Milaan reisgids

Afgelopen zomer was voor mij de eerste keer Praag, maar daarnaast ook de eerste keer Milaan en wellicht niet de laatste keer dat ik deze geweldige stad bezoek. Milaan is mij heel goed bevallen, al waren de temperaturen ietsjes aan de té hoge kant, maar ik heb er alsnog heel veel gezien en daarnaast wil ik er daar een aantal met je delen. Mijn absolute aanraders en een aantal leuke tips!

In de afgelopen weken zijn de vakantieverslagen online gekomen op de blog en daarin heb ik verteld wat we per dag hebben gedaan en gezien. Hier geef ik je een beetje een kijkje in de vakantie die we hebben gehad en hoe onze dagen er uit zagen. Ben je daar benieuwd naar, kijk dan zeker even de travel diary’s terug om dit allemaal te lezen.

De metro in Milaan

Zelf hebben wij in Milaan heel veel met de metro gedaan en dat is toch echt een aanrader. Wij zaten niet heel ver van het centrum af, maar het was ideaal om de metro in te stappen en binnen no time zit je echt midden in het centrum. Ook zeker in de zomer is dit een moment om even af te koelen en tot rust te komen door alle drukte midden in de stad. Wij hadden ons alleen vergist op het moment dat wij een ticket kochten voor de trein, op een of andere manier dachten wij dat we een ticket hadden voor vier dagen, maar dit is voor vier ritten. Houdt hier dus goed rekening mee en tel het dus ook echt uit voor jezelf. Qua prijs vonden wij het zelf wel meevallen, in Praag was het nog goedkoper, maar daar was alles stukken goedkoper.

Duomo

De eerste dag dat we in Milaan aan kwamen, zijn we naar Duomo gegaan. Dit is het plein waar Milaan om bekend staat en midden op dit plein staat de prachtige kathedraal. Om Duomo heen heb je winkelstraten en twee grote warenhuizen. Een berg aan luxe kom je hier tegen en ook heel veel toeristen. Je ziet hier iedereen foto’s maken van de kathedraal en het uitzicht wat je vanaf het plein naar verschillende punten hebt. Ik zelf heb hier natuurlijk ook mijn fotomomentjes genomen om te poseren voor de kathedraal, maar ook van een afstandje (op aanraden van mijn vriend) een prachtige foto gemaakt van de kathedraal met daarvoor de palmbomen. Super mooi. Echt een aanrader om te gaan kijken. Let wel op als je op het plein staat, er lopen heel veel getinte mannen rond die iets van je willen. Ik hield ook continu heel goed mijn tas in de gaten, ’cause you never know.

Warenhuizen en winkelen

Milaan staat bekend om de luxe en de goedgekleden vrouwen (en mannen). Ik heb mijn ogen echt uitgekeken naar alle prachtige designer  tassen, schoenen en perfecte make-up. Echt heel leuk om te zien! Wil je zelf misschien ook een fortuin uitgeven aan al deze luxe, dan ben je in Milaan op het juiste adres. Zo moet je sowieso even gekeken hebben bij Corso Vittorio Emanuele II, want hier vind je alle designer merken en keek ik mijn ogen echt uit. Je hoeft niets te kopen, maar de sfeer die hier hangt is heel erg leuk om even te proeven. Daarnaast is La Rinascente binnen ook een aanrader om even te gaan kijken. Hier vind je merken die iets toegankelijker zijn om te gaan shoppen en geef je net iets minder geld uit, maar alsnog zijn het merken waar je U tegen zegt. Rondom Duomo heb je heel veel winkelstraten, waar je de betaalbare merken hebt zitten, zoals H&M, ZARA, Pull & Bear en noem maar op. Ook heel leuk om even te shoppen, want de mode is hier in Milaan toch anders.

Voordat wij deze citytrip gingen maken, is er mij verteld dat we zeker naar OVS moesten en dat ga ik ook jullie nu vertellen. Wil je goedkoop shoppen dan is het een goed idee om naar OVS te gaan. Deze zit op meerdere plekken in Milaan, dus kijk even op je Google Maps als je wilt weten waar deze zit en neem even een kijkje. Je hebt hier kleren voor zowel mannen, vrouwen als kinderen en daarnaast ook cosmetica. Heel leuk om dus een keer te kijken.

Brera

Daarnaast is Brera ook een hele leuke plek om even te ontsnappen aan de drukte. Brera moet je echt zijn voor de verschillende restaurantjes en de rust. Wij zijn hier vanaf het centraal station naar toe gelopen en het is een artistieke wijk, waar je heel veel verschillende mensen, leuke plekjes en artistieke dingen tegen komt. Ook vind je hier leuke boetiekjes om even te gaan kijken en sowieso de mensen in Milaan zijn zo aardig! Ook als je ergens gaat eten, ze willen je allemaal helpen en denken ook echt met je mee. Zelf zijn wij hier later op de dag heen gegaan, ik denk rond een uur of 6/7 en ik raad je echt aan om hier eerder heen te gaan, want dan is het nog veel levendiger en kun je ook echt gaan kijken bij de boetiekjes.

Parco Sempione

Parco Sempione is een heel leuk park waar je op een dag heen kunt gaan als je niet zo goed weet wat je moet, je even wilt relaxen of dat het misschien te warm is om echt te stad in te gaan. Voor ons was het zelfs te warm om eigenlijk dit park in te gaan, maar wel heel erg leuk en toch hebben we er een hele tijd rond gelopen. In dit park is er namelijk van alles te zien. Je ziet mensen rustig op een bankje zitten of in het gras liggen met een boek, je ziet toeristen foto’s maken en genieten en genieten van de dingen die er allemaal te zien zijn, maar daarnaast zie je ook mensen die een stuk actiever zijn en die zijn aan het sporten. Je ziet in het park allemaal oude gebouwen, welke heel leuk zijn om te bekijken. Zo hebben we een kijkje genomen bij Arco Della Pace, bij Arena Civica en van een afstandje gekeken naar Castello Sforzesco. Echt de moeite waard om ook te gaan kijken!

Er is zoveel te zien in Milaan en het leukste is om het allemaal zelf te gaan ontdekken. Ik had zelf heel veel van tevoren op gezocht op internet en gevraagd bij mensen die in Milaan waren geweest, maar het zelf allemaal bekijken en ontdekken, is veel en veel leuker! Milaan is echt de moeite waard!

Ben jij ooit in Milaan geweest?

3 Comments

 • Reply
  Lyanne
  september 1, 2017 at 09:46

  Je hoort zoveel verschillende verhalen over Milaan: dat het tegenvalt en dat je er alleen maar kunt winkelen bij dure winkels etc. Ik ben er daardoor nog nooit geweest, maar als ik dit zo lees word ik wel enthousiast. Zulke mooie foto’s en er is veel meer te zien volgens mij dan alleen de winkels. 🙂

 • Reply
  Jessica J.
  september 1, 2017 at 11:14

  Ahh, ik wil terug naar Milaan! Goede tips die je geeft. De metro is inderdaad erg goed geregeld daar!
  Wel één kleine opmerking: de Duomo is de kathedraal zelf. Het plein heet Piazza del Duomo. 🙂

 • Reply
  Ons verblijf in Milaan - Suzanne Elisa
  september 6, 2017 at 06:00

  […] openbaar vervoer in Milaan was heel goed. Ik heb het hier al even kort over gehad in mijn Milaan Reisgids, maar nog niet specifiek vanuit het hotel. Wij hadden drie metrostations dicht in de buurt van het […]

 • Leave a Reply