voor het eerst (dat ik het bewust meemaak) gevlogen en ben ik mijn grote liefde naar de Efteling geweest. Allemaal super leuke en fijne dingen waar ik het vandaag met je over wil hebben in deze blogpost, want ik heb ze nu mogen afstrepen van mijn bucketlist! 

Diploma Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen behalen

Het eerste bucketlist item wat ik weg mocht strepen, was het behalen van mijn diploma. Dit gebeurde op 3 juli 2017, nu ruim 2 maanden geleden. Iets waar ik drie jaar aan heb gewerkt en wat ik van mezelf moest afronden, ik had namelijk hiervoor nog helemaal geen diploma! Voor mij dus een speciaal moment, mijn aller eerste diploma van een studie en ik hoop dat ik er over vier jaar opnieuw een in handen mag nemen. Begin dit jaar streepte ik namelijk ook al iets van mijn bucketlist af wat hier mee te maken had, namelijk mijzelf inschrijven voor een hbo studie en daar ben ik nu al ruim een week mee bezig.

Een pretpark bezoeken met geliefde

Een item wat op mijn bucketlist stond, was het bezoeken van een pretpark. Iets wat ik al meerdere keren heb gedaan, maar het bezoeken van een pretpark met mijn lieve vriend stond er nu ook op. Dit moest toch ook gebeuren, het kan niet zo zijn dat je dit nooit samen doet. 16 juli was in ieder geval voor mij de eerste keer en gingen mijn vriend, mijn ouders, mijn zusje en ik met z’n vijfjes naar de Efteling. Super gezellig! Heel erg leuk om dit een keer zo met z’n allen te doen en het is me goed bevallen, dus de volgende keer wij met z’n tweetjes misschien wel!

Voor het eerst bewust vliegen meemaken

En daarnaast, ik heb het al vaker genoemd in mijn travel diary, maar ik heb voor het eerst gevlogen! Op 30 juli dit jaar vlogen mijn vriend en ik naar Praag. En vervolgens naar Milaan en vervolgens weer naar Eindhoven. De vlucht naar Praag was de vlucht die ik voor het eerst bewust heb meegemaakt en ik moet zeggen dat ik het toch wel spannend vond! Ik heb al eerder gevlogen, maar toen was ik 1,5 jaar en daar weet ik dus helemaal niets van, dit was dus voor mij de eerste echte keer vliegen. Het werd ook meteen 10 x spannender gemaakt door mijn vriend met allemaal rare verhalen en ‘oh, we zitten achterin, de dan hebben we de meeste overlevingskans’-bemoedigingen en daarnaast hadden we ook nog onweer tijdens de vlucht! Maar we hebben het overleefd en de tweede en derde keer had ik zelfs zin in het vliegen!

Aan het eind van dit jaar hoop ik mijn 5e blogverjaardag te vieren, want op 5 december (yeah, I know, wat een datum!) bestaat de blog alweer vijf jaar! Daarnaast hoop ik aan het eind van dit jaar naar Londen te zijn geweest samen met mijn moeder! Wie weet mag ik je aan het eind van 2017 nog een leuke bucketlist update geven en met trots vertellen dat ook deze twee items afgestreept zijn! 

Wat staat er op jouw bucketlist?

2 Comments

 • Reply
  Jessica J.
  september 9, 2017 at 15:05

  Door een onweer gevlogen?! Ik zou misschien toch een beetje bang zijn. Ik ben al niet op m’n gemak bij een beetje turbulentie. O:-)
  Tof! Ik hoop dit jaar ook naar Londen te gaan. Ik ben er nog nooit geweest.

 • Reply
  heidi
  september 11, 2017 at 18:21

  Wat leuk… een super dikke proficiat meid.
  Is altijd super leuk als je met je geliefde naar de Efteling zij geweest.

 • Leave a Reply