Travel Diary | Citytrip naar Praag & Milaan #3

Mijn verwachting was dat ik met twee blogposts onze hele vakantie wel met je had besproken, maar dat bleek toch iets anders uit te vallen. Vandaar dat ik vandaag deel 3 met je ga delen met onze laatste dagen van Milaan waar we ontzettend van hadden genoten, wat slechter weer en onze terugreis naar huis. Vandaag dus deel drie en tevens het laatste deel van deze travel diary! 

Onze vakantie bestond uit twee bestemmingen en totaal negen dagen en ik kan zeggen, we hebben beide ontzettend genoten! In de andere twee delen nam ik je al mee met onze twee vliegreizen, de dagen in Praag en de eerste dagen in Milaan. Mocht je benieuwd zijn naar die delen, dan kun je zowel reisverslag deel 1 en deel 2 alvast lezen.

Dag 7 – Furla shopping

De zevende dag was volgens mij wel de warmste. Een hele warme dag waardoor we ook niet goed wisten wat we nog moesten doen. Iets heel actiefs was namelijk niet mogelijk! We besloten om naar een park te gaan, namelijk Parco Sempione. Een groot park met leuke bezienswaardigheden. Zo hebben we een kijkje genomen bij Arco Della Pace, bij Arena Civica en van een afstandje gekeken naar Castello Sforzesco. Hele mooie (,oude) gebouwen om een kijkje bij te nemen en in de schaduw was het op dat moment goed te hebben!

Nadat we helemaal op waren door de warmte van het park, zijn we ergens gaan eten en terug gegaan naar het hotel en besloten we om ‘s avonds weer opnieuw op pad te gaan. ‘s Avonds zijn we naar de Sephora en Furla gegaan. Bij Furla had ik zo ontzettend veel twijfels of ik wel of niet een tas zou kopen. . Na heel wat twijfelen, foto’s maken van de tassen en gestuurd naar het thuisfront en een vriendin, ondertussen ergens gegeten en weer terug naar de winkel, liet ik de tas toch staan. Uiteindelijk heb ik het dus niet gedaan en misschien was het ook wel goed zo. Ofja, de kriebels zijn er nog steeds. Daarna hebben ergens een ijsje gegeten en dat was heel lekker! We hebben nog foto’s gemaakt voor de Kathedraal op het plein en daarna zijn we weer terug naar het hotel gegaan.

Dag 8 – Grote wandeling

Dag 8 begon een beetje minder. Het weer was niet zo heel fijn, het onweerde, het regende flink, maar gelukkig klaarde dit al vrij snel op. De temperatuur was ook gelukkig iets minder, zo’n 35 graden en daardoor konden we al een stuk meer ondernemen. Nadat het weer wat was opgeklaard zijn we de wijk in gelopen waar ook het hotel zich bevond. Hier hebben we even wat winkeltjes bekeken, gewandeld en ergens geluncht.

Daarna zijn we terug naar Duomo gegaan en hebben we daar gewandeld. We hebben tijdens deze wandeling ergens wat gegeten en verder gewandeld. Uiteindelijk bleek het dat we vanaf het plein helemaal naar het hotel zijn gelopen en dat hadden we het eerste deel helemaal niet in de gaten! Ondertussen was het ook al avond en zijn we terug gegaan naar het hotel en hebben we daar al een deel van onze spullen gepakt.

Dag 9 – Weer naar huis! 

En de laatste dag dat we weer naar huis gaan, is aangebroken! We vlogen om 18.45 uur weer naar huis en zouden dus om 20.25 uur weer in Nederland aankomen. We hadden dus nog een gedeelte van de dag die we moeten overbruggen, maar we moesten nog een groot stuk reizen om op het vliegveld te komen en dus uiteindelijk hadden we maar een paar uurtjes die we nog moesten vol krijgen. We hebben in de ochtend gegeten in het hotel, onze spullen gepakt en daarna zijn we (zonder de koffers) nog even gaan wandelen.

We zijn zo een park in gegaan en daar gezeten en gekeken naar de mensen die er allemaal rondliepen en aan het basketballen waren. Ook zeker een leuke bezigheid om je tijd door te brengen om naar mensen te kijken. Daarna zijn we een stuk gaan wandelen, ergens gegeten en naar het station gelopen om te kijken welke bus we later op de dag zouden moeten hebben.

Daarna zijn we weer terug naar het hotel gelopen, hebben we daar eventjes gezeten en zijn we met de koffers weer naar het station gelopen. Hier hebben we de bus gepakt en zijn we naar het vliegveld gereden. Uiteindelijk hebben we echt uren op het vliegveld gezeten, heb ik daar wat rondgelopen en gekeken naar de winkeltjes en net voordat we zijn gaan vliegen, hebben we nog wat gegeten. En even later waren we in Nederland!

En dit was onze citytrip naar Praag en Milaan. We hebben, ondanks het warme weer, heel veel gezien en gedaan en waren na deze negen dagen ook wel echt gesloopt en door de kleren heen door de hitte. Zeker en geslaagde vakantie en zo’n citytrip is ook onwijs leuk om vaker te doen! 

Weet jij nog leuke bestemmingen voor een citytrip?

3 Comments

 • Reply
  Jessica J.
  augustus 31, 2017 at 10:15

  Lijkt me een erg toffe combinatie van steden. Zo te lezen hebben we dezelfde plekken bezocht in Milaan. 🙂

 • Reply
  Emma
  augustus 31, 2017 at 20:29

  Supergaaf, zo’n citytrip! Milaan lijkt me zo’n gave stad, ik heb pas Rome bezocht en dat was ook heel mooi! X

 • Reply
  Simone
  september 1, 2017 at 14:18

  Volgens mij heb je een super leuke trip gehad! Ik ben wel heel benieuwd naar de Furla tas die je op het oog had!

 • Leave a Reply