Ons verblijf in Milaan

Ondertussen zit al ruim een week op school en heb ik hopelijk mijn weg al weer gevonden in het studeren en dit combineren met mijn blog. Er zullen waarschijnlijk nog wel blogpost komen die hier mee te maken hebben, maar nu wil ik nog even genieten van de vakantie die we hebben gehad en hier nog even op terug blikken met je. Wij hadden in Milaan namelijk een fijn verblijf en een verblijf wat ik je zeker aanraad en daarom deze blogpost. Benieuwd waar wij verbleven en hoe het voor ons was, kijk dan even verder. 

Het verblijf

Wij verbleven gedurende vijf dagen in Hotel San Francisco in Milaan en dit is ons aardig goed bevallen. Je kunt bij het hotel vanaf 14.00 uur inchecken. Wij waren zelf rond 12.30 uur bij het hotel en toen konden we nog niet inchecken. We hebben toen aller eerst uitleg gekregen over het openbaar vervoer en hebben onze koffers daar achter gelaten en zijn toen ergens in de buurt wat gaan eten. Daarna kwamen we terug en toen waren ze met een gedeelte van de kamer al klaar, maar nog niet op de bovenste verdieping van het hotel. Ze zijn toen tegen ons of we nog even een kwartiertje tot halfuurtje wilden wachten, zodat we op de bovenste verdieping een kamer hadden. We hebben dit gedaan, omdat ons verteld werd dat we dan geen last hadden van lawaai en het is wel echt de moeite waard.

Wij sliepen uiteindelijk op de derde (bovenste) verdieping en wij hadden van onze verdieping volgens mij wel de mooiste kamer! We hebben wat naar binnen gegeurd als ze de kamers aan het poetsen waren en de deuren open stonden! Je kunt dus het beste eventjes wachten en dan heb je een hele goede kamer.

Het hotel was gelukkig voorzien van airco en dat was ook wel echt nodig. We hadden daarnaast een lekker bed (heel belangrijk!), een ruime badkamer met discodouche, een televisie, gratis wifi en een kleine koelkast. De koelkast deed het niet heel erg goed, maar als je er ‘s nachts wat in legde, dan was het de volgende dag vaak wel koud. De airco was heel prettig, want anders was het niet uit te houden en wij hebben hem echt tot de max gebruikt! Voor de rest zagen de kamers er netjes uit, echt niets van op aan te merken en daarnaast werd er ook elke dag schoongemaakt. Wel waren de kamers op de bovenste verdieping pas rond 15.00 uur klaar, dus wij hebben wel ooit moeten wachten op het moment dat we een siësta gingen houden.

Het ontbijt was in het hotel gewoon goed. We werden vriendelijk geholpen en je had genoeg keus om te ontbijten. Zo hadden we gebakken eieren, verschillende soorten beleg, broodjes, croissantjes, brood, yoghurt en muesli. Gewoon een goed ontbijt om je dag mee te beginnen. Ik vind het sowieso altijd prettig om ontbijt te hebben bij je hotel, dan begin je de dag gewoon goed en hoef je in de ochtend niet op zoek te gaan naar een plek waar je iets kunt eten.

Toen we het hotel na vijf dagen verlieten, konden we de koffers ook nog gewoon laten staan en deze hebben we toen later opgehaald. Wat ook wel prettig was trouwens, je moet om 11.00 uur uitchecken. Het ontbijt is tot 10.00 uur en daarna heb je dus zeker nog een uur om je spullen te pakken en om rustig het hotel te verlaten. Houdt er trouwens wel rekening mee dat je bij het uitchecken nog toeristenbelasting moet betalen, als je dit nog niet hebt gedaan bij het boeken. Dit was niet heel veel, je betaalt maar een paar euro per dag per persoon.

Bereikbaarheid vliegveld

Wij zijn vanuit Praag door gevlogen naar Milaan, naar Airport Bergamo. Dit is een vliegveld voor budget vliegtuigmaatschappijen en zo vlogen wij zelf met Ryanair en de officiële naam van het vliegveld is Orio al Serio. Wij kwamen zelf rond het middaguur aan in Milaan en zijn toen vanuit het vliegveld met shuttle bussen naar het centraal station gebracht. De shuttle bussen rijden elk halfuur naar het station en daarnaast ook vanuit het station weer naar het vliegveld en dit is ideaal. Wij betaalden €5,00 per persoon voor de bus en je bent binnen 45 minuten tot één uur op het station.

Vanuit het station waren er voor ons twee opties om bij het hotel te komen. Aller eerst met het openbaar vervoer en daarnaast ook lopend. Wij hebben ervoor gekozen om te lopen en dit was zo’n 25 minuten lopen en dat is eigenlijk prima te doen. De terugweg hebben we namelijk precies hetzelfde gedaan en je bent er eigenlijk zo! Voor ons was dit wel ideaal, dat we gewoon vanuit het vliegveld met de shuttle bus zo dicht bij ons hotel konden komen en zo heb je ook geen gedoe met taxi’s of transfers vanuit het hotel, want daar betaal je vaak veel te veel voor.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Milaan was heel goed. Ik heb het hier al even kort over gehad in mijn Milaan Reisgids, maar nog niet specifiek vanuit het hotel. Wij hadden drie metrostations dicht in de buurt van het hotel zitten en zelf maakten we telkens gebruik van Metrostation Loreto. Deze dat op 0,5 km van het hotel af en zo was je binnen no time in het echte centrum. Je kunt in het metrostation zelf via een automaat een ticket kopen en je kunt hier een ticket kopen voor het aantal ritten dat je van plan bent te maken. Ik dacht dat je een ticket kon kopen voor een dag, een rit, twee ritten, vier ritten en volgens mij was het hoogste tien ritten. De metro gebruiken is gewoon super handig, want je kunt heel gemakkelijk en snel op verschillende plekken komen en onder de grond is het gelukkig ook een stuk minder warm dan in een stikhete bus.

Dit was alles over ons verblijf in Milaan in Hotel San Francisco. Een goed verblijf, niets over op aan te merken en ideaal om vanuit daar de stad in te gaan.

1 Comment

  • Reply
    Jessica J.
    september 11, 2017 at 13:10

    Goed geregeld, de Milanese metro! Wij verbleven in het Hilton Garden Inn, op een goed metrokwartier van de Duomo. Geweldige verbindingen en inderdaad erg gemakkelijk. Het wijst zichzelf uit.

  • Leave a Reply